Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dać na komunie

Polecane posty

Gość gość
medalik, biblie lub maks 100-150zl jak ktos chce dorobic sie na komunii, to niech stuknie sie mocno mlotkiem:o

moje drzewko - jeśli do mnie pijesz (odnośnie prezentów) to mimo że nie jestem zbyt gorliwą katoliczką uważam, że nie powinno się robić cyrku z komunii, a teraźniejsza moda na drogie prezenty i przyjęcia niczym wesela jest pretensjonalna, w złym guście i świadczy niewiedzy rodziców, czym jest komunia.

Gość gość
Ja bym sobie pomyślała o ludziach, którzy dają mniej niż te 500zł. Sorry, ale o komunii wie się wcześniej i można odłożyć, zwłaszcza że każdy wie jakie są obecnie stawki. xxx Głupsza niż kilo gwoździ osobo - stawki obowiązują w US. Z okazji I Komunii św. daje się symboliczne prezenty, a jeśli ktoś chce i może - to większe i kosztowniejsze, ale bez przesady, bo nie o to w tym chodzi. Na szczęście normalni ludzie mają głęboko w poważaniu opinie takich liczykrup - i słusznie.

Gość gość
gość z 19.34 ale obciach hhahahahahaha szkoda ze na pomaranczowo bo dowiedzialybysmy sie ktora taka madra :) :)

Gość gość
nie pojmuję i chyba nigdy nie zrozumiem jak można być tak konsumpcyjnie nastawionym i żyć w przekonaniu że kasa i prezenty to podstawa Komunii Św. cisną mi się na usta niecenzuralne słowa...:O a już przeliczanie prezentu na to co i ile się zje podczas przyjęcia to jakaś paranoja...czyli jeśli ja jestem na permanentnej diecie czyli uważam na to co jem, jem niewiele, wręcz bardzo mało to znaczy że mogę dać mało kasy a ten co zje dużo ma dać dużo... hahahaha żal mi się robi jak widzę podejscie niektórych osób :( a wracając do tematu uważam że 300zł to sporo pieniędzy jak na prezent dla dziecka. choć i tak moim zdaniem lepiej kupić coś co będzie służyć obdarowanemu 9cio latkowi niż dać kasę rodzicom.... chyba, że jest jakiś wspolny cel i najbliżsi wiedzą, że ze składkowych prezentów będzie kupony np komputer czy fajny rower czy coś aktualnie potrzebnego :)

Gość gość
Moja córcia miała komunię w tamtym roku i bardzi cieszyła się z prezentów. Pieniążki tez dostała ale w sumie to jakos pomysłu na nie było. Ja jestem jak najbardziej za prezentami.

Gość gość
Jesteście nienormalni 500 zł to ja dostawałam na wesele od pary

Gość gość
300 zł zupełnie wystarczy, chyba że ktoś jest bardzo bogaty i koniecznie chce dać więcej. Jak ktoś nie ma to trudno. Nawet bombonierka jest wystarczającym prezentem. Medalik to nie jest dobry pomysł, bo dzieci dostają wcześniej i zaraz je gubią. Po co maja zgubić następny? Biblia? trudno, żeby dziecko dostało 10 Biblii, po jednej od każdego gościa. Wiadomo, ze najlepsze są prezenty, ale w czasach, kiedy dzieci już wszystko mają, trudno jest cokolwiek wybrać. Syn za pieniądze z komunii kupił sobie konsolę.

Gość gość
300 zł to sporo pieniędzy. Zreszta dla takiego dziecka powinno straczyc - jakby kazdy z gosci dał po 3 stówy to i tak sie ładna suma uzbiera

Gość eerrkkaa
fajna statuetka, ale ja bym wybrała większą :P i wtedy mniej w kopertę :P

Gość gość
Moja córka miała komunie w zeszłym roku. Od chrzestnego z żoną i 2 dzieci dostała 600 zł. Chrzestna dała 800 zł. A od gości to dostała po 100 zł od każdego. Także 300 zł autorko to jest bardzo dużo jak dla dziecka.

Gość gość
Ja dla mojego siostrzenca daje 500 zl.

Gość gość
co wy k***a p*********e jakie 500 zł, 300 to za mało jebnijcie się w głowę- moja córa jak miała komunię od nikogo nie dostała 1000 zł. 700 to było najwięcej od babci (ale babcia zawsze taka hojna jest) od chrzestnej dostała 500 chyba od kogoś 200 zł. Ja pierdziele co za głupie pytania zadajecie a potem dostajecie odpowiedzi ze 500 albo 1000.

Gość gość
Moze ty jestes skera i dajesz 300zl.ja jak bym miala kase dalabym nawet 5 tys