Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DO MAM

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się dowiedzieć od tych mam co jadły normalnie, tak jak przed ciążą, jednak w niej przytyły czy po porodzie doszłyście do swojej wagi sprzed ciąży ? Ja jem normalnie, jak zawsze. Do planowanego terminu porodu zostało mi jeszcze 12 tygodni. Póki co na wadze mam +6kg, może i to nie dużo, jednak widzę je od pasa w dół, uda, pupa. Naprawdę nie odżywiam się źle, ani nie jem też "za dwóch". Zdaję sobie sprawę, że niestety dopiero teraz w III trymestrze mogę przybrać najwięcej :(. Udało wam się zrzucić te kilogramy ? I czy miałyście podczas ciąży szersze biodra, miednicę ? Po porodzie wróciły do normalnych wymiarów ? Pozdrawiam :)

Ja przywaliłam aż 25 kg :o Dużo - za dużo !!!!! W szpitalu spędziłam 7 dni i w dniu wypisu miałam już - 11 kg. Kolejne kilogramy zgubiłam w ciągu 3,5 miesiąca czyli +/- 1 kg tygodniowo. Dodam że mi wszystkie kilogramy poszły w brzuch. Nie martw się na zapas :)

Gość gość
Jak idą w brzuch, to chyba łatwiej zgubić je ? Szkoda, że mi w brzuch nie poszły.

Gość gość
Ja w ciąży przytylam 17 kg,teraz 5 miesięcy po porodzie mam 2 nadprogramowe,ale tak naprawdę nic nie robiłam żeby je zrzucić. Żadnych diet,słodkości też specjalnie sobie nie odmawiam.:-) Biodra cały czas takie same.

Gość gość
Rozumiem, że w ciąży ani miednica, ani też biodra Ci się nie poszerzyły ?

Gość gość
ja przytyłam 9-10kg. W dniu wyjscia ze szpitala, czyli 3 dni po cc miescilam sie w swoje spodnie - te same w ktorych chodzilam przed ciaza. mi generalnie poszlo tylko w brzuch - to i dobrze io zle. bo brzuch mialam wysoko wiec w biodrowki normalne sprzed ciazy wchodzilam, ale obecnie jestem 4 lata po porodzie a brzuch nadal nie jest taki jaki byl przed ciaza. skora nie jest jedrna, mam nieduza co prawda, ale mam ta faldke ktora mi przeszkadza. jakbym cala przytyla, to by sie to rozeszlo, a tak brzuch juz na zawsze bedzie wg mnie brzydki.

ja przytyłam w ciąży 30 kg.. :/ (przed ciążą ważyłam 66, przy 176cm) nie pamiętam ile mi spadło po samym porodzie, ale teraz jestem 4,5 miesiąca po porodzie i ważę już tyle samo co przed ciążą. Karmie piersią, może to pomaga. I dodam że w ciąży jadłam normalnie, zdrowo.. chyba taka moja uroda że tyle przytyłam. Teraz nie odmawiam sobie nic, a jednak schudłam

Gość D25D
ja przed ciązą wazylam 55kg, przytyłam 13, czyli w sumie wazylam 68.cala ciaza poszla mi w brzuch. po porodzie jestem 10 mies i nadal waze 68. dobre. ale nie myslcie sobie ze jestem gruba. nie, nie jestem. i gdzie te kg sie podzialy? troszke przytylam na ciele ale akurat w moim przypadku to dobrze bo bylam za chuda. troche to smieszne bo mialam brzuch jak piłka, piłki sie pozbylam a waze tyle samo.

Gość gość
D25D a ile masz wzrostu?

Gość gość
Do BIRMINGHAM Kiedy zaczęłaś tyć? I w którym trymestrze najwięcej przybrałas ? Ja też jem normalnie, a tyję, chyba też taka moja natura, ale pocieszyłaś mnie, że to spadło w takim krótkim czasie :)

Gość D25D
acha dodam jeszcze ze został mi troszke brzuch, taka skóra i pewnie nalezloby odjąc z 1-2 kg od tego. mam wlasnie zamiar sie tego pozbyc na wiosne.

Gość a mi szkoda
u mnie - 30 tydzień - doszło już 10 kg; jakoś za bardzo się nie martwię; tyłek, faktycznie - większy - ale to normalne, że miednica się trochę "rozchodzi", troszkę mi dół pleców obrósł jakby takim tłuszczem - ale to też jest fizjologiczne, żeby trochę wzmocnić kręgosłup; uda, ręce - troszkę "mocniejsze" niż normalnie ;) jakoś się nie martwię; tzn. teraz to wygląda dobrze, wcale nie grubo, tylko raczej tak jędrnie i zdrowo; a po porodzie, jak będę karmić, itd, jakoś pewnie trochę samo zejdzie, a nad resztą się zastanowię;) wydaje mi się, że 6 kg przez 2 trymestry to naprawdę nie jest powód do zmartwienia;) a teraz, nawet, jeśli będziesz nabierać kg, to już nie będzie obrastanie tłuszczem, tylko - dziecko przecież rośnie, woda się zatrzymuje, itd; nic się nie martw :)

Gość gość
18 kg. 3 dni po porodzie mialam juz 10 kg mniej, w kolejnym tygodniu zeszly 3. I wygladalam lepiej niz przed ciaza, bo przed bylam za chuda. Tyle, ze schudlam cala reszte, nie wiem jak i skora na brzuchu mi sie juz nie wstapila, a cwiczylam przed ciaza od czasow nastolatki, po ciazy tez, zawsze smarowalam cialo i dbalam. Ale moje dziecko wazylo ponad 4 kg, ja mialam za waska miednice, wiec brzuch mialam jak na bliznieta.

Gość gość
a podobno jak się jest bardzo aktywnym fizycznie, to brzuszek wraca do normy, może jednak ćwiczenia Ci pomogą ?