Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile przytyłyście w III trymestrze?

Polecane posty

Gość gość

ja niedługo zacznę 8m-c do tej pory przytyłam 15kg a właśnie teraz bardzo dużo mi idzie w górę i boję się że teraz przybędzie mi strasznie dużo kg. Całą ciążę mam bardzo duży apetyt a teraz jak już dziecko uciska chodzę poddenerwowana bo nie mogę dużo jeść:) a słyszałam że w III trymestrze traci się apetyt a mi jakoś nie mija....:(

Gość ciekawostka zoologiczna
nic bulimie mialam 🖐️

Gość gość
Chyba Cie nie pocieszę, bo w 3 trymestrze się nawięcej tyje

Gość gość
6kg przez całą ciążę z tego 2,5 w III trymestrze

Gość gość
Ale, to, że w 3 najwięcej nie oznacza, że to tłuszczyk, tylko woda, i dziecko teraz najszybciej rośnie, kobieta puchnie... W 3 trymestrze można nawet schudnąć w 9 miesiącu 1-2 kg. Apetyt też się w 3 trymestrze zmniejsza. Ucisk macicy na żołądek powoduje, że nie da się też za dużo zjeść

Gość gość
Najwięcej podobno z 3, ale z czego, to dokładnie wynika, nie wiem. Sama zaczynam niedługo 3 i się zastanawiam czy faktycznie waga tak wystrzeli w gór.e

Gość gość
A w 7 miesiącu ile przytyłaś ?

Gość gość
i dlatego się zastanawiam czy te dodatkowe kg w III trymestrze to prawdziwe dodatkowe kilogramy czy tak jak wszyscy piszą ciało puchnie itd, no wiadomo Dzidzio rośnie, ale ile on jeszcze podrośnie? max jeszcze 1,5kg, a apetyt nadal mi się utrzymuje

Gość gość
Ja przez cala ciaze przytylam 17 kg , najwiecej w 2 pierwszych trymestrach a w 3 jakos sie uspokoiło, niestety po porodzie 10 kg spadlo a 7 nadal siedzi i nijak nie moge sie ich pozbyc

Gość gość
Krwi wtedy na pewno też ci przybędzie, łożysko, macica, to wszystko przy końcu na pewno też się jeszcze trochę rozrasta. Zatrzymaną wodę w organizmie odróżnisz od tłuszczyku :)

Gość gość
W 3 trymestrze to głównie woda , nic sie nie martw zaraz po porodzie z 10 kilo Ci spadnie

Gość gość
1 kg;) - tzn najpierw przytyłam 3 - ale zaraz potem 2 schudłam;) całkowity przyrost kg w ciąży to na ten moment niecałe 11 kg - z czego większość w I trymestrze

Gość gość
Ja jestem w 25 tygodniu i poi co mam 4 kg na plus ale tak właśnie myślę, że kiedy do tej pory przybrałam te 4 kg czy czasem waga nie poszybuje w 3 trymestrze w górę jak szalona :/ ??? A apetyt mam taki sam jak przed ciążą, ograniczam słodycze, w dniu zawsze coś tam zjem jakieś ciastko, pasek czekolady, ale tak , to nie i staram się nie jeść nie zdrowej żywności. Zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję, że się zmieszczę w 10 kg na +, bo i tak "skutkiem ubocznym" ciąży są u mnie szersze biodra, przez co nie wchodzę w spodnie z przed :(

Gość gość
w siódmym miesiącu jakieś 3kg!!! wiem, że teraz nawet ograniczenie jedzenia (nawet słodyczy) nic nie zmieni bo jakoś te kg rosną i rosną ale jestem po prostu ciekawa jak jest z wagą w III trymestrze u Was? i wątpię czy mi tak dużo spadnie bo najwięcej przytyłam w I trymestrze, w II się unormowało, a teraz znowu tyję sporo

Gość gość
3 trymestr to u mnie zadyszki, ciągłe zmęczenie, rozkojarzenie, więc może człowiek faktycznie mniej się rusza i wszystko gromadzi

Gość gość
a ćwiczycie coś albo ćwiczyłyście w 3trym?

Gość gość
9kg a tydzien po porodzie wazylam 10 kg mniej niz w ostatnim miesiacu ciazy, i taka waga stoi do dzis

Gość gość
9 kg przytyłaś przez całą ciąże czy tylko w III trymestrze ?

Gość gość
Ale jak nie będziesz teraz przez te 2 miesiące ostatnie jadła słodyczy i innych kalorycznych potraw, to Ci waga już nie urośnie, tyle tylko co woda, więc szybciej wrócisz do formy po porodzie. Ja w 1 trymestrze nie przybrałam nic, teraz w drugim póki co 4 kg, ale jeszcze mam 2 tygodnie do zakończenia drugiego, więc pewnie jeszcze coś dojdzie, szczególnie, że święta po drodze. No, a w III zobaczymy. Ciepłe miesiące przed nami, więc nie będzie się chciało tak jeść. Będą nowalijki, więc dla nas na plus :)

Gość gość
Miało być tyle tylko, co woda się zatrzyma i dziecko urośnie :)

Gość gość
macie rację:) dziękuję za odpowiedzi:) prosiłabym jeszcze dla rozeznania żebyście napisały ile przytyłyście przez całą ciążę a ile tylko w III trymestrze

Gość gość
Ja również przyłączam się do prośby autorki :).

Gość gość
No to ja w III trymestrze przytylam prawie wszystko, do 26 tc moze z 3kg, a przez cala ciaze prawie 20, czyli 17 przypada na ostatnie 13 tygodni (ur.w39tc), a wlasciwie to od 34tc do porodu przytylam z 12-13kg. Woda, woda. Jak zaczelam puchnac, nie dalo rady zatrzymac i modlilam sie o rychly porod. Po porodzie w 3 miesiace wrocilam bez diet do swojej wagi.

Gość gość
W szoku jestem, straszna różnica. Ale tak się podobno czasami dzieje.

Gość gość
Może któraś jeszcze się wypowie :) ?

Gość gość
Ja bardzo malo. Ogólnie to 16 kg. Ale w III trym.to ze 3 kg przytulam,a miesiąc przed porodem 2 schudlam.

Gość gość
Nie pamiętam dokładnie ale najwięcej przez całą ciążę. Razem było na plusie 12 kg :o mam 176cm wzrostu.

Gość gość
Zazwyczaj w III tyję się najwięcej, ale to nie zależne jest od tłuszczu, bo w ostatnich miesiącach już się nie ma siły by zjeść więcej

Gość gość
czytałam ze wiele kobiet najbardziej tyje miedzy 20-26tc ale w ostatnim trymestrze puchniecia się nie powstrzyma

Gość gość
Na szczęście opuchlizna zejdzie szybko, kg troszkę wolniej :) ale fak faktem, że nie ma reguły, każda ciąża jest inna. Jedne tyją najwięcej w I, inne w II, a inne w III, a niektóre chudną przez całą ciąże, ale wg mnie III trymestr, to już nic innego jak gromadzenie się wody, szybszy wzrost wagi dzidziusia, nie tłuszczyku :)