Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co daje nam FACEBOOK

DO CZEGO Nam Facebook Tak naprawde CO NAM DAJE

Polecane posty

Gość co daje nam FACEBOOK

?

Gość gość
widze co roia gdzie bywaja znajomi ;) nawet jak ich nie znosze moge sie z nich posmiac ponabijac,lub moge wstawic fotki gdzie ja to nie bylam co ja to robila,ile mam znajomych ;) i potajemnie sledze co inni robia ;)

Gość gość
zabiera czas potem mozemy sie tlumaczyn, ze nie zdazylismy tego, czy owego, bo zabraklo czasu ja sobie robie przerwe i od paru tyg tam nie zagladam

Gość lanser
ludzie moga sie dowartosciowac, pochwalic, zbierac pokemony - nie wszyscy, ale znaczna wiekszosc bo wiekszosc zamieszcza tam sterte zdjec i informacje co czytali,ogladali czy gdzie byli.

Gość gość
a po co chwalic sie zdjeciami gdzie to sie nie bylo? albo wstawiac swoje fotki,przeciez wiem jak dana osoba-moja znajoma wyglada..? co to ma byc czemu sluzyc?

Gość lanser
jak to po co aby ludzie zazdroscili :D to sie lans nazywa. zdjecie pod palma to obowiazkowy "rekwizyt" takieog portalu.

ja umieściłam kilka zdjęć, lajkuję strony i gadam ze znajomymi (to głównie), a poza tym to przydatna rzecz w szkole i na studiach, łatwiej wszystko ogarnąć, ludzie z roku wstawiają tam dosłownie wszystko, wiadomości od wykładowców, z dziekanatu itd.

Gość gość
A ja mam i żałuję. Moja samoocena pod wpływem tego portalu zmalała do zera. Widzę bowiem, ile ludzie mają znajomych, a ile ja, a w dodatku mam żal, że mają mnie gdzieś.

bo zapraszają wszystkich, jak wywaliłam tych, których znałam tylko z widzenia (zaproszenia od nich oczywiście), to zostało mi 2/3

Gość lanser
przed fejsbukiem tez ludzie sobie jakos z tym wszystkim radzilili zastanawiam mnie wiec dlaczego polowa przywoluje ten kretynski argument. chyba prosciej na skrzynce miec zalaczniki niz na fejsbuku o ile w ogole istnieje tam mozliwosc dodania zalacznika bez jego publikowania.przeciez to forma komunikatora/czatu a nie chmury. ciekawe tez co kogos interesuje co 200 jego znajomych lajkuje :D no ale kazdy chce sie poczuc jak celebryta tylko nie kazdego zycie ludzie sledza :D

Gość gość
Liczba znajomych nie ma nic do rzeczy. Połowa takich kontaktów jak nie lepiej w ogóle nie jest utrzymywana,

Gość lanser
Widzę bowiem, ile ludzie mają znajomych,>>nic sie nie przejmuje ludzi mozna kupic z paczkach po 100 albo po 1000 :D bedziesz miala znajomych z calego swiata i twoje ego wzrosnie :D

Gość gość
Prawda jest taka że ci co mają po kilkaset znajomych, z większością z nich nie utrzymują kontaktu, nie byliby w stanie tego ogarnąć po prostu, a tak poza tym to nie każdego właśnie się lubi

nie zgadzam się, fejsbuk jest wygodniejszy niż e-mail, dlatego, że większość ludzi z naszego pokolenia na maila wchodzi raz dziennie, na fejsie szybciej odpiszą, widać, kto jest dostępny, no i wrzucają tam wszystkie informacje itd.

Gość lanser
z większością z nich nie utrzymują kontaktu, nie byliby w stanie tego ogarnąć po prostu>>to jest akurat nieprawda spokojnie można znać kilkaset osób.

Gość gość
Niektórzy takie g******e rzeczy piszą na ścianie, a ludzie jeszcze ten s**t lajkują. Za to poważne posty są często ignorowane. Nie rozumiem tego.

Gość gość
no i po co z tym wszytskim obnazac sie na fb?

Gość lanser
nie jest wygodniejszy chociazby dlatego ze ma idiotyczne blokady np. przy logownaiu z publicznych sieci czy roznych lokalizacji. nie ma tam nci wygodnego a ludzie wchodza tam czesciej niz na skyrznke z innych wzgledow. tak denerwujacy sposob logowania ma tylko gmail. zreszta jest tak samo gowniany jak fejsbuk, nieststy posiadajac androida nie da sie z niego nie korzystac.

Gość gosciniec
Nieprawda to jest, utrzymuja kontakt przez fejsa wlasnie.

mówię o prostej komunikacji słownej, jak proszę kogoś np. o scan notatek to wysyłają na maila zwykle

Gość gość
Ludzie piszą o byle czym, nawet o tym, że im kot nawalił za kanapą lub gotują zupę pomidorową. Nie mówiąc już o fotkach, jakie wrzucają. Targowisko próżności, i tyle.

no mnie też śmieszy to gwiazdorstwo na fejsie, ale niektórzy naprawdę posiadają konto ze względów praktycznych

Gość gość
ale kim sa tak narawde ci co co i rusz jakies fotki wrzucaja swoje t kim to nie bujaja sie?

Gość gość
Praktycznie rzeczywiście się przydaje, ale chyba tylko po to. Żeby mieć tam konto, trzeba mieć silne poczucie wartości. Inaczej jesteś narażony na wzrost kompleksów.

Gość lanser
no na pewno ze wzgledow p[raktycznych przeciez inteligentna mlodziez z dobrych domow , najlepszych liceow w polsce nie lansuje sie na jakims portalu :D zawsze mi sie wydawalo ze fejsbuk jest dla tych plastikowych niun co to wpadly i nie maja co robic to siedza na fejsbuku i wklejaja zdjecie dzieci bo to jedyna rzecz jaka udalo im sie "osiagnac" a kazdy sie chwali tym na co go stac.

założyłam fejsa ze względu na studia, na ścianie nie opublikowałam żadnej wiadomości (koledzy kilka), wsadź sobie w d**ę nieudaną ironię

Gość lanser
gdyby nie byala udana to bys sie tak nie irytowala :D tak poza tym to nei wiem co to sciana na fejsie :D

nigdy nie napisałam, że jestem z dobrego domu :) nie chwaliłam się też szkołą, tylko odpisywałam na twoje chamskie obelgi