Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość accelelator

jaki smoczek dla noworodka

Polecane posty

Gość MamaAntosia1990
Po pierwsze sprawdź czy Twój noworodek na pewno go potrzebuje :) W pierwszych dniach warto często podawać pierś, by laktacja się rozbujała (o ile karmisz piersią -bo jeśli butlą, to wiadomo, że tego problemu nie ma :)). Jeśli maluszek ma dużą potrzebę ssania, to rzeczywiście nie da się bez smoczka funkcjonować - przechodziłam to 3 mce temu ;) Wybrałam dla synka Chicco Physio Micro, bo jest malutki, lekki i stworzony właśnie dla dzieci od 0 do 2 miesięcy. Niektóre smoczki są ciężki i wypadają dzieciom z buzi (często maluszki się wtedy budzą), a w niektórych maluchy wyglądają okropnie - smoczek na pół twarzy... Physio Micro jest naprawdę super, zostawia dużo miejsca pod noskiem, sama końcówka jest delikatna i mała. My polecamy <3

Gość Amelia_983
Najlepsza wyprawkę dla bobaska kupiłam na https://bebespace.pl/ <3 W ofercie maja wiele fajnych rzeczy dla dzieciaczków, w tym też super smoki. Dziewczyny, zajrzyjcie, naprawdę warto. :)

Gość gość
Ja kupiłam specjalny dla najmłodszych dzieci (0-2 miesiące) z Chicco. Jest mniejszy i lżejszy niż normalne, nawet te w pierwszym rozmiarze. Mam dla synka niebieski z koroną i drugi z napisem "Prince" <3

Gość Monika5698
Ja kupiłam Chicco Physio Micro - bo są najmniejsze i najlżejsze, idealne dla noworodków. I fakt - synek tylko je akceptował, a z takiej "wyprawki" ze szpitala dostaliśmy NUKa i jeszcze jakiejś firmy. Totalnie nie podeszły synkowi, nawet wyglądały na za duże :) Teraz mały ma 8 mcy i już w ogóle nie używamy, ale tamte Micro były fajne i ładne :)

Gość Klara96

Ja zamawiam smoczki uspokajające duńskiej marki Bibs w sklepie internetowym Świat Dziecka sdkrak.pl/233_bibs . Są to smoczki organiczne, w 100% bezpieczne dla dziecka. U mnie sprawdzają się bardzo dobrze i mam absolutne zaufanie jeśli chodzi o tę markę.