Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent na komunię dla swojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam, w maju syn idzie do 1 komuni św. , mam pytanie co wy rodzice kupujecie , lub planujecie lub kupiliscie swoim dzieciom z tego powodu, nie wiem czy rodzice musza kupowac jakies prezenty, rower ma , komputer planuje kupic po komuni, no wiec nie wiem czy powinnam czy nie, planowalam jakis zegarek niedrogi

Gość gość
Co to za pytanie? Nie dość że wydam mnóstwo kasy na przyjęcie, ubranie dla dziecka to jeszcze mam kupować dziecku prezent? Mowy nie ma!

Gość gość
.nikt nie odpisze

Gość Ale to już było
Najwyrazniej pogięło autorkę postu! Prezenty kupują goście, chociaż nie muszą! Rodzice koszty ponoszą w nadmiarze!

Gość gość
nie mówie o niczym drogim tylko nawet jakis drobiazg, zeby sie cieszylo ze ma cos od nas,kolezanka ma zamiar kupic synowi quada i to dosyc drogiego

Gość gość
Zaproś na komunię tylko bogatych, daj im wcześniej listę prezentów, teraz się tak robi :P

Gość gość
dlaczego mnie pogięło , piszę przeciez i się radzę chodzi mi o niedrogi prezent, byle coś było od rodziców, ale niektorzy z was to egoisci

Gość gość
z tego co wiem wszyscy dadza kase, i nie wiem czy goscie sa bogaci, ja wcale nie licze ze beda dawac duzo, mam 32 osoby gosci

Gość gość
nawet nie pomyslałam o prezencie dla synów, oni tez, wiedzieli ze i tak wydałam kupe kasy na przyjecia

Gość gość
Kup paczkę landrynek.Dziecko ucieszy się na drobiazg od rodziców:D Idiotyz na maksa!

Gość gość
Idiotyz na maksa! --------------------------------ale dowcipna jesteś,

Gość gość
robiecie przyjecia komunie tylko dla kasy by goscie jak najwiecej wam nawalili,

Gość gość
medalik kupiłaś pewnie,wystarczy.

Gość gość
kupie chyba zegarek do 100zl

rodzice mogą kupić ewentualnie jakąś książkę na komunię lub medalik. ale droższe prezenty raczej dają goście, jeżeli w ogóle :)

Gość mamaWerv
to, że u Was się nie kupuje dzieciom prezentów na Komunię nie znaczy, że wszędzie tak jest i że kogoś "pogięło" , że to robi. Ja , moje rodzeństwo i inne dzieci w rodzinie dostawaliśmy prezenty na Komunię od rodziców i ja sama też mojemu dziecku prezent dałam. Nie uważam przez to, że wszyscy mają to robić, wolna wola. Ale wyzywać się z tego powodu, to dopiero debilizm.

Gość gość
mama werv .powiesz co kupilas, to ja autorka

Gość mamaWerv
ja kupiłam telefon, bo nie miała jeszcze a i tak nosiliśmy się z zamiarem jego kupna, tyle że z racji faktu, ze to nie zwykły zakup tylko prezent dostała trochę lepszy

Gość gość
autorka tez moglabym telefon bo nie ma ale niech kupi sobie już za swoje , niech się uczy i oszczedzac , ja mysle o tym zegarku, niby nic bo zegarki mało chyba juz kto nosi ale jakis mi sentyment zostal do czasu gdy sie je dawało., ja dostałam i do dzis go pamietam a komorki -no niejedna bedzie mial chyba i 1 nie bedzie pamietal bo zawsze dzieci beda chcialy lepsze i nowsze -dzieki ci za sensowne odpowiedzi ,

Gość iMalinkaa
Mi rodzice dali rower górski

Gość gość
coreczka kuzynki tez ma komunie i rodzice kupili jej rower za 1300zl. w sumie to komunie robia na 15 osob bo powiedzieli ze wola corce cos kupic od siebie niz nazpraszac gosci

Gość gość
Zegarek może dostać od kogoś z gości. Mój siostrzeniec rok temu dostał dwa.

Gość mamaWerv
wiadomo, że jak ktoś nie ma za co to nie kupi i dobrze, że nie ma ciśnienia. A Ty autorko znasz swojego syna , więc będziesz wiedziała, co go ucieszy.

Gość gość
1300 zl. ma byc watpie nikt nic o zegarku nie mowil my w rodzinie dajemy sobie pieniadze,

Gość gość
Rodzice prezent? Pierwsze slysze ;) Zwykle to tylko chrzestni cos tam dawali, teraz mania na prezenty ogarnela swiat ale mimo wszystko pierwsze slysze, eby rodzice kupowali prezent, przeciez wywalaja kase na impreze :P

Gość gość
moj syn powiedzial ze od nas nie chce prezentu ,ze ma juz od nas impreze, ze komputer kupi sobie za uzbierane pieniadze

Gość gość
Moje dziecko ma komunie w maju.Zapraszamy tylko chrzestnych dziecka i dziadków.Zamiast przyjęcia dla gości fundujemy dziecku wyjazd do Paryża

Gość gość
gosciu z 22;52;15 co sie tak dziwisz , przeczytaj wszystko uwaznie, przecie nie pisze o jakims drogim prezencie ani ze to jest obowiazkiem wszystkich rodzicow, a ty sie tak dziwisz jakbym pisala o domu z basenem

Gość gość
ja mojemu kupuję trampolinę :-)

Najważniejsze pytanie to takie: Lepsze są doświadczenia czy przedmioty? Odpowiedz sobie na to pytanie i dopiero wtedy wybieraj. Szczerze mówiąc więcej wyniesiemy z doświadczeń bo czegoś nas uczą a przedmioty można dostać w każdej chwili. Nie uczą tylko są. Jeśli chcesz aby twój syn wyniósł więcej i nie chcesz być rutynowa i schematyczna i dawać prezentów którzy wszyscy dają a twój syn uwielbia samochody to ja dałbym mu: - Przejażdżkę Lamborghini Gallardo (prawdziwym) http://moto.witronka.pl/jazda-lamborghini-gallardo/ Instruktor prowadzi a twoje dziecko ma niezapomniane przeżycia a nie zegarki, rowerki i wszystko inne, oklepane.