Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pneumatyk

Muzyka Queenu i Pink Floydu

Polecane posty

Gość Pneumatyk

Kojarzy mi się z magią i ogólnie okultyzmem. Nie wiem czemu, ale tak właśnie jest...

Gość gość
a wy mnie z plebsem... disco polo wam słuchać buraki pastewne

Gość Pneumatyk
Ale ćpanie z okultyzmem ma wiele wspólnego. Branie psychodelików, podczas okultystycznych praktyk i magicznych rytuałów jest powszechne...

Gość Lubiący muzykę
Pink Floyd jest Ok. Niełatwy kawałek muzyki i poruszane są trudne tematy. Czy widziałeś po upadku muru w Berlinie (1989),koncert wideo z Berlina z 1990 - z Pink Floyd był tam tylko Roger Waters, zagrano całą płytę ''The wall'' wraz z gośćmi ??? Jak nie widziałeś to zobacz całość. Queen słuchałem wybiórczo.

Gość Lubiący muzykę
Zepsuta w środku lub zepsuta wewnątrz (jak wolisz) brokeninside87, . zauważ, że Pink Floyd wypowiadało się zawsze przeciw wojnie i przemocy, trochę szacunku:)

Gość Lubiący muzykę
sprawdzę to xen może jutro, lubisz muzykę?

Gość Pneumatyk
Z Pink Floydu takie skojarzenia we mnie budzą starsze kawałki, jak: Astronomy Domine, Chapter 24, Julia Dream, Carefull with that axe. Z Queenu np: Innuendo, Seven seas of Rhye.

Gość Pneumatyk
Nie wiem, co znaczy to Rhye. Kojarzy mi się z językiem walijskim. I z celtycką (brytyjską) boginią miłości - Rhiannon...

Gość Pneumatyk
Ja lubię jeden i drugi. Kiedyś na Vivie pokazywali naśladowców Queenu (The Darkness)

Gość Lubiący muzykę
Już przesłuchałem. XEN zaskoczyłaś mnie kompletnie tym coverem kawałka ściany. Czegoś szukam, za chwilę tu napiszę.

ja mam bardzo dużo szacunku i miłości do tego zespołu, ale wrażenia swojego nie zmienię Marooned 😍 wolę złamana w środku, bo tak jest w istocie

Lubiący muzykę Już przesłuchałem. XEN zaskoczyłaś mnie kompletnie tym coverem kawałka ściany. Czegoś szukam, za chwilę tu napiszę. x Lubię zaskakiwać:).

Broken,no problem.Każdy ma swój gust,ja lubię mocną muzykę.

Gość gość
za quinem nie przepadam ,ale pinków kocham od zawsze , nie kojarzy mi się z ćpaniem ani okultyzmem ,kojarzy mi sie z chorym psychiczne człowiekiem -taki klimat trzyma

Gość Pneumatyk
Barret - pierwszy lider Pink Floydu podobno był chory...

Gość gość
" Czy widziałeś po upadku muru w Berlinie (1989),koncert wideo z Berlina z 1990 - z Pink Floyd był tam tylko Roger Waters, zagrano całą płytę ''The wall'' wraz z gośćmi| ??? Jak nie widziałeś to zobacz całość. ja widziałam ,odlot totalny , majstersztyk 10/10

Gość gość
tak sobie głupio pomyslałem ,jakby bananowo było spotkać się ty na teraz w realu przy jakimś ognisku czy u kogoś na klimatowej chacie ,spalić po placku ,wbić PF i Frediego i dyskutować po sam świt. Mierzi mnie trochę ten komputerowy świat. A propos ile macie lat ? ja 33

Gość Pneumatyk
Nu ic mæg sæcgan ðæt, ic eom twentig ond nigon gearas eald:p

Gość Lubiący muzykę
XEN melomanem nie jestem, ale czy słyszałaś (?) ''Another brick in the wall'' w tej wersji http://www.youtube.com/watch?v=hjvSdBi2bbs :) Wydana została kiedyś płyta, składanka poświęcona Pink Floyd ale płytę komuś pożyczyłem i nie wróciła do mnie. A w ogóle to nie uciekaj, ponieważ o muzyce mogę rozmawiać, rozmawiać i rozmawiać:) Naprawdę zaskoczyłaś mnie po całości:)