Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urlop macierzyński pilne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam, urodziłam dziecko 12.10.2013 roku. To kiedy wracam do pracy ? 12.09 czy 12.10 ?? Dajcie znać proszę

Gość gość
hej bardzo przydatny ten kalkulator, dzięki, że ktoś wstawił :D a ja mam dziewczyny pytanie z innej beczki trochę - mam zwolnienie do dnia porodu, a jeśli urodzę wcześniej to co wtedy??

Gość gość
z dniem porodu przechodzisz na maciezynski

Gość gość
mam zwolnienie do 22 kwietnia, urodzę np, 18 kwietnia i wtedy piszę wniosek o macierzyński od tego 18, tak?

Gość gość
tak ... od dnia porodu, tj. od 18 kwietnia 2014 r. ....

Gość gość
nie moge otworzyc tych kalkulatorów. jak urodzilam dziecko 12.10.2013 r oku to kiedy wracam po roku do pracy ? 11.09.2014 czy 11.10. 2014 r. ?? Powiedzcie prosze

Gość gość
Gosciu ostatni umiesz l8czyc do 12? We wrzesniu.

Gość gość
To nie jest tak ze dokladnie tego samego dnia mca :/ musisz dokladnie wyliczyć, ja ur 25 a macierzyński kończy się 23

Gość gość
"Podstawowy" urlop macierzyński lub na warunkach urlopu macierzyńskiego 20 od 12-10-2013 do 28-02-2014 Dodatkowy urlop macierzyński lub na warunkach urlopu macierzyńskiego 6 od 01-03-2014 do 11-04-2014 Urlop rodzicielski 26 od 12-04-2014 do 10-10-2014

Gość gość
jedna napisala do wrzesnia a druga do pazdziernika, ludzie kto wie na 100 procent ???

Gość gość
up please

Gość gość
a google masz? wystarczy wpisac i kilka kalkulatorów wyskoczy

Gość gość
wg kalkulatorow w internecie to wracam w pazdzierniku, ale jak widzisz jedna forumowiczka napisala, ze we wrzesniu i dwie moje znajome mowia, ze tez we wrzesniu wracam, wiec juz nie wiem kto ma racje !

Gość gość
We wrześniu moim zdaniem

Gość gość
Wg kalkulatora to w październiku, zapytaj w kadrach

Gość gość
W sierpniu

Gość gość
Masz 52 tygodnie urlopu. 52x7 = 364. Czyli masz 364 dni urlopu liczac od dnia porodu i na 365 dzien wracasz do pracy. Ja urodzilam 18 wrzesnia 2013r i urlop mam do 16 wrzesnia 2014 do pracy wracam 17 wrzesnia.

Gość gość
Boze jak wy kobiety zostajecie matkami skoro tak prostej rzeczy nie potraficie. Jak ci wszyscy chórem napiszą, ze w lipcu masz wracać to wrócisz? Nie masz nr. telefonu do kadr? Nie umiesz liczyć?

Gość gość
Do pracy wrócisz dzień przed pierwszymi urodzinami swojego dziecka,czyli 11.10.2014.

Gość gość
a nie trzeba przypadkiem jeszcze wybrać zaległego urlopu po macierzyńskim?

Gość gość
" Czy można wykorzystać urlop wypoczynkowy bezpośrednio po urlopie macierzyńskim? A po rodzicielskim? Tak, na wniosek pracownika, pracodawca jest zobowiązany udzielić mu urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po podstawowym urlopie macierzyńskim, a także bezpośrednio po dodatkowym urlopie macierzyńskim. Taki obowiązek pracodawca ma także w przypadku nowego urlopu rodzicielskiego. Przy czym z urlopu wypoczynkowego powinno się skorzystać dopiero po zakończeniu płatnych urlopów z tytułu pełnienia funkcji rodzicielskich. Oznacza to, że w przypadku korzystania z dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze a po nim z urlopu rodzicielskiego, urlop wypoczynkowy, do którego nabywa się w tym okresie prawo, można wykorzystać po zakończeniu urlopu rodzicielskiego. Warto ponadto pamiętać, że decydując się na urlop wypoczynkowy zaraz po dodatkowym urlopie macierzyńskim nie będzie możliwe skorzystanie po nim z urlopu rodzicielskiego (który można wykorzystać tylko bezpośrednio po dodatkowym urlopie macierzyńskim w pełnym wymiarze)."