Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_40

Tłuszczaki podskórne

Polecane posty

Gość ona_40

Jakie są ich objawy, czy przypominają powiększone węzły? Mam kilka takich pod skórą w różnych miejscach. Małe około 0,5 cm, przesuwające się i zastanawiam się, czy to nie węzły?

Gość ona_40
Nikt nie miał?

Gość gość
Mam sporo tłuszczaków, a o co chodzi?

Gość gość
czy mozna to usunac laserem

Gość gość
Mi proponowano wycięcie, ale tylko jeśli bardzo przeszkadzają. Skłonność do tłuszczaków jest moim utrapieniem. Nie wycinam ich, bo moje ciało byłoby w bliznach.O laserze nie słyszałam.

Gość ona_40
A czy przypominają lekko powiększone węzły?

Gość gość
tłuszczaki są miękkie, jak gruda tłuszczu pod skórą raczej nie da się ich zbytnio przesuwać ja mam kilka, po mamie chyba mam do nich skłonność, jeden wycięty, bo był nad okiem i wyglądał brzydko, kilka innych mam w takich miejscach, że ich nie widać, więc nic z nimi nie robię

Gość gość
a czy was bola,czasem sie powiekszaja a czasem zmniejszaja i czasem skora w tym miejscu robi sie ciemniejsza??? bo ja mam kilka takich na kolanie,zaczelo sie od jednego guzka a teraz jest ok 7 ,czasem bola czasem nie,,,,boje sie isc do lekarza ,cholera zawsze cos

Gość gość
mnie nie bolą, nie powiększają się i nie zmniejszają g***townie, jeżeli już to powoli rosną, chociaż u mnie akurat przez lata są bez zmian skóra na tłuszczaku u mnie ma ten sam kolor, jak zdrowa nic nie boli - chyba że tłuszczak jest w takim miejscu, że coś na niego uciska, albo ciało go uciska np. przy leżeniu

Gość gość
tłuszczaki się ruszają i to różni je od innych zmian mam je także na piersiach dlatego gdy pojawi się nowy to sprawdzam czy się rusza lekarz mi wytłumaczył, gdy mówiłam, że czasami mnie bolę, że ból jest na skutek ucisku zaleca się wycinać te, które uciskają kolor skóry w tych miejscach mam taki sam

Gość ffinka
Smarować chińskim balsamem "Gwiazdka"

Gość gość
Gdzie kupic taki balsam??? i jak fachowo pytac o niego,czy ma jakąś nazwę,prosze o wiadomość.Bo mam tyle tłuszczaków ze gdyby mnie chirurg dopadł i chciał je usunąc to byłabym pocerowana jak stara skarpeta:):):)

Gość gość
pewnie chodziło o wietnamską maść złota gwiazda ale nie brałabym tego na poważnie ;) użytkowniczka finka znana jest z tego typu złotych rad to jest zwykła maść rozgrzewająca, nie ma żadnych szczególnych składników, które zwalczyłyby tłuszczaki, za to zawiera olejek cynamonowy, wiec trzeba stosować ostrożnie na skórę, zwłaszcza na twarzy, bo może mocno podrażnić i najlepiej zrobić najpierw test uczuleniowy w jakimś mniej widocznym miejscu na ciele