Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daeka26

Karmienie wieczorne przed snem 4,5 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość Daeka26

Witam.Mam do was pytanie.Moja corka ma 4,5 miesiaca.Karmie ja piersia.W dzien je chetnie po kazdej drzemce a ma ich 4.Ostatnie karmienie przychodzi ciezko gdyz po kapieli lub jesli jej nie ma to toalecie wieczornej mala jest juz spiaca i glodna..Przystawiam ja do piersi zaczyna ssac a po chwili odrywa sie i placze .Widze ze jest tak spiaca ze nie ma sil ssac.Wiec klade ja zasypia sama a po 15 min sie budzi i placze.Przystawiam ja ssie i to samo.Wczesniej nie bylo takich problemow.Dlugo ssala przed snem a nawet asypiala przy piersi.Zastanawialam sie zeby dac jej jakas kaszke w butelce albo kleik wtedy szybciej bedze jej leciec i sie zasyci.Co o tym myslicie

Gość gość
Do 6 miesiąca nie musisz karmić niczym innym jak mlekiem. Córka jest nabuzowana bodźcami z calego dnia i dlatego moze byc jej ciezko zasypiać przy piersi. Gdy zaśnie odlozona do lozka to wez ja i karm na spiocha i odloz gdy puśc****erś.

Gość gość
moze jakis skok rozwojowy, ze teraz nie chce jesc. moze karm ja przed kapiela poki nie jest tak padnieta. u mnie jest odwrotne, dziecko przed snam je nawet 1h, nie chce przestac i usypia przy cycu

Gość gość
nie do konca niczym, bo gluten to w 5-6 trzeba juz zaczac podawac, teraz nie kombinuj, przeczekaj

Gość gość
sproboj wykąpać ją jedno karmienie wcześniej. moja po kąpieli nigdy nie chciała spać bo kąpiel to dla niej frajda i zabawa. twoją może np kąpiel za bardzo wymęczać

Gość gość
Jasne.. ucz zasypiania przy piersi, a za jakis czas będziesz tutaj pisała "moje dziecko nie chce zasnąć". Dziecka nie uczy się zasypiania podczas karmienia. Jeśli dziecko zaśnie, to się je wybudza na chwilę i dopiero kładzie spać. Oczywiście, jesli dziecko jest już starsze, ma tylko 1-2 drzemki w ciągu dnia i zdarzy się tak, że drzemka się przesunęła, nie było nas w domu itp i dziecko zasypia niemal podczas jedzenia obiadu czy deseru to już nie trzeba wybudzać. Ale maluszka, który uczy się zwyczajów należy przebudzić. Wtedy będzie uczone, że jedzenie jedzeniem, ale spać chodzimy PO jedzeniu, we własnym łóżeczku, a nie podczas jedzenia, na rękach.

Gość Daeka26
Postaram sie ja nakarmic przed kapiela.Wczesniej nie bylo takich problemow.Ladnie i dlugo jadla przed snem.Za to w nocy sie czesto budzi teraz i dlugo je.Widze ze jest glodna bo slysze jak polyka mleko.Poczekam moze faktycznie to jakis skok rozwojowy.

Gość wifigdańsk
nie karm przed kąpiela,nie wolno kąpac na pełny brzuszek.

Gość Daeka26
Moze ktoras z mam tez miala podobnie ze nie chcialo jesc przed snem?

Gość gość
ale nie wolno karmic przed kapiela.Jak juz musisz karmic to godzine przed kapiela.

Gość wifigdańsk
no ja tak nie mialam a tez kp. co prawda podobnie jak u ciebie-w nocy się budzi,wtedy biore ją do siebie i daję.i tak spimy.

Gość wifigdańsk
no ale,autorko skoro nie chce jesc przed snem to nie karm jej na siłę. dziecko w tym wieku powinno jesc na żądanie. zwłaszcza ze przez cały dzien karmisz ją piersią to skoro nie chce na wieczor to nie musi jesc. jak bedzie chciało to samo się upomni.

Gość gość
Do pewnego wieku dziecko najpierw się kąpie, później karmi, ale od później, kiedy dziecko je na kolację np. kaszkę (kanapkę itp.) to raczej najpierw kolacja, potem kąpiel i spanie. Oczywiście mówimy o dziecku powyżej 8 miesiąca. Wcześniej lepiej kąpiel, jedzenie, ząbki/dziąsła i spanie.

Gość wifigdańsk
lepiej nie karmic przed kąpielą to tak jakbyś się najadła i poszła biegać.

Gość gość
przesunelabym kapiel na wczesniejsza godzine, najprosciej, czemu tego nie zrobisz? moja corka miewala momenty jak opisujesz i bywalo ze kapalam o 18 by o 18:20 karmic ja do snu; problem sam sie rozwiazywal

Gość gość
dziecko ewidentnie jest zmeczone i glodne, chce i spac i jesc - jest glodne wiec bedzie ssac ale jest tez zmeczone i meczy sie ssaniem, wiec beczy to bledne kolo.. po prostu kap wczesniej

Gość gość
do autorki jak z jednej nie chce podaj druga zpbaczysz ze pomoze