Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto jechać do pracy do UK?

Polecane posty

Gość gość

O to chodzi, że słabiutko znam język ang, poza tym mam już prawie 30lat, małe doświadczenie zawodowe, czy warto mi jechać do UK? W Polsce nie mam pracy. Dziś mi się śniło, że leciałam do Anglii... ale czy ktoś mnie tam zatrudni, gdy nie znam języka?

szczerze? Nie, jest masa ludzie którzy mówią po angielsku i mają tutejsze doświadczenie, z nimi nie masz szans.

Gość gość
Ja mam tam jednego kolegę, który tam pracuje fizycznie od lat i mógłby mi pomóc, ale on jest tylko szeregowym pracownikiem, nie żadnym kierownikiem, więc chyba i tak bym musiała mieć rozmowę kwalifikacyjną? Nie wiem jak to jest w Anglii.

to raz, dwa do tych "najgorszych" prac typu fabryki/sprzątanie ciężko się dostać, bo są po prostu przepełnione. Jest masa niewykwalifikowanych ludzi, często bez angielskiego którzy chcą pracować w fabrykach.

Gość gość
Masz rację, więc chyba jednak będę dalej biedować w Polsce... gdyby ten mój kolega był tam jakimś kierownikiem to bym pojechala, ale niestety on tam nie jest nikim ważnym.

Gość gość
Musialabys mieć rozmowę, oczywiście. Nie ma gwarancji, żeby cie na nią zaprosili.

a co by ci to dało, że on byłby kierownikiem? Równolegle z nim byliby inni kierownicy, a nad nim kilka szczebli szefostwa. Poza tym gdyby okazało się, że nie dajesz sobie rady np. przez język to on straciłby wiarygodność.