Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie zarobki na 4 osobową rodzinę, anonimowo ale szczerze

Polecane posty

Gość gość
pół miliona pln na rok - pokerzysta ,w wolnym czasie koneser kobiecych wdzięków

Gość gość
Mąż 3600 netto, ja 3200 netto - Warszawa 3 osoby (dziecko małe) - kredyt ok. 800 zł plus inne zobowiązania jeszcze drugie tyle, ale za rok zostanie tylko te 800 do spłaty, za to przez najbliższe 20 lat :(. Nieby nie tak mało, a nam CIĄGLE brakuje kasy. Nie wiem co robimy nie tak. Ciągle coś wpada dodatkowo, a to operacja psa 300 zł, a to mandat 500 zł, ubezpieczenie samochodu ok. 700 zł, dentysta itp.

Gość gość
i to są zarobki a nie jakieś marne 5 tys. :)

Gość gość
No widzisz i t jest ta roznica jesli moj maz strac***ace toja jeszcze bede pracowac a maz dostanie pieniadze od panstwa Bo mieszkamy w De a nie w biednej Polsce To niech glupot glupia dziewka nie sadzi ze maz jej taki zaradny bo az tyle zarabia. Mogla napisac to normalnie

Gość gość
mamy 4300 netto na 4 osoby -kredyt na dom, dwa samochody i dzieci oboje w pieluchach i na mm, starcza nam ale szalu nie ma zadnego...

Gość gość
małe. 2500 zł jesień/zima/wiosna i 3000-3500 lato.

Gość gość
poprostu macie więcej wydatków i stąd te braki kasy ,biedak nie pójdzie z psem na operacje

Gość matka 35
ok 5000 tys na 3 osoby kredyt 1000 opłaty + paliwo 1000 przedszkole 600

Gość gość
poprostu macie więcej wydatków i stąd te braki kasy ,biedak nie pójdzie z p.sem na operacje

Gość gość
wielka dama z niemiec, po co siedzisz na polskim forum, odetnij się całkowicie do tej "biednej polski". Baby to są jednak wredne. A może wg niej on jest zaradny skoro zarabia 3500 i ona ma prawo tak sądzić. A nazywanie innej osoby głupią z takiego powodu świadczy tylko o Twojej bardzo niskiej kulturze osobistej.

Gość gość
3000 na 2 os dorosle i 2 dzieci.i ciągle brakuje

Gość gość
sami krezusi marzyciele na śmieciowych umowach ;)

Gość gość
Ja mam 3300 brutto, to jest jakies 2300 na rękę. Mąż różnie, uśrednione zarobki to około 3-4 na rękę.... Jest nas 3 tylko, a i tak bywa ciężko.

Gość gość
Jestem z polski wiec sobie tu pisze bo mam takie prawo A glupia gaska niech dalej sie cieszy ze maz zaradny

Gość gość
zauwazylam calkiem sporo wypowiedzi ludzi pod tytulem, maz zarabia 1200zl albo 1600, ja nie pracuje i zaraz bedzie nas trojka :O Naprawde zastanawiam sie co Ci ludzie mysla? Czy mysla? Jak zyc z takich pieniedzy? Zapewnic cos dziecku? Jak dla mnie odlot. Ja tez mieszkam w Niemczech. Maz zarabia 3000 euro na reke, ja roznie, raz 3800 euro na reke, raz 4500 reke. Niczego nam nie brakuje ale kokosow tez nie ma bo tu gdzie mieszkam jest strasznie drogo i kasa leci drzwiami i oknami. Samo mieszkanie 1250 euro i do tego jest naprawde tanie w porownaniu do innych.

Gość gość
takie zarobki to rozne sa no na pewniaka :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs

Gość gość
następna na rozweselaczach

Gość gość
Ja też się wypowiadałam, też ieszkam w Niemczech i nikogo nie obraziłam. Od Polski się nie odetnę i możesz mnie cmoknąć 👄

Gość gosc8
maz w zaleznosci od 2500 do 4000 ja-2000 wydatkow i zobawiazan finansowych mamy na ok2100zl reszta do zycia i oszczedzamy. nie mamy dzieci poludnie Polski,150tys mieszkancow

Gość gość
ludzie weźcie pod uwagę, że w małych polskich miastach, czy wsiach rzeczywistość jest KOMPLETNIE inna niż w dużych miastach, czy za granicą! Tam ludzie zazwyczaj nie mają kredytów, mieszkania mają po babciach, albo mieszkają w wielopokoleniowym domu z rodzicami. Koszty utrzymania w takich miejscowościach też są duuużo mniejsze. Ludzie nie jeżdżą dwa razy w roku na zagraniczne wakacje, nie kupują sobie ciuchów w firmowych sklepach i nie muszą mieć samochodu z salonu. Więc jeśli on dajmy na to zarabia 1600, a ona 1400 co daje im razem 3000 na rękę, bez kredytu, w jednym mieście z rodzicami i teściami, którzy też pomagają, bez wygórowanych oczekiwań, o których wspomniałam wcześniej plus presja społeczna na posiadanie potomstwa charakterystyczna dla takich hermetycznych małych miejscowości to co się dziwicie jakbyście się urwały z choinki. Taka jest Polska rzeczywistość w wielu miejscach. Ja też tego nie znam bo urodziłam się i mieszkam w Warszawie, nasze zarobki (ale i wydatki są znacznie większe) ale mam wielu znajomych i wiem jak to wygląda.

Gość gość
3000 na 3 osoby mamy na wszystko i nawet auto kupilismy ja nierozumie jak dla kogos ponad 10000zl jest malo

Gość gość
ktoś wyżej wspomniał o koszcie operacji psa 300 zł, ja to rozumiem bo sama mam chorego psa i tylko ja wiem ile już tysięcy wydałam na jego leczenie przez 10 lat. Ale, czy myślicie, że na jakiejś wiosce, gdzie pies jest traktowany jako zwierzę, które ma pilnować obejścia ktoś wyda na jego operację 300 zł? :D ludzie tam mają mniejsze zarobki ale też inne priorytety i oczekiwania od życia

Gość gość
11.04.14 --> nie chodziło mi o to, że jak ktoś mieszka w Niemczech to się ma odciąć od Polski i nie wypowiadać na polskim forum. Czytaj uważniej. Chodziło mi o tą panienkę, która nie mieszka w "biednej Polsce" i obraża osoby dla których 3500 na rękę w naszym kraju to sporo.

Gość gość
No ja bym sie przy zarobkach 1600zl na rodzine nie zdecydowala bo do czasu do czasu lubie zjesc mieso :O czy isc do kina :O No straszne mi luksusy! W Niemczech da sie dobrze zyc o ile zna sie dobrze jezyk i ma sie jakies rozsadne wyksztalcenie badz zawod. To co mi sie podoba, to to, ze nie ma straszych roznic spolecznych, jest niewielu ludzi, ktorzy naprawde zyja w nedzy i niewielu bardzo bogatych.

Gość gość
My zimna za650zł źylismy w trójkę teraz już lepiej

Gość gość
uważasz, że przy trzech osobach za 3000 zł netto, gdzie nie płacisz za mieszkanie nie stać ludzi na zjedzenie mięsa, czy pójście od czasu do czasu do kina? :D chyba trochę dramatyzujesz

Gość gosc8
ja pitole 3stowki za psa zal niektorym dac....ja ostatnio musialam wydac 4stowki bo komus sie nudzilo i wybil mi i sasiadom szybe w aucie .wiec wydatki sa rozne i trzeba miec odlozona kase na rozne przygody

Gość gość
i dodajmy mających dziadków pod nosem, więc nie płacących za opiekunkę, żłobek, czy przedszkole

Gość gość
płemier niech zyje za 650

Gość gość
Ja bym się tych małych miejscowości i wsi nie czepiała. Ja mieszkam na wsi i mam komunalne mieszkanie za które muszę płacić czynsz, (teraz nas podpięto do kanalizacji i prawie 100 zł mam więcej) a większych miastach też ludzie mają swoje domy, czy czy mieszkają przy rodzicach. Trzeba to inaczej policzyć. W jakim regionie kraju dana osoba mieszka (ktoś wspomniał Katowice i że 3000 to ciężko, dokładnie tak jest, odcinek Katowice-Bielsko drożyzna) i czy ta dana osoba ma kredyt ma mieszkanie, wynajmuje, ma mieszkanie komunalne, czy mieszka w domku jednorodzinnym. Na "formie" mieszkania jest często nawet 1000 zł różnicy. Wiek dziecka też ma znaczenie. Małe dziecko nie zużyje tyle wody do kąpieli co 13-15 latka. Z jedzeniem to też tak jak dorosły i ciągle coś do szkoły, teatr, kino, wycieczka itd.