Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brat męża zepsuł nam święta, nie przyjedzie na nasze wesele

Polecane posty

Gość gość
Przede wszystkim nie ogarniam tematu: najpierw ślub cywilny bez wesela, potem ślub cywilny bez wesela,a teraz wesele tak ot po prostu? Nie dziwię się, że nie chce im się przyjeżdząć po raz kolejny na wasz slub, przecież już dwa śluby były... po co wam wesele w czasie tak odległym od jednego i drugiego ślubu? Szkoda zachodu. Wyciągacie kasę od swoich gości. A to że nie organizujecie noclegu najbliższej rodzinie to już w ogóle wstyd! Jak można obciążać własną rodzinę dodatkowo kosztami nocelgu? nie dziwię się ze olali sprawe

Gość gość
Najpierw,mieliśmy ślub cywilny, potem,chrzcilismy dzieci,a teraz ślub kościelny z weselem! To,najwazniejszy dzien,w,życiu.

Gość gość
z tego co czytałam: ślub był łączony z chrzcinami tak? że goście nie wiedzieli ze jadą na ślub? czy coś tu nie gra...

Gość gość
Poza tym szwagier jest chrzestnym naszego starszego dziecka. Na roczek mię przyjechał wysłał tylko prezent, na dwa latka tez tylko skromny prezent jakieś klocki. Nawet nie interesuje się żeby go zobaczyć, sprawdzić czy niczego mu nie brakuje.

Gość gość
Prowokejszyn

Gość gość
Nic takiego nie napisalam. W 2011 braliśmy ślub cywilny, w 2012 wielkanoc chrzciny starszego dziecka, w 2012 boze narodzenie chrzciny mlodszego. Chodzilo mi o to, ze byli na tych trzech okazjach u nas, ale na ślub kościelny i wesele odmówili.

Gość gość
Od tego żeby pilnować czy nic dziecku nie brakuje są rodzice a nie chrzestni. W ogóle co to ma być? Wybierzmy bogatego chrzestnego żeby kupował prezenty?

Gość gość
A to co? 20.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość ty jesteś jakaś psychiczna! my w sumie wesela nie robiliśmy, wzięliśmy cywilny (skromne przyjęcie) potem kościelny razem z chrzcinami (było chyba 3 osoby więcej) o kościelnym wiedzieli TYLKO moi rodzice i dziadkowie, reszta nawet nie wiedziała że na ślub jedzie bo nam by było wstyd brać drugi raz prezenty od tych osób.

Gość gość
To nie jest moja wypowiedź.

Gość gość
Odmówili bo byli już na jednym waszym ślubie . Tak to jest jak się robi ślub na raty. Na ślubie cywilnym pewnie dali wam prezent a teraz jeszcze żądasz zwrot za talerzyk i maja jeszcze sobie załatwić nocleg :O Szok

Gość gość
My braliśmy ślub cywilny w 2011, a kościelny z weselem będzie teraz i szwagier nie chce na niego przyjechac. Ciekawe czy na wakacje tez nie pojedzie.

Gość gość
Nie chciałam brać slubu kościelnego z brzuchem, mielismy go zorganizowac wcześniej, ale szybko zaszlam w nastepna ciążę. No i wiadomo trzeba wszystko zarezerwować. Salę, orkiestrę, kamerę.

Gość gość
A na cywilny dali nam tylko zestaw filiżanek :|

Gość gość
tamta to moja wypowiedź. Nie robiliśmy wesela tylko przyjęcie na chrzest, i tak było to łączone, w niedziele najpierw był nasz ślub potem chrzciny. Nikt nie wiedział że jedzie na ślub kościelny, poinformowaliśmy gości przed samym kościołem mówiąc że zrobiliśmy to dlatego że nie chcemy dostawać prezentów drugi raz za to samo. Na cywilnym było mniej osób ze względu na to, że wiedzieliśmy że będzie ślub kościelny (mieliśmy ważne powody aby brać na szybkiego cywilny). Po za tym na przyjęciu po cywilnym wspominaliśmy o tym że kościelny prawdopodobnie będzie z chrzcinami. O tym że to będzie kościelny wiedziało tak naprawdę 8 osób (moi rodzice bo z Nimi mieszkamy, więc nie dałoby się ukryć, moi dziadkowie, nasza świadkowa a zarazem chrzestna naszego synka z moją chrzestną (mieszkają razem za granicą) oraz chrzestny mojego synka wraz z mamą (trochę pokomplikowane, no ale cóż) Chrzestni wiedzieli bo byli naszymi świadkami. Od strony męża nikt nie wiedział. Tak jak pisałam przed kościołem się dowiedzieli, przeprosiliśmy że ich wcześniej nie poinformowaliśmy ale nie chcieliśmy aby ktoś Nam dawał drugi raz prezent, bo my to traktujemy jako wyłudzanie od kogoś kasy. A Autorce nie zależy na obecności brata-wystarczy że by jej zwrócił za 3 "talerzyki" i dał coś ekstra-tyle w temacie.

Gość gość
nie chce przyjechac? bo prezent już dał na cywilnym, więc nie chce drugi raz dawać koperty... tak ciężko to zrozumieć? jak ci bardzo zależy zeby byl to dzwon do niego i wyjasnij ze nocleg sie znajdzie - niestety musisz przeznaczyć dodatkowe 100 na nocleg w hotelu czy motelu, no i że nie zależy na preznetach- liczy się obecność. proste?

Gość gość
Ja bym pojechała prędzej na wakacje niż na drugi ślub u tych samych osób i do tego musiała sobie nocleg kombinować.

Gość gość
Oni co rok jeżdżą w wakacje do rodziców bratowej męża. Jak i w tym roku tam pojadą a na wesele nasze nie, to nigdy sie do nich nie odezwiemy.

Gość gość
"nigdy sie do nich nie odezwiemy" x :D tak to jest jak dzieci mają za dużo wolnego i wymyślają prowo

Gość gość
Brat dzwonił do męża z życzeniami. Pytaliśmy sie czy na pewno nie przyjadą, oni mowili, ze nie, bo trasa, koszty, niewygodnie z dzieckiem i brak noclegu, na cywilnym byli. Mąż zapytał czy na wakacje tez nie jadą to szwagier powiedział, ze jada jak co roku do jego teściów, ze nie widzi w tym,nic dziwnego, zwłaszcza, ze tam maja gdzie spac. To powiedzieliśmy, ze moga wyjazd na nasz ślub potraktować jako krotkie wakacje to bratowa męża cos tam zaczela mówić, ze to męczarnia by byla i nie zadne wakacje. Szwagier powiedział ze prezent wyślą, ale nie przyjadą i juz. Ciekawe czy dzieciom tez cos kupią, ale glupio mi bylo zapytac.

Gość gość
Brat dzwonił do męża z życzeniami. Pytaliśmy sie czy na pewno nie przyjadą, oni mowili, ze nie, bo trasa, koszty, niewygodnie z dzieckiem i brak noclegu, na cywilnym byli. Mąż zapytał czy na wakacje tez nie jadą to szwagier powiedział, ze jada jak co roku do jego teściów, ze nie widzi w tym,nic dziwnego, zwłaszcza, ze tam maja gdzie spac. To powiedzieliśmy, ze moga wyjazd na nasz ślub potraktować jako krotkie wakacje to bratowa męża cos tam zaczela mówić, ze to męczarnia by byla i nie zadne wakacje. Szwagier powiedział ze prezent wyślą, ale nie przyjadą i juz. Ciekawe czy dzieciom tez cos kupią, ale glupio mi bylo zapytac.

Gość gość
A co to za wesele jak macie już dzieci i żyjecie że sobą,to rzadna uroczystość.W takiej sytuacji powinniście wziąć cichy ślub z rodzicami ,świadkami i chrzestnymi.Mam nadzieję że welonu nie zamierzasz zakładać..

Gość gość
Dlaczego mam nie zakladac welonu skoro dziewczyny w ciąży mają?

Gość gość
jakbym to kazdego na slub miala isc po dwa razy no to ja pier/dole... trzeba bylo zalatwic to za jendym zamachem, pewnie to nie tylko dla brata problem jest;

Gość gość
Bo żyjesz w grzechu kilka lat bez ślubu.A te dziewczyny w ciąży to popełniły grzech ale nie trwały tak długo w grzec****ak sobie chcesz zrobić publikę to załuż ten welon mając dwoje nieślubnych dzieci

Gość gość
A zaloze welon, bo lubię tradycje weselne. Będę wychodzić z domu rodzicow, mąż będzie mnie od nich wykupywać. Bardzo mi sie to podoba i swietnie wygląda na filmie.

Gość gość
I dzieci nie są nieślubne. Bo mamy ślub cywilny.

Gość gość
Jak nie masz wstydu to zakładaj,nikt Ci tego nie może zabronić..będzie tak jak na filmie,nie zapomnij tylko wózka z dzieciakami ze sobą zabrać

Gość gość
ślub cywilny to tylko rejestracja..,według kościoła są nieślubne

Gość gość
Moje dzieci juz chodza :)