Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość octowapaniiisj

TYLKO SZCZERZE naplułyście kiedyś komuś do talerza kubka

Polecane posty

Gość gość
Odprowadzacie od napiwków podatek czy hołdujecie podwójną moralność? Wymagacie 20 % od rachunku a sami jesteście w porządku czy okradacie państwo i innych podatników???

Gość gość
w polskich restauracjach plucie przez kelnerów gościom do talerza to najmniejszy problem, chociaż jest to nienormalne. W przeciętnej restauracji oszczędza się na kosztach składników potraw, wszystko najtańsze i najniższej jakości, często przeterminowane, mrożone, odgrzewane. Jeśli ktoś jest zmuszony zjeść poza domem, to powinien wybrać bar szybkiej obsługi z długą kolejką klientów i ograniczoną liczbą dań przygotowywanych co dzień w dużej ilości.

Gość Malwinaaaaa
Jak jestes taki madry to zadaj to samo pytanie taksówkarzowi w Nowym Jorku i zarzuć mu tez podwójną moralnośc .A teraz znikam bo mam obowiazki zajrzę to pózniej

Gość Malwinaaaaa
Nie porównuj barów szybkiej obsługi do restauracji ,Bo jezeli własciciel restauracji chce miec stałych klientów i kase .To musi dbać o swieżośc i jakośc produktów oraz sposobów ich przyrzadzania wtedy ma stałych klientów czyli kase .A po to prowadzi ten biznes

Gość gość
jeszcze jedno, przychodzi gość , siada i zamawia, wprawne oko starszego kelnera wyczuwa że gość nie da napiwku i tak z ryja mu źle patrzy więc nachara mu do zupy , pojedzie śliną do kawy , doda środka przeczyszczającego do drugiego dania - gość płacąc rachunek np: 200zł daje napiwku 100zł bo go stać,tylko nie wygląda:D co robi kelner: banan na twarzy i bez mrugnięcia okiem bierze kasę (myśląc ale łoś) czy przeprasza mówiąc sorry nie należy mi się napiwek, myślałem że pan to zgred i nacharałem do zupy, pojechałem śliną do kawy i dodałem laksigenu do drugiego dania? Bardzo mi przykro. ???

Malwinaaaaa Jak jestes taki madry to zadaj to samo pytanie taksówkarzowi w Nowym Jorku i zarzuć mu tez podwójną moralnośc . ---- ale teraz z tobą rozmawiam- uciśnioną przedstawicielką kelnerów i kelnerek:D

Gość gość
kelnerzy uważają się za święte krowy, a to zwykłe łajzy i łachudry...które niewiele potrafią, a od innych oczekują nie wiadomo czego. Każdy kelner/ka powinien przechodzić obowiązkowe badania psychiatryczne i dojrzałości emocjonalnej.

Gość bialski tylko jak
I dlatego wolę tego poczciwego Donalda niż super restauracje gdzie mi kelner naszczy do żarcia bo krzywo spojrzę na królewicza. Ciasteczkoea masz racje jak swinie w chlewie najgorszy sort ludzi. Jak widzę kelnerkę kelnera pluje im na plecy

Gość gość
czy jak idziecie do innej restauracji to pokazujecie jakąś kartę kelnera i wtedy jesteście pewni że nikt wam nie napluje do niczego i nie musicie przez zawodową lojalność płacić sobie napiwków? :D

Gość gość
czy w słynnym savoir vivre przy akapicie o napiwkach jest też podpunkt: jak ci klient nie da napiwku to zapamiętaj jego gębę i następnym razem napluj mu do jedzenia?

Gość gość
Ja pracowałam zarówno jako kelnerka jak i barmanka i nawet do głowy nie wpadłoby mi napluć komuś do jedzenia czy picia które podawałam. To obrzydliwe. Nieraz wkurzylam się na klienta ale z tym trzeba sie liczyć - to praca z ludźmi, a różne osoby się zdarzają. Co do napiwków - nie miałam tak roszczeniowej postawy.Jak ktoś zostawił napiwek to było mi bardzo miło.A jak nie to trudno. W koncu dostawałam pensję.Małą, ale jednak :-) Jakoś nie słyszałam żeby kasjerkom, sprzątaczkom czy urzędniczkom ktoś dawał napiwki za wykonanie ich obowiązków.A zarobki mają podobne.

Gość gość
s a artykuly co robia kelnerzy barmani kucharze- zwykle nienawidza swej pracy bo wyzysk i niska pensja i dlatego pluja do zarcia i picia wrzucaja tam pajaki robaki ze zlewek napojow i resztek zarcia komponuja kolejne dania haha

Gość gość
Up piszcie jeszcze do porzygu

Gość gość
czekamy na Malwinaaaaę coby odpowiedziała na zadane pytania, pisała że wróci , na razie poszła wyłudzać napiwki:P

Gość gość
Malwinie scierze pewnie ojciec na glowe szczy i stad takie upodobania

Gość Malwinaaaaa
Gajga a Ty jesteś przekonana że od wszystkiego co powinnas zapłaciłas podatek , bo mnie jakos nie chce się w to wierzyć .W polskiej mentalnosci jest omijanie podatków i opłat przez siebie a wytykanie tego innym .Napiwki są najmniejszym udziałem w szarej strefie opłat więć nie przesadzajmy o opodatkowaniu ich .

Gość Malwinaaaaa
Widzę że gimbusom sie nudzi , bo szkoły juz nie mają to zaczynają sie wyzwiska .Wsród kelnerów sa rózni ludzie , i wśród klientów też najwazniejsze to umiec sie zachowac jako klient i jako kelner I tyle w temacie bo juz nowego nie napisze .A jak chcecie sobie dalej bic pianę to smiało ale juz bezemnie :)

Malwinaaaaaa- to nie ja żądam napiwków bo uważam że mi się należą jak psu zupa( i to nie ja pluje klientom w żarcie:) ) wy uważacie że wszystko się wam należy , skoro jesteście tacy prawi to bądźcie do końca! W historii-którą tak bardzo lubisz już była "rasa wybranych" która uważała że wszystko się im należy i daleko nie zaszła. Jak tak dalej będziecie postępować to zginiecie śmiercią naturalną, nikt waszych restauracji nie odwiedzi i zamiast napiwków będziecie żebrać u bram kościołów!

Gość Malwinaaaaa
A gdzie wyczytałaś że jestem kelnerką ? Albo że pluje klientom do jedzenia ?

Gość gość
Naplułam koledze do talerza bo on napluł do mojego kiedy byłam malutką dziewczynką w przedszkolu. Oboje zjedliśmy swoje zupy mleczne :-)

Gość gość
Gaiga ja to mam wrażenie że Ty chcesz błysnąć tylko nie za bardzo Ci się udaje bo są zawody na całym świecie gdzie się napiwki daje jest tak przyjęte i koniec. Najbardziej znane to właśnie Kelner Taksówkarz Fryzjer i jeszcze pare by się znalazło. Nie zmienisz tego są kraje gdzie jest to wręcz wpisane w cenie usługi i wszyscy o tym wiedzą, a w tej naszej kochanej Polsce jest grupa ludzi mądrzejszych inaczej którzy próbują coś zmieniać na siłe zupełnie jak Kaczor z Pisu. Nie chcesz to nie dawaj Twoja sprawa ale nie próbuj wmówić innym że to jest jedyna słuszna metoda postępowania. Ja jak jestem zadowolony to daje napiwek bo jak mnie stać na knajpe to i na napiwek. Widze że ty należysz do tych na siłe od pługa odciągnięty gdzie piwo to się pije abo pod sklepem a knajpa to remiza strażacka więc nie dziwne że nie masz pojęcia jak zachować się w świecie, ale to troche dziwne bo prąd wam podciągnęli to w TV powinnaś się popatrzyć i nauczyć jak należy się zachowywać a potem się mądrzyć.

Gość gość
I czym się chwalicie? Jesteście dnem, mułem Nie powinniście chodzić po tym świecie Jakim trzeba być malutkim człowieczkiem, żeby czerpać satysfakcję z tego że napluło się komuś do kawy czy ciasto z gównem zaniosło teściowej do szpitala Nie wierzę, że należymy do tego samego gatunku Jak nisko trzeba upaść, robiąc takie rzeczy Poniżej jakiegokolwiek poziomu Co ja się rozpisuję Wy i tak niczego nie rozumiecie

Gość gość
patologia

Gość gość
Nie wiem co to za restauracja gdzie koleżanka pracowała ale ja to bym kazała zapłacić za wywalone jedzenie oraz za pralnię jak nie wezwałabym Policje że ci ludzie nie chcą uiscić rachunku i koniec

Gość gość
No szkoda dziewczyny ,przychodzą takie g***ozjady i myślą że im wszystko wolno