Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjmuje komunię chociaz nie powinnam ale kocham Boga

Polecane posty

Gość gość
temat brzmi Przyjmuje komunię chociaz nie powinnam ale kocham Boga i ja rozumiem,ze ona bierze boga do serca bez spowiedzi u ksiedza. Ja tak rozumiem moze sie myle bo nie rozwinela

Gość gość
To bardzo źle świętokradztwo jest trudne do ustalenia (ktoś może mieć chorobę psychiczna nawet nie mając o tym świadomości) ale też jest jednym z najcięższych grzechów i bardzo ciężko jest dostać rozgrzeszenie. Najbardziej mnie kuje w oczy gdy widzę że jak jest Komunia św. to ludzie nagle na doczepkę dochodzą po 3-5 minut zawahania, wiadomo że oni nie zasługują na przyjęcie Pana, bo wiedzą że mają grzechy na sumieniu ale pomniejszaja ich wartośc bo np. rodziny patrzy to jest bardzo smutne

przyjęcie Pana, bo wiedzą że mają grzechy na sumieniu ale pomniejszaja ich wartośc bo np. rodziny patrzy to jest bardzo smutne x smutne i nieprzemyślane. gdyby uważali, że a) są czyści po spowiedzi b) nie są czyści, ale przecież to tylko ksiądz, a ja jestem katolikiem, więc przyjmuję (tak twierdzi pomarańczka), no więc gdyby tak uważali toby się nie zastanawiali a to "a jednak" to jest już takie wybitnie na pokaz, albo nie wiem....

Gość gość
Cokolwiek myślicie o księżach, to tylko na słowo katolickiego kapłana chleb na ołtarzu staje się Ciałem Boga. To słabym ludziom Chrystus powierzył kościół. Piotr się Go zaparł. Trzykrotnie! Reszta, poza Janem zwiała! A jednak to Apostołowiem, otrzymali moc a po nich ich następcy. Spowiedź jest znakiem pokory "jedni drugim grzechy wyznawajcie". To co robi autorka, to jakiś horror, wielokrotne świętokradztwo. Straszne!

Gość gość
W Gaudelupe istnieje obraz który po 2 latach powinien samoistnie się zniszczyć ponieważ płótno z agawy dłużej nie wytrzyma, tymczasem minęło juz ponad 500 lat a obraz nadal jest w stanie dobrym, do tego w zrenicach odkryto odbicie ludzkich postaci

Gość gość
Jak to możliwe że ciała nie których osób przez setki lat nie ulegają rozkładowi? Chociaż w innych kulturach tez zdarzają się takie przypadki. Dlaczego opętani mylą się w czasie modlitw maryjnych, a inne powiedzą z pamięci bezbłędnie?

Gość gość
a jak jest z osobami rozwiedzionymi?, czy mogą przyjmować komunię? z tego co wiem to mogą przyjmować pod warunkiem, że żyją sami albo w białym małżeństwie, zawsze mnie zastanawia dlaczego kościół wyklucza z komunii ludzi rozwiedzionych a prawdziwych przestępców nie, znam dużo ludzi po rozwodach którzy mają drugie żony, mężów i nie są to białe małżeństwa i w kościele biorą komunię chociaż wg. kościoła to świętokradztwo i grzech ciężki

Gość gość
Królestwo Boże jest w Tobie i wokól Ciebie a ta cala reszta to pranie mózgu przez księży kościół to zwykla instytucja zasiedlona przez masę facetów, którzy żerują na ludzkiej potrzebie kontaktu z Bogiem wyciągają kasę na każdym kroku zastawiając się Bogiem to oni dopuszczaja się świętokractwa bo nie służą ludziom tylko żerująna ludzkim nieszczęściu

Gość gość
osoby rozwiedzione mogą przyjmować komunię pod warunkiem że żyją w celibacie, to niesprawiedliwe że kościół tak traktuje ludzi rozwiedzionych

zapewne chodzi o złamanie przysięgi mi się ogólnie nie podoba w katolicyzmie regulacja związków emocjonalnych między ludźmi, ale z racji tego, że jestem osobą aseksualną to i tak nie pojmę pewnie większości niuansów, więc się nawet nie wypowiadam;)

Gość gość
zasady - zasady - zasady.... a co robią ksieżą? dużo by pisać, oni popełniają gorsze grzechy niż zwykli ludzie, a wy się martwicie o swoje grzeszki, trochę logiki !

Gość gość
Najbardziej mnie kuje w oczy gdy widzę że jak jest Komunia św. to ludzie nagle na doczepkę dochodzą po 3-5 minut zawahania, wiadomo że oni nie zasługują na przyjęcie Pana, bo wiedzą że mają grzechy na sumieniu ale pomniejszaja ich wartośc bo np. rodziny patrzy to jest bardzo smutne __________ Nie dopuszczaj sie grzechu oceniania innych ludzi: nie sadz bo nie masz prawa. To individualna sprawa kazdego czlowieka. Przypomnij sobie modlitwe faryzeusza i celnika. Nie oceniaj innych ludzi!

Gość gość
"Kurde...mnie mama wysyła do spowiedzi, grożąc, że świąt nie urządzi smiech.gif Może bym i poszła, ale cholera mam problem, bo nie żałuję moich grzechów! Nikomu krzywdy nie zrobiłam, a tego, że spałam ze swoim chłopakiem jakoś nie potrafię żałować! No choćbym bardzo chciała...nie potrafię." x Wystarczy, że będziesz żałowała, że nie potrafisz żałować.

Gość gość
żyje w konkubinacie i komunie przyjmuję i tak juz pozosatanie

a co robią ksieżą? dużo by pisać, oni popełniają gorsze grzechy niż zwykli ludzie, a wy się martwicie o swoje grzeszki, trochę logiki ! x interesujące cóż takiego robią księdza, na co żaden nie-ksiądz by sobie nie pozwolił. i to wszyscy księża!

Gość gość
a ja widzę rozwiedzionych biorących komunię, którzy żyją w drugim małżeństwie oni też nie powinni jej brać

Nie dopuszczaj sie grzechu oceniania innych ludzi: nie sadz bo nie masz prawa. To individualna sprawa kazdego czlowieka. Przypomnij sobie modlitwe faryzeusza i celnika. Nie oceniaj innych ludzi! x nie należy sądzić, ale oceniać można jak najbardziej i wyciągać z tego jakąś naukę.

Gość gość
wyciągają kasę na każdym kroku zastawiając się Bogiem to oni dopuszczaja się świętokractwa bo nie służą ludziom tylko żerująna ludzkim nieszczęściu _______ Ale teraz serio....KIEDY ostatni raz byles w kosciele i ktos ci KAZAL cos dac? Ja chodze do trzech roznych parafii (najczesciej), jezdze na wakacje i uczestniczylam nawet we Mszy w malenkim kosciele na Hawajach i serio nikt mi nigdy nie KAZAL nic dawac. Jak to jest ujete? Gdzie ty zyjesz?

Gość gość
Nolite iudicare, ut non iudicemini; in quo enim iudicio iudicaveritis, iudicabimini; et in qua mensura mensi fueritis, metietur vobis.

Gość gość
x nie należy sądzić, ale oceniać można jak najbardziej i wyciągać z tego jakąś naukę. ______ "Kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nia kamien" "Nie sadzcie, abyscie i wy nie byli osadzeni".... Ocenianie, sadzenie.... To chyba jedno i to samo..

Gość gość
nie oceniam ich bo sama jestem rozwiedziona i wg. kościoła, to ludzie co najmniej trędowaci

Gość gość
Nie macie już żadnych dowodów na swojego g******ego boga katolicy. ________ Podobnie jak Ty nie masz zadnych aby udowodnic, ze Go nie ma! Jestesmy kwita?

Gość gość
mają prawo być ateiści ja nic do nich nie mam więc dlaczego oni tak nienawidzą katolików??

Gość gość
nie oceniam ich bo sama jestem rozwiedziona i wg. kościoła, to ludzie co najmniej trędowaci _________ Kiedy ostatnio mialas jakakolwiek rozmowe z jakims madrym duchownym na temat stanowiska kosciola w sprawie rozwiedzionych? Polecam Ci stronke Sychar.

Gość gość
niedawno i właśnie to wszystko co mi powiedział tu napisałam na forum

Gość wifigdańsk
dobre z tym "nie załuje ze spałam z chłopakiem" i "poszłabym do spowiedzi ale nie mam grzechów";D ja wiem,ze niby zawsze sa jakies grzechy i nawet nasz Papież się spowiadał (tylko z czego?) ale podobnie mysle jak ty:)

Gość gość
Powiedzial ci, ze jestes jak tredowata? No wez, nie zartuj!

Gość gość
Hohoho malina, jak sie nie ma argumentow to trzeba jadem po wszystkich? :-D To sie popisales :-D

Gość gość
no to nie powiedział, ale rozwiedzeni nie mają też prawa spowiedzi gdy są w drugim związku więc to nie jest traktowanie kogoś jak trędowatego?? ja uważam że tak