Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostalam uzywane ciuszki na baby shower

Polecane posty

Gość gość
i bardzo dobrze zrobiłaś! ja bym przyniosła coś z lumpeksu jakby mnie ktoś wyciągał na tego typu imprezy bo po jaką cholerę mam sponsorować czyjegoś bachora? prawidłowo z tym ciuchem z przeceny, mam nadzieję że nie był drogi

Gość gość
Czy takie noszenie "po kims" jest higieniczne wogole?

Gość gość
"wogole"??? Że też takie idiotki się rozmnażają.

Gość gość
też mam gdzieś czyjeś brzuchy i czyjeś smrody. wcale bym nie poszła na takie bejbi szałer a jakby brzuchata nalegała to bym jej parę ciuchów z lumpa zaniosła w zwykłej reklamówce tak że mogłaby od razu zobaczyć że są używane, i niech by spróbowała skrytykować to bym jej wypaliła, że nikt nie ma obowiązku sponsorować jej dzieciaka i niech się cieszy, że choć takie łachy dostała

Gość gość
Omg jakie wy jestescie p******* polaczyny!!÷

Gość gość
za to ty mądra. idź wziąć szałer bo ci bejbi ośmierdnie

Gość gość
Omg.. 4 strony rozważań na oczywisty temat. Cała kafeteria.

Gość gość
omg puknij się w łeb, tez ci mogę używanych łachów wysłać bo tylko na takie zasługujesz ty i twój bachor

Gość gość
Co za margines turaj pisze prawda jest taka ze wam to nikt nie chce zrobic takiefo brzucha bo jestescie brzydkie i nie kumate idiotki do potegi!!!!!!

Gość gość
i co z tego?

Gość gość
a ja się pytam co to są polaczyny??

Gość gość
Baby shower ma tylko jeden cel-przyjmowanie prezentow ...

Gość gość
zależy to konkretnie od danego kraju, tam gdzie ja mieszkam jest tak że po prostu kiedy zbliża się rozwiązanie przyszli rodzice wywieszają na domu jakąs dekoracje np bociana wskazującą na to, że wkrótce urodzi się dziecko. Sąsiedzi i znajomi przynoszą wówczas o ile mają różne rzeczy dla dziecka, najczęściej właśnie używane, które zostały im po swoich dzieciach, jak ktoś nie ma takich rzeczy kupuje cos nowego i rodzice w zamian za to wyprawiają baby shower żeby podziękować i ugościć tych ludzi, którzy coś przynieśli. I to nie jest USA

Gość gość
Jestem w usa wiec dlatego TO mnie zdziwilo:/

Gość gość
Ja nie jestem w Stanach,ale tu tez nie daje sie rzeczy uzywanych na baby shower.Ja nie robilam,bo nie w moim stylu ;)

Gość gość
Czyli jednym slowem jest to nie tak te uzywane rzeczy?

Gość gość
Tutaj jest taki zwyczaj ze wysyla sie thank you note a ja nie wiem jak mam postapic:(

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Glupia sytuacja

Gość gość
Ktos jeszxze?

Gość gość
Z kontekstu powyzszych odpowiedzi wynika, ze nie powinno sie organizowac zadnych imprez okolicznosciowych, jak urodziny, wesele czy chrzciny, bo to, tak naprawde, zakamuflowana forma zebractwa I sponsoring "biedakow". A co do ubierania dziecka w byle co, bo jemu I tak wszystko jedno - zgroza! Znam taka jedna pare, maja czteroletnia corke, chodzi tak ubrana, ze zalosc czlowieka ogarnia, kazdy ciuch z innej parafii, bluzeczki tak sprane, ze ciezko powiedziec jakiego sa koloru. Mamusia, zawsze wystrojona jak palemka wielkanocna, tak wlasnie zawsze tlumaczy, ze szkoda wydawac pieniadze na ciuchy dla dziecka, bo ono szybko rosnie. Cmokala I krecila glowa, kiedy kupilam dla syna drogie buty (akurat nauczyl sie chodzic), bo kto to widzial, skoro zaraz wyrosnie. Powiedzialam, ze pierwsze buty musza byc porzadne, bo chodzi o stopy I wlasciwa postawe, ale gdzie tam. Ta jej mala ma teraz takie plaskostopie I chodzi do srodka, ze az przykro patrzec.

Gość gość
Gdybym ja dostała używane ciuchy od razu wylądowały by w koszu PCK. Nie wyobrażam sobie dac komuś cokolwiek używanego - sama nigdy nie kupiłam używanego ciucha i tym bardziej nie wyobrażam sobie ze dostaje cos znoszonego z okazji Baby Shower. To niezwykły brak taktu i wyczucia. Jezeli ktos nie ma ochoty przychodzić na imprezę to niech tego nie robi - po prostu. Ale co sie dziwić - koleżanka na swoim weselu otrzymała od gości 2 puste koperty a w jednej była pocieta na wielkość banknotów gazeta. A teksty ze tego typu imprezy to wyludzanie kasy lub ze nie ma obowiązku dawać nic dziecku z okazji chrzcin albo urodzin mozna sobie wsadzić w buty - ciekawe jak Wy byście sie poczuly. Kolejny przykład z grona moich znajomych. Ciotka zaproszona na chrzciny córki mojego brata. Wyznaje zasadę ze chrzest to sakrament i nie ma z tej okazji prezentów. Przyszla do kościoła potem a obiad dk restauracji - zapytala czy moze dla swojej wnuczki wziac kawalek tortu, ciasta i owoców - wyniosła prawie cala reklamowke. Nie dala nawet upominka, głupiej zabawki. Brat zapłacił za nia 120 zl - ona wziela walowke i nie było nawet dziękuję. Ot tsk sie zachowują ludzie w dzisiejszych czasach. Jak wyznaje zasadę ze chrzest to sakrament i nie ma co przesadzać to powinna po kościele jechać do domu. Mozna wymieniać i wymieniać takie przypadki. Ludzie momentsmi zachowują sie jak swinie. A najlepsze jset to ze zazwyczaj tsk zachowują się zamożne osoby - rzadko kiedy będziesz biedny zachowa sie jak burak.

Gość gość
Dokladnie

Gość gość
Dokladnie

Gość gość
Up

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Baby shower to niepolski zwyczaj i na tyle glupi,ze nie ma co importowac.

Gość gość
Bo polska jest 100 lat za murzynami:)

Gość gość
Jak to czytam to głowa boli jakie te baby są głupie, w d****h im się poprzewracało, c**a pisze że jest biedna i ma pretensje do kogoś ze jej nowych nie dał. Druga c**a podaje za przykład koleżankę, która jest kulturalna bo jest zamożna i ją stać na nowe, taka co da używane przecież nie obcej babie tylko koleżance to już nie jest kulturalna... g***o jej powinna dać, a nie ciuszki, bo babska "przyjaźń" to szambo, które nawet nie leżało obok przyjaźni czy zwyczajnego koleżeństwa. Facet który żeni się z czymś takim i decyduje na dziecko, to jakiś cymbał albo desperat przyciśnięty do muru, wziął sobie do domu tlumoka z roszczeniami, pretensjami i jeszcze uczącego innych... kultury :D