Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudklaudia

wysypka u dwumiesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość klaudklaudia

U mojej dwumiesiecznej coreczki dzisiaj rano zauwazylam czerwone krostki i plamki na twarzy, karku i miedzy fałdkami na szyi, teraz tez krostki pojawily sie na brzuchu. Co to moze byc? Karmie ją mlekiem Bebiko 1 i troche persią, ale mam mało pokarmu. Pomocy!

Gość klaudklaudia
halo

Gość klaudklaudia
halo

Gość gość
idź jutro do lekarza

Gość gość
moja corka tez miala na policzkach glowie i ramionach, nie miala tego natomiast na brzuchu. Byl to zwykly tradzik niemowlecy. Ale kazda wysypka moze byc objawem czegos bardzo zlego. Zrob test wez szklanke i przejedz po tych plamach jesli znikna pod szklanka to nie masz sie co martwic. Takie plamy pojawiaja sie przy zapaleniu opon mozgowych. Czy dziecko bylo ostatnio przeziebione?

Gość klaudklaudia
tydzien temu bylysmy na szczepieniu podstawowym, moze to od tego? nie bylo przeziebione

Gość klaudklaudia
tydzien temu bylysmy na szczepieniu podstawowym, moze to od tego? nie bylo przeziebione

To zapewne potówki, spocila sie kruszyna i tyle posmaruj sudocremem i obserwuj.

UPS córki nie doczytalam ze ma to na brzuszku tez, idź zatem do lekarza moja kruszyna miała tylko na szyi i było to od potu

Gość gość
1. wysypka niemowlęca 2. potówki 3. skaza białkowa 4. inne uczulenie... Udaj się do lekarza, czy wysypka znika gdy dajesz ją do chłodnego miejsca? jeśli tak jest to potówka. Jadłaś może więcej nabiału? wtedy może być to skaza zmieniłaś proszek-uczulenie na proszek zmieniłaś płyn do kąpieli czy to czym ją myjesz-uczulenie na to. Mam wymieniać do jutra czy udasz się do lekarza?

Gość gość
Najlepiej abyś udała się z małą do lekarza. My mieliśmy kolki oraz krostki głównie na twarzy, za uszkami oraz na klatce piersiowej i u nas pediatra powiedział, że to skaza białkowa. Musiałam wyeliminować mleko oraz podstawowe alergeny ze swojej diety. Lekarz zalecił, abym kąpała w Emolium a na twarz krem specjalny z emolium. Dodatkowo przez 3-miesiące podawaliśmy Latopic, probiotyk polecany przy alergii pokarmowej oraz azs. Polecam ten probiotyk, bo nie wiem jak dokładnie działa ale działa rewelacyjnie. U nas kolki ustąpiły, mała zaczęła normalnie sypiać a skóra jest obecnie bez żadnych zmian Tutaj są opinie innych mam na temat tego Latopicu. U nas on pomógł więc polecam http://www.babyboom.pl/rodzina/testujemy/lato pic_kuracja_przeciw_azs_opinie_rodzicow.html

Gość Kasia

u nas takie krosteczki pojawiały się i okazało się, że córka ma azs i lekqrz tylko zalecił stosowanie produktów marki atoperal baby, bo mają składniki które koją i łągodzą objawy a przy okazji uspokajają dziecko. Faktycznie po kilku stosowaniach krosteczki zaczęły znikać, Majka się uspokajała a przy okazji ja te byłam spokojniejsza.. 

Gość luli
Dnia 21.04.2014 o 23:40, Adrett napisał:

To zapewne potówki, spocila sie kruszyna i tyle posmaruj sudocremem i obserwuj.

jakim sudocremem .o zgrozo

jeśli to potówki to pomoże nie przegrzewanie ! i ewentualnie kąpiel w krochmalu ludzie 

Gość luli

plus HiPP czy aveeno do kapieli są godne uwagi .bądź  oliwka z hippa żadne Johnson