Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łowcy okazji zbieracze z oddam za darmo

Polecane posty

Gość gość

Wystawisz ogłoszenie o oddaniu np. kanapy to milion chętnych, przyjechali do znajomej ludzie i kazali jej pomagać znosić po schodach, na co nie miała ani siły, zdrowia czy chęci, o czym napisała w ogłoszeniu, że tzreba znieść po schodach z II pietra. O marudzeniu na temat różnicy w kolorze na żywo z tym co widzieli na swoim monitorze nie wspomnę. Przykladów można mnożyć mnóstwo, ja oddawałem fotel - eee, podnóżek poobcierany, wysiedziany. Były zdjęcia i dokładny opis. Dlatego ja nic nie wystawiam w ogłoszeniu. Odzież po córce zawiozłem do internatu, nikt nie grymasił, opiekunki powiedziały, że dziewczęta się ucieszą. Nigdy zadbegi oddawania przez ogłoszenie w sieci. Dzięki komu? Dzięki chamskim łowcom okazji!

Gość gość
ja kiedys wystawilam za darmo kanape i dwa fotele oraz stary, ale dzialajacy telewizor i nikt nie chcial, wyrzucilam

Gość gość
może masz pecha albo mieszkasz w jakimś, bez obrazy, nieciekawym mieście, bo ja w ciągu 3 lat oddałam łóżko, dwa stare monitory, szafkę, ze dwie siatki ubrań dla dziecka, niezliczone ubrania damskie, z 10 książek i kilka kosmetyków - i nigdy, nigdy nie natrafiłam na wybrzydzanie, czy prośbe o pomoc w dostarczaniu rzeczy.

Gość gość
wymienie syna zomowca na corke moze byc k***a :classic_cool:

Gość gość
może trzeba było napisac przy meblach,że na opał........Ci biedni ludzie też nie chcą mieć wciąż rzeczy gorszych,gorsze palą w piecu zimą,marzą o czymś niezniszczonym..wiem,bo sama oddaje i znam takich co odbierają...i jak coś ma wady to piszę,że nie do użytku..a i zdarzył się Pan,co wziąl mocno zniszczoną sofę(niby na opał) a okazało się że śpi do dziś mimo,że się nie rozkładała....ilu ludzi tyle oczekiwan.....

Gość gość
ja oddałam pralkę ,łóżko ,stół ,komputer ,monitor ,telewizor ,biurko i rozkładany fotel, drzwi , wózek dużo ubranek po dzieciach i inne rzeczy dla dzieci i jeszcze dostałam od ludzi drobne upominki chociaż jak byk dałam w ogłoszeniu że za darmo i od paru ludzi dostałam potem miłe podziękowania mejlowe lub w sms więc się cieszyłam że oni się cieszyli .

Gość gość
był dokładny opis fotela, zdjęcia. A zdjęcia robię dobre, nawet bardzo dobre, bo z tego żyję :-)

Gość gość
Mi za darmo też nie wybrzydzali, wprost przeciwnie- szybko i chętnie przychodzili i zawsze się coś w ramach podziękowania znalazło, czekolada albo paczka ptasiego mleczka, miły gest. Niektóre rzeczy wynoszę pod śmietnik albo stawiam na klatce, lokatorzy tak robią- w jednym miejscu oddają stare, ale sprawne sprzęty kuchenne czy płyty i jak komuś z sąsiadów pasuje to zabierze, jak nie to zbieracze wezmą. Za to mnie wpienia maksymalnie jak wystawiam coś na sprzedaż, piszę jasno że cena NIE DO NEGOCJACJI, i słyszę propozycję "za to to ja dam 75% ceny, gdzie i kiedy mogę podjechać?". Albo zaznaczone że odbiór osobisty tam gdzie mi pasuje (serwis lokalny, wszystko w jednym mieście), i propozycja żebym pojechała to podrzucić na drugi koniec miasta, rzecz za 10 zł, interes życia... Rozumiem że i komuś się nie opłaca, ale niech sobie odpuści i tyle.