Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Filtr przeciwsłoneczny w jakiejś czystej postaci

Polecane posty

Gość gość

Czy da się kupić na twarz filtr przeciwsłoneczny ale w jakiejś jakiejś "czystej postaci" - bez zapachu, nie w jakimś kremie, albo i nawet w kremie, ale takim żeby można go było "wymieszać" z innnymi kremami, kosmetykami, wysmarować się przed albo po nałożeniu kredu i podkładu tak, żeby nie wadził tym innym kosmetykom? ;)

Gość gość
Raczej nie słyszałam o takim cudzie Wiem natomiast ze niektóre naturalne oleje posiadają filtr

Gość gość
olej ryżowy i rokitnikowy - naturalne filtry

Gość sylkawawa
Może jakieś filtry mineralne? Popatrz np. na krem phenome 30 spf, w składzie ma naturalne masła i oleje roślinne, ja go stosuję nie tylko na plaży, ale też na co dzień pod makijaż i nieźle daje rade.

Gość tishia
A czym się różnią te filtry mineralne? Bo szczerze mówiąc pierwszy raz słysze o tym. To jest krem tylko do twarzy? Szukam czegoś dobrego na urlop w Grecji. W zeszłym roku bardzo dokuczyło mi słońce niestety...

Gość sylkawawa
Filtry mineralne są pochodzenia naturalnego, nie przenikają do organizmu, tylko chronią skórę tam, gdzie potrzeba, czyli na jej powierzchni. Ogólnie są zdrowsze dla nas i skuteczniejsze (zwróć np. uwagę, że wszystkie wysokie filtry dla dzieci to własnie filtry mineralne). A co do produktów to mają kilka w ofercie, do ciała, do twarzy, spf 30 lub 15, do Grecji polecałabym na początek 30, a potem jeśli masz ciemniejszą karnację to możesz zmniejszyć ochronę, ale od razu nie wystawiaj się na słońce z niższym filtrem, bo wakacje możesz spędzić w pokoju hotelowym ;)

Gość gość
Kremy la roche nie maja zapachu,kremy synchroline nie maja zapachu i maja bardzo dobre filtry,sadze,ze Avene tez.Sama używam 50 bo nie chce miec przebarwień na twarzy od słońca.Mozna kupic kremy i lżejsza formę fluidy.Jedynie 50 szczególnie kremy trzeba delikatnie dozować na twarz bo sa białe i twarz tez moze byc biała od kremu.Te kremy można tez kupic z fluidami barwiacymi,taki podkład.Co do mieszania z innymi nie sadze aby to był dobry pomysł ...Jest jeszcze mnóstwo innych firm kosmetycznych mających dobre kremy przeciwsłoneczne ale sa one dostępne tylko w aptekach(te o których napisałam też) ,zawsze można zamówić w aptece lub iść do apteki superpharm tam można poczytać na opakowaniu,dostać próbkę.

Gość gość
Jeszcze dobre sa ponoc kremy Anny lotan ,izraelska firma kosmetyczna,30 jest super tak słyszałam a co do zapachu nie wiem.Ogolnie kremy aptecznego,dermokosmetyki nie powinny miec zapachu.

Gość gość
Azjatyckie kremy BB posiadają w sobie składniki nawilżające, są kryjące i mają wysokie filtry przeciwsłoneczne. Także taki pakiecik polecam.

Gość Geografka
Fajne te filtry mineralne. A można je stosować do ochrony skóry dzieci?

Gość gość
Najlepsze są filtry, które odbijają promienie słoneczne, a nie te które je pochłaniają.

Gość draka
Geografka, zauważ, że filtry przeznaczone dla dzieci to prawie wyłacznie filtry mineralne, wiec nic nie stoi na przeszkodzie. Ale jeśli pytasz o ten konkretny kosmetyk, to ja stosuje u moich. Słyszałam, że powyżej 1 roku życia można stosować filtry dla dorosłych równiez u dzieci. Moim dzieciakom służa, zero poparze, ładna i gładka skóra :)