Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gosc2
Ja tam nie znam duzo Alicji . :) Sama mam tak na imie , a w moim miasteczku są moze 3-4 takie imiona . ;) Ze znajomych tez nie slyszałam raczej zeby ktos tak dawał raczej słyszałam te oklepane Lenki Julki itp ;) A co to skrótu Ala mi tak nikt nie mówi , bo moja mama od dziecka mówiła do Mnie Alicja i nie pozwalała aby ktokolwiek inny mówił Ala zawsze mówiła ze ja jestem Alicja nie Ala i ze to całkiem inne imie ;) i jest Alicja :)

Gość gosc2
Gośc Autorka - na kiedy masz termin dokładnie?:) Ja tez mam na sierpien 24 ;)

Gość gość
Jak chcecie zeby dziecko.mialo imie takie zeby nikt inny nie mial to nazwijcie kocyk albo kanapa.ludzie wiadomo ze imiona zawsze sie beda powtarzac i nic na to nie poradzicie

Gość gość
Mi nie chodzi o to, ze sie powtarza ale jest roznica miedzy powtarzajacym sie a oklepanym typu Julia, Lena czy Zosia - ostatnio lezalam na patologii ciazy i co zapytalam mame oczekujaca dziewczynki o imie to padalo imie zosia. Wysypu Alicji jakos nie zauwazylam ale moge sie mylic dlatego pytam.

Gość gość
Olga - ruskobrzmiące. Normalnie umarłam! Jakby imię rosyjskiego pochodzenia brzmiało niemiecko to mogłoby być dziwne hahaha. No rozumiem, że nie każdy lubi Putina :P

Gość gosc autorka
gosc2 A co to skrótu Ala mi tak nikt nie mówi , bo moja mama od dziecka mówiła do Mnie Alicja i nie pozwalała aby ktokolwiek inny mówił Ala zawsze mówiła ze ja jestem Alicja nie Ala i ze to całkiem inne imie oczko.gif i jest Alicja ..... tez mysle,ze jak wszyscy w rodzinie beda wola Alicja to nikt nie bedzie wolala Ala. a termin mam na 25 sierpnia. Gosciu 2 chlopiec czy dzieczynka? a ty jak chcesz nazwac swoje dziecko? .... A co do Olgi no tak mi brzmi rusko bo mam kolezanke Olge z Rosji a po drugie nie podobaja mi sie te imiona jak Olga,Lena, Nadia,Tamara itd wole takie bardziej miękkie.

Gość gość
Ja też mam koleżankę Olgę litwinkę. Tylko rozbawiło mnie stwierdzenie "ruskobrzmiące". No bo jest ruskie to jak ma brzmieć? :D

Gość gość
Kornelia jest śliczne :)

Gość kosteczka0306
A u mnie jak bedzie dziewczynka to pewnie bedzie Daria :-)

Gość gość
Oliwia,ewentualnie

Gość gość
a dajcie jak chcecie ale kornelia to masakra, twarde i ciężkie do wymówienia...lepsze już olga mimo ze ktoś tam pisal ze ruskobrzmiace... ale na boga nie dawajcie dziecom na imie AMELIA bo to nazwa choroby!!!! jak możecie być takie głupie...

Gość gość
daria kolejne z typu kornelia, twarde brzydkie i bez zdrobnienia bo darusia to nie zdrobnienie!

Gość gość
do gościa z 15.04 tez znasz płaczliwe pauliny? mam takie same odczucia...

Gość gosc autorka
ale mi sie wlasnie nie podobaja imiona typu: kornelia, daria.

Gość gość
no i masz dobry gust bo daria,kornelia to paskudne twarde imiona bez zdrobniec, i jak mam mowic do kilkumiesięcznej corki-caly czas Dariu? Kornelio? jezyk idzie polamac a gdy w nazwisku jest dużo twardych głosek to już masakra....