Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Patologia i margines daje zagraniczne imiona dzieciom

Polecane posty

Gość gość
Mój wybór imienia dla synka (Wiktor) nie był podyktowany modą, ponieważ kilka lat temu takie imię należało do rzadkości. Dopiero po jakiś dwóch latach stało się dość popularne. Jak najbardziej też nie pochwalam wyboru imion tylko w oparciu o panującą modę.

Gość gość
Hera, Hortensja :)

Gość gość
a Karolina? :D

Gość gość
Ida, Idalia,Ilidia, Inga, Ingarda

Gość gość
Jokasta, Julia, Julita,Ksenia

Gość gość
zauważyłam tę prawidłowośc rzeczywiście tak jest np u nas lekarze mają dzieci i ch dzieci mają na imię Stanisław, tadusz, maria a tzw patologi to ma własnie nikola, dziesika, brajan a Nicole Kisiel jest najlpesze

Gość gość
Laura, Lilia, Lilla , Luiza.

Gość gość
No dokladnie, te zdziadziale imona daja ludzie ktorym sie wydaje ze sa lepsi. Zesiedza w tradycji.

Gość gość
Meliniarze nie przełknęliby posiadania dziecka o imieniu Zosia, taki wstyd!

Gość gość
Milenia, Nina, Paula, Paulina

no, akurat Zofia nie jest, moim zdaniem, ładnym imieniem. Podobnie jak "Brajan" spolszczona wersja brzmi i wygląda brzydko.

Gość gość
Może i tak, ale ja wolę być w tej elitarnej grupie i wynika to nie z tego, że chce być lepsza tylko dlatego, że podobają mi się staropolskie imiona za to rzygam tymi amerykańskimi.

Gość gość
mój brat ma na imie Danisz i co? takie słowiańskie niby a ludzie się patrzą jak na idiotę. Za dzieciaka miał przesrane bo nikt wcześniej o takim imieniu nie słyszał

Gość gość
P*****le staropolskie imie, zmienie sobie na jakies kobiece

Gość gość
nie każdemu imie Zosia się po prostu podoba, mi się nie podoba a żadną patologią nie jestem jak dla mnie zdziadziałe

Gość gość
Moorland - nie znasz się :) moja chrześnica to Zosia ;) tak uroczej dziewczynki jak ona nie ma drugiej na świecie ;) Czy powiesz Zosia czy Zosieńka czy nawet Zośka brzmi uroczo i dziewczęco :) Nie jestem obiektywna chyba? :) Wpis bez złośliwości oczywiście :)

Dżesika też mogłaby być uroczą dziewczyną (a imię koszmarne w każdej wersji) :P Kwestia gustu :)

Gość gość
Romana, Stella, Tala. A w ogole to np. We Francji mozna dac na imie jak sie chce, np. Imie od nazwy rzeki. Tylko u nas rzeki brzmia strasznie

Gość gość
Patrza na idiote, bo ludzie tak sie boja opini innych ze sa tylkoAnie, Zosie i Dorotki, Kasie,

Gość gość
Słuchajcie, zasada jest prosta. Jak znamy Zosią, która jest fajna to imię nam się podoba. Jak widzieliśmy ślicznego Jaśka to też imię nabiera atrakcyjności. Mnie akurat te "zdziadziałe" imiona bardzo się podobają. Ubóstwiam Antoninę. Nie lubię za to Julek, Zuziek i Lenek - za dużo i mi się przejadło. Wiecie jak to się mówi, o gustach się nie dyskutuje.

Gość gość
mi np. w ogole nie podobają sie te wasze imiona:D Zosia,Tadeusz,Stanisław znam nawet Gabriele:O ochyda, uważacie że jak dacie tak poważne zdziadziałe imie podwyższycie sobie status? nie pomyślała żadna że może ktoś lubi orygianlne imiona i zamiast kolejnej Madzi da dziecku na imie nawet Nikola? bo mu sie podoba? co am patologia do tego? idzcie sie leczyć na nogi :o

Gość gość
Moorland - masz rację dlatego napisałam o tym, że nie jestem obiektywna. Chociaż jakby miała na imię Dżesika to chyba mimo miłości imienia bym nie przełknęła. Mam w rodzinie Oliwera - uwielbiam go ale imię jak dla mnie tandetne.

"auważyłam tę prawidłowośc rzeczywiście tak jest np u nas lekarze mają dzieci i ch dzieci mają na imię Stanisław, tadusz, maria " akurat lekarze to często pseudoelity-pozerzy, więc nie ma co się sugerować, bo to pozerka tak samo jak patologia, tylko w innym kierunku ale maria to chyba najpiękniejsze imię kobiece, takie piękno ponadczasowe, jak gabriela, nie starzeje się jak stasie itp.

Gość gość
Podoba mi sie imie Ingarda, niby ze w ogordzie, piekne

Gość gość
Gość 13:49 zachowajmy poziom dyskusji. Nikt nie twierdzi, że 100% patologii daje imiona typu Nikola i nikt nie twierdzi, że 100% Nikol wychowuje się w patologii. Niestety badania wykazują, że w znacznej większości tak właśnie jest. Nie jest to jednak reguła.

Gość gość
A Emanuel?:)

Gość rjana
nie chce mi sie czytac wszystkich wypowiedzi ale co do tematu to jest to 100% prawdy. margines spoleczny nie ma sie czym "wybic" wiec chociaz imię wyróznia z tłumu. zalosne.