Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zaprosic matke mojego partnera na chrzest naszego dziecka ?

Polecane posty

Gość gość

Matka mojego partner nie ma z nim kontaktu odkad sun postanowil sie rozwiesc. Kilkakrotnie probowal sie z Nia pogodzic, ale ona nie miala na to ochoty, dlatego dal sobie z tym spokoj. Urodzila mam sie coreczka I planujemy chrzest. Moj partner nie mysli nawet o zaproszeniu swojej matki na Ta uroczystosc. A ja mam watpliwosci.

Gość gość
zaprosic mozecie to mily gest z waszej strony inna rzecz czy skorzysta z zaproszenia

Gość gość
a kto ci ochrzci dziecko rozwodnika i kociej łapy? Phi...

Gość gość
typowi polscy katolicy - bękarty będą chrzcili - ha ha ha ha ha! i zapewne powodem jest "co ludzie powiedzą"

Gość gość
Moj partner nie mysli nawet o zaproszeniu swojej matki na Ta uroczystosc. A ja mam watpliwosci. xxx mamusia konkubenta zapewne do biednych nie należy, skoro chcesz jej w tyłek wchodzić, co?

Gość gość
skoro rozwalilas malrzenstwo jej syna to sie nie dzie ze nie przyjdzie

Gość gość
ale chcesz ja zaprosic bez wiedzy partnera? czy zeby razem? no w sumie fajny gest,moze by sie pogodzili,dziecko by mialo babcie,jakby zobaczyla ze synowi sie dobrze uklada...no ale to wszystko zależy od ludzi jacy sa

Gość gość
Ja bym nieprosila.Dziecko w zwiazku partnerskim niczym sie nierozni do dziecka w malrzenstwie.niema w tych czasach problemu z chrztem.

Gość gość
Papiez chrzcil niedawno dzieci ze zwiazku nieformalnego, wiec nie widze przeszkod. Zreszta ksiadz z naszej parafii nie ma Nic przeciwko, ale my uczeszczamy na msze swieta w odroznieniu co do niektorych par sakramentalnych. Syn mojego partners do tej pory nie jest ochrzczony, bo eks zona byla ostatni raz w kosciele na swoim slubie I nie ma czasu ochrzic dziecka. Nasza coreczka bedzie ochrzona, bo ona nie odpowiada za grzechy moje i jej ojca. Za nasze grzechy odpowiadamy sami. Mysle, ze wysle jej zaproszenie, jak z niego skorzysta to bedzie fajnie, jak nie... Trudno. Nic wiecej zrobic nie moge.

Gość gość
A co to ma być? Jaki partner ? Powiedz wprost że jesteś kochanką żonatego faceta co to niby zamierza się rozwodzić, a na dodatek urodziłaś dziecko w grzechu cudzołóstwa, biedny dzieciak, niewinny a mimo to dziecko jest krzywdą dla żony tego gnojka. dziecko powiększające bezmiar nieszczęścia tego świata, smutne. Czego tacy grzeszni rodzice nauczą , pewnie grzeszenia. Ponieważ tacy bez wiary cudzołożnicy nie są w stanie wychować dziecka w wierze , to żaden uczciwy ksiądz nie ochrzci dziecka.

Gość gość
Nasza coreczka bedzie ochrzona, bo ona nie odpowiada za grzechy moje i jej ojca. Za nasze grzechy odpowiadamy sami. xxxx a co tam! jakie grzechy? przecież wystarczy się wyspowiadać i grzechów nie ma - cudowna religia ten katolicyzm!

Gość gość
no przecież najlepsi "katolicy" to ci spod krzyża,pokazali właśnie jacy są w imię boga bijcie wroga...nóż w plecy ci wbije bez mrugnięcia okiem ale jaki on to wielki katolik!!

Gość gość
Akurat do zamorznych nie nalezy, wrecz przeciwnie. Chodzi mi tylko o przelamanie jakis lodow. Oczywiscie, ze nie zrobie Nic bez wiedzy partners. Mysle, ze sie ugnie ;-) zrobi to dla mnie I naszej corci.

Gość gość
ja bym zaprosiła na Twoim miejscu. Czy skorzysta to już jej sprawa. Z Twojej strony bardzo miły gest. Ja pdobną mam sytuację, ale z komunią. Także zapraszam:) i się zgodziła ta osoba:) trochę się denerwuję, ale myślę, że dobrze zrobiłam. Poza tym córeczka bardzo się cieszy:)

Gość gość
My nie mozemy chodzic do spowiedzi I przyjmowac komuni swietej. Ale nikt nas z kosciola nie wyganial.

Gość gość
A jeden ksiądz zadeklarował że chętnie ochrzc****erwsze dziecko dwóch gejów:)

Gość gość
Moj partner nie jest zonaty, jest wolny- albo jak kto woli uwolniony ;-). A z tamta kobieta laczy go teraz tylko wspolny syn. Po rozwodzie mial prawo ukladac sobie zycie na nowo I zakladac rodzine.

Gość gość
To jak rozwodnik i dajka wlezą do łóż ka i zaczną się parzyć jak koty w marcu, to to jest rodzina?????? Chyba w kociej wierze ;)

Gość gość
A jak panna mloda idzie z brzuchem do slubu to jest swieta ??? A po slubie sobie odpuszcza, bo juz zlapala osla i juz moze wszystko. A pozniej lament, bo facet ma dosc I odchodzi. O zwiazek trzeba dbac, bo inaczej sie rozpadnie. To tam jak z domem, jak go zaniednasz to wpewnym momencie each CI na glowe spadnie.

Gość gość
Tam to jest rodzina, pelna rodzina, bo jest i mama i tata i dziecko, wspolne zycie. A dla dziecka naprawde jest obojetne, czy mama i Tata ma slub koscielny czy go nie ma. Najwazniejsze, ze Sa razem. Wtedy jest szczesliwe, jak widzi ze rodzice sie kochaja i dbaja o siebie nawzajem. Przewaznie Te drugie malzenstwa sa silniejsze, bo ludzie wyciagaja wnioski z poprzednich bledow. Znam bardzo duzo takich par.

Gość gość
Ta panna z brzuchem taka sama jak i kocia mama.

Gość gość
Sa szczesliwe zwiazki partnerskie jak i nieszczesliwe malrzenstwa i rozwody.a wogole jak mozna byc kochanka swojego partnera.

Gość gość
Tam to jest rodzina, pelna rodzina, bo jest i mama i tata i dziecko, wspolne zycie. A dla dziecka naprawde jest obojetne, czy mama i Tata ma slub koscielny czy go nie ma. Najwazniejsze, ze Sa razem. Wtedy jest szczesliwe, jak widzi ze rodzice sie kochaja i dbaja o siebie nawzajem. xx Dokładnie tak :) Też nie mamy ślubu, oboje jesteśmy po rozwodzie, mamy wspólne dziecko. Jest szczęśliwe, w papiery nie zagląda, za to cieszy się jak widzi mamę i tatę jak się przytulają i całują. A do wszystkich świętoszek - ślubu kościelnego nie było, więc chyba jesteśmy po prostu oboje stanu wolnego :P Do autorki - zaproś!!!! Wyślij zaproszenie i albo napisz dodatkowo osobistą wiadomość, że bardzo Ci/Wam zależy na jej obecności, bo chcecie żeby dziecko miało babcię, albo zadzwoń i to powiedz. Jak oleje, będzie to świadczyć o niej, Ty pokażesz klasę. U nas było tak, że "teściowie" mieli do mnie i do partnera pretensje przez jakieś 2-3 lata. Ale jak zobaczyli, że to nie jest przelotny romans tylko coś ważnego, jak się pojawiło dziecko, to się przekonali i teraz z jego rodzicami jestem w lepszych układach niż z własnymi ;) Powodzenia.

Gość gość
Dziekuje Ci za rade, pewnie z niej skorzystam :-) W sumie to jej jedyna wnuczka, w rodzinie same wnuki. Denerwuje mnie tylko to, ze wszystkie zony sakramentalne uwazaja sie za swiete, a inne kobiety to juz dla nich dzi..., bo niby do lozka z ich mezami chodza. Nie rozumieja, ze po rozwodzie to juz wolny facet do wziecia. Ciekawe czy one w takim celibacie zyja :-) a jak tak to napewno nie z wlasnej, nieprzymuszonej woli.

Gość gość
po rozwodzie to juz wolny facet do wziecia. ? ? ? tak myślą ateiści , więc jesteś ateistką i żadną wierzącą, więc po co ty chcesz dziecko ochrzcić albo po co do kościoła się pchasz?

Gość gość
"Denerwuje mnie tylko to, ze wszystkie zony sakramentalne uwazaja sie za swiete, a inne kobiety to juz dla nich dzi..., bo niby do lozka z ich mezami chodza. Nie rozumieja, ze po rozwodzie to juz wolny facet do wziecia. Ciekawe czy one w takim celibacie zyja usmiech.gif a jak tak to napewno nie z wlasnej, nieprzymuszonej woli." Umówmy się co do jednego: jeśli ktoś jest KATOLIKIEM, osobą WIERZĄCĄ, to a) nie idzie do łóżka przed ślubem (tak, drogie "sakramentalne żonki", jak było bzykanko nieślubne, to tak samo jesteście niemiłe Panu :P ) b) nie rozwodzi się, nie odchodzi od męża/żony (chyba, że zagrożone jest jego/jej życie) c) jeśli zostanie porzucony/porzucona, nie ma prawa wejść w nowy związek. Więc wszyscy, którzy się do tego nie stosują to kozia dupa nie katolicy. I nie ma ŻADNEJ różnicy pomiędzy panią, która byzka się z rozwiedzionym cywilnie, ale kościelnie nadal żonatym facetem, a panią, która rozkłada nogi przed kimś, kto nie jest jej mężem. Obie są CUDZOŁOŻNICAMI :P

Gość gość
autorko pozwol że Ci coś wyjaśnie. Jest spora różnica pomiędzy związkiem nieformalnym dwojga wolnych ludzi a związkiem z rozwodnikiem. Skoro miał ślub kościelny to jest cały czas mężem swojej eks. Jesteś z mężczyzną, który przed Bogiem jest Żonaty. Jako wierząca powinnaś wiedzieć, że jest to straszny grzech. Do póki nie otrzyma rozwodu kościelnego. Co z tego, że uczęszczasz na msze w niedzielę, skoro jesteś hipokrytką ? i tak jakby wybierasz te przykazania które C***asują? A partner też nie lepszy, co z niego za ojciec? swojego syna nie ochrzcił bo ex się nie chciało? A on to rozumu nie ma by to zrobić ? imprezy jakoś z tego powodu wyprawiać nie trzeba. ;) Fajnie że chcecie ochrzić córe, powinniście też zaprosić matkę partnera a to co ona zrobi z tym zaproszeniem to juz jej sprawa. Jednak skoro chcecie ze sobą być to niech partner postara się o uniewaznienie kościelnego. Inaczej do końca zycia nie bedzie mogli przyjmować komuni św. (a chyba to dla Was ważne jako katolików? ) . Bo będziecie życ w grzechy i spowiedź tu nic nie da, bo to grzech który się popełnia w kołko a jak się wyspowiadać a potem wrócicie na noc do wspolnego domu to chyba sama rozumiesz, że taka spowiedź niejest w ogole ważna a przyjmowanie komuni to zwykłe świętokractwo. W każdym badź razie życzę powodzenia, wszystkiego dobrego :)

Gość gość
gość z 13.10 widać jaka Twoja wiedza na temat Kościoła jest płytka i powszechna. :)

Gość gość
i nie porównujcie seksu przed ślubem dwojga ludzi którzy się kochają potem pobiorą do życia z rozwodnikiem, który ma ślub kościelny. Jest duża różnica choć oczywiście nieczytość to też spory ciężki i powszechny grzech.

Gość gość
A ja myślę że wiedza gości z 13.10 jest spora. I tak właśnie być powinno. Ale kk to fajna religia - wystarczy się wyspowiadać i.... bryk do wyra apiać ;)