Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Patologia i margines daje zagraniczne imiona dzieciom

Polecane posty

Gość gość
nouwuelle pisze o sobie, z własnego doświadczenia

Gość gość
Powtarzam: to nie fakt, a Twoja osobista obserwacja. Ciekawe ile znasz osób z patologii? A ile znasz Dżesik? Ile znasz Oliwii? Kilka, kilkanaście? To za mało, żeby mówić, że "większość", "częściej", "przeważnie", a już na pewno za mało, żeby mówić o faktach.

Gość gość
Moja bratanica ma na imie Nicola, nie podoba mi się ale ich wybór

Gość gość
A co sądzicie o imieniu Kornelia?

Gość gość
Kornelia -postarza o 30 lat . Te Dżessiki Amandy -brzmi jak pseudo tancerek go-go tudzież pań wiadomej profesji ... Może dlatego ludzie podchodzą nieufnie i kojarzą z patologią .

Gość gość
Znam taką laskę, która pochodzi z patologii, urodziła synka i dała mu na imię Oliwier.

Gość gość
a co sadzicie o imieniu Martin? Ja chce dac synowi imie Marcin , ale to imie nie podoba się mojemu mężowi .Martin mu się podoba i jest w stanie je zaakceptować.

Gość gość
Ja mam na imie Iwona nigdy go nie polubie.Corka ma na imie Patrycja.Co o nim sadzicie?Pytam z ciekawosci...

Gość Marta Poli
a co powiecie o imieniu Lenka? U mojego syna w przedszkolu co druga dziewczynka ma tak na imię (inne popularne to Julia, Oliwia, Gabrysia). Obecnie, wśród maluchów, to imiona typu Kasia, Gosia, Basia uchodzą za wyszukane Dziwią mnie te wszystkie mamy, które narzekają na imiona typu Ania, które owszem- w ich roczniku są bardzo popularne, ale jednocześnie najadą córkom imię Lenka. Lenek jest więcej niż Kasiek, Anek i innych wśród nas-starszyzny. Dziwi mnie popęd na to imię-jak dla mnie nie brzmi ładnie, jest bezpłciowe. Już lepsze te Julki i Oliwki ;)

Gość gość
Zofia brzmi nawet ładnie,ale Zosia juz wiesniacko.

Gość gość
patrycja mam kuzynke ,biedna jest przez to imie widze jak się kuli przy przedstawianiu , jak do niej wołasz pacia pati , co to ma być ? koszmar zgotowałas biednemu dziecku

Gość gość
Nie ma to jak mówienie że Zofia to Polskie imię... Wy wszyscy znający się.... Zofia to imię pochodzenia Greckiego no ale ok niech będzie. Polskie imiona to np. Mieszek, Domażyr, Sobiesław itp a damskie Jaromira, Sława, Tomira itp. Chciałabym zobaczyć jak nadajecie takie imiona swoim dzieciom. Te które podajecie jako niepatologiczne w większości są zagraniczne a nie Polskie.

Gość gość
A to wiadomo, że to nie są polskie imiona. Chodzi o to, że funkcjonują w Polsce od x lat przez co uznawane są za "nasze"

Gość gość
ja znam rodzinę w której jest 9 dzieci, polowa juz dorosle. i tak Patrycja (to jeszcze ok), Ernest, Gertruda, Klaudia, Bernard, Rita, więcej nie pamiętam... ale najstarsza dala dziecku Helenka bo miala dość tych imion swojego rodzeństwa

Gość gość
za to znam tez inna rodzinke, mloda. on od podstawówki playboy szkolny, a ona również od podstawówki traktowana jak gwiazda i najpiękniejsza. teraz on w najmocniejszych i tandetnych ciuchach, nie wazne ze nie pasują do siebie, ważne ze modne, tatuaże, kolczyki, zarost. a ona szpile, mini, wlosy stylizowane nawet na codzien, tipsy, mocny makijaż. córeczka ma może z 4 latka, zawsze ubrana w koronki, falbanki, lakierki, wloski za kręcone, pazurki na różowo, na FB z makijażem zdjęcie... a imię? Jessika... Ząbek.

Gość gość
Ja znam Amadeusza ...... Maślankę to jest akurat niedopasowanie imienia do nazwiska ale imię też oryginalne.

Gość gość
Ja będę tatą za miesiąc i wybrałem imię dla swojej córki już. Będzie to Nikola, brzmi ładnie i fajnie będzie się komponować z nazwiskiem.

Gość gość
sama jesteś autorko patologia, margines społeczny i do tego wieśniara z krowim gnojem przyklejonym do wykrzywionego obcasa

Gość gość
Akurat Kornelia to piękne imię pochodzenia starorzymskiego, odnoszące się do zasłużonego rodu Korneliuszy. Pewnie wnioskujesz z tego, że Trybson i Eliza są pasjonatami antyku. Poza tym trzeba mieć poprawkę na to, że oni celowo pozują na prymitywów, bo za to im płacą. Podejrzewam, że te imiona ktoś im mógł nawet podpowiedzieć.

ja znam jedna w sumie Nikole i to bardzo madra dziewczyna ( 24 lata ) jedna Oliwie ktora ma moze teraz z 21 i uczy soie w szkole wyzszej medycznej i Ines ktora ma 24 i jest jedna chodzaca encyklopedia Zadna z tych nie pochodzi z patologii. Znam kilka Roksan i kazda z nich ma cos nie tak pod kopula Z chlopcow o dziwacznych imieniach to chyba Doriana i Denisa - do patologii tez im daleko o o Mialam sadziada Gniewomira z ktrorego sie nabijali, oczywiscie nie tyle co z niego jak z jego imienia, a to przeciez staropolskie imie meskie, tyle ze zadko nadawane

Gość gość
Swieta prawda, ja mam 2 kuzynki ktore byly wycohwywane w strasznej biedzie i patologii, nie bede pisac szczegolow.... Obie maja po córce - kazda Nikola.Masakra.Ci ludzie chca byxc bardziej 'swiatowi' a wychodzi komicznie i zalosnie niestety.

ze 2 Dzesiki tez znam w wieku mojego brata - 18 stki, wielkie paniusie - mysla ze sa nie wiadomo kim - rodzice podobni, wywyzszaja sie ponad wszystko - patologii tam nie ma, ale mniemanie maja o sobie ze hoho

Gość gość
A dla mnie to patologia dowartościowuje się tym, że ma modne imiona. Jedna patologia nazwie Nicola i podnieca się że światowo, a druga patologia nazwie Ania i podnieca się, że jest taka niepatologiczna bo nie dała Nicola i spuszcza się nad tym na forum. To jak z dowodem osobistym: jeśli sprzedawca alkoholu cię prosi o dowód a ty myślisz "ale super, młodo wyglądam" - to znak że się starzejesz. Mądrzy ludzie nie oceniają innych po tym jak mają na imię.

ja jak bede nadawac imie wlasnym dzieciom nie bede patrzec tyle na imie co na jego znaczenie, bo wierze w te bzdury i mysle ze charakter jakos upodabnia sie z wybranym przez rodzica imieniem

Gość gość
A ja założę na kafe temat - "Czy imię X jest dla patologii" - i jak wyjdzie, że tak, to oczywiście go nie nadam, choćby było najpiękniejsze na świecie.

Gość gość
Znam panią Nikole Pracuje w urzędzie miasta A Odettta figurska Otylia Jędrzejczak ? Chyba nie sa z patologii co?

Gość gość
A ja znam jedną Martę - straszna patolka, trójka dzieci przed 20 r. ż., w życiu nie pracowała, szkoły nie skończyła tylkosiedzi pod blokiem i maluje sie tanimi kosmetykami z bazaru.