Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaFilipka 24

Teściowa Mówi żebym z moim dzieckiem szła do psychologa MA RACJĘ ???????????????

Polecane posty

Gość mamaFilipka 24

moje dziecko ma 13 miesięcy chodzi , jest ciekawe świata , reaguje na zwierzęta , śmieje się do mnie , wykonuje niektóre polecenia typu załóż tacie ciapy itd , dużo gaworzy w jego gaworzeniu można usłyszeć już prawie cały alfabet mówi mama, baba , tata .... ogólnie rozwija się normalnie ale nie pokazuje palcem ... jak się go spYtam gdzie jest piesek to tylko się patrzy w stronę psa ale nic nie pokazuje ... I tesciowa ostatnio zaczęła mnie o to gnębić że to niby moja wina że nie pokazuje jeszcze palcem i że jego brat cioteczny (chłopczyk ma 14,5 m) jest mądrzejszy i że wszystko juz palcem pokaze ......... i żebym z moim iść do psychologa bo ponoc to objaw autyzmu........ Więc PYTAM WAS DROGIE MAMY CZY MAM SIĘ O CO BAĆ ? CZY TO NORMALNE ZE NIE KTORE DZIECI W OGOLE NIE POKAZUJA PALCEM A WYRASTAJA Z NICH ZDROWI LUDZIE ?

Gość mamaFilipka 24
uppp

Gość gość
ludzie,ale problem! każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie słuchaj rad durnej teściowej :o

Gość mamaFilipka 24
ale że wyczytała w jakich poradnikach że powinno to juz robić w wieku 9 miesiecy ........ i doszukuje sie w moim synku cech autyzmu

Gość gość
Tesciowa do psychologa wyslij bo glupoty gada.

Gość gość
Ojej każde dziecko rozwija się w swoim tempie a jak chcesz się upewnić to idź do pediatry

Gość gość
niech tesciowa idzie do psychologa bo jest walnieta

Gość gość
Pokazywanie palcem jest objawem zlego wychowania :P

Gość gość
Już chyba z 20 tematów było na temat pokazywania palcem i mam wrażenie, że ciągle ta sama osoba je zakłada tylko w różnym kontekście by nie podpadło. Idź z dzieckiem do tego psychologa będziesz spokojniejsza a z kafe już daj spokój bo tu nie znajdziesz odpowiedzi :O

Gość gość
a wicie, że ja w ogóle nie zwracałam uwagi na niektóre zachowania synka, dopóki nie naczytałam się głupot z kafe;p potem latałam i kontrolowałam syna czy: pokazuje palcem, jak siedzi, co mówi, na co reaguje i stwierdzam ,że tak jak człowiek dorosły dziecko też ma swoje usposobienie i cechy których inne dziecko nie wykazuje. :P

Gość muffinka909
masz j******ą teściową tak to jest jak się mieszka z teściami, nie ma to jak mieszkać na swoim i jak najdalej od teściów! Dzieciaka masz zdrowiutkiego! za to teściową na pierwszym miejscu do leczenia psychiatrycznego.

Gość gość
22;09-wlasnie tak powiedz tesciowej

Gość gość
moja ma 13,5 mies i też nie pokazuje palcem. zaledwie kilka razy jej sie zdarzyło żecoś tam pokazała w książeczce a tak to nie.

Gość gość
nie denerwuj sie wszystko w swoim czasie

Popieprzona teściowa :o Żaden NORMALNY lekarz nie stwierdzi w tym wieku autyzmu. A po drugie , by go stwierdzić to idzie się nie tylko do psychologa,ale również neurologa .

Gość gość
Potwór, racja 100%. Nie dość, że teściowa popieprzona, to jeszcze niedouczona. Jak ja nie cierpię takich bab, co tylko mieszają w głowach matkom i wyszukują u dziecka wszelkie możliwe choroby :O

Gość gość
myślę że jest w porządku. Pomyślałabym że jest coś nie tak gdyby dziecko bało się zadawać pytania

Gość gość
autorko nie sądzę aby twoje dziecko w ogóle nie pokazywało palcem, tylko będzie to robić później.

Gość gość
wiesz co ja tez urodzilam dziecko 1,5 mca po siostrze męża. Dzieci mają po 6 lat i do tej pory są porownywane przez tesciowa... :O ja juz sie pogodzilam z tym ze moje dziecko nigdy tamtemu nie dorowna Moja rada - olej i juz

Gość gość
idz do psychiatry. Moje tez nie pokazywalo palcem. Dzis pokazuje, bo sie nauczyl ale ma autyzm.

Gość gość
Właściwie to powinnaś olać...ale sama spotkałam się z sytuacją, że teściowa "wyłapała" u niemowlaka całkiem poważną chorobę. Moja cała rodzina rozpływała się nad naszym dzieckiem, męża rodzeństwo również zachwycone było dziecięciem. Tylko teściowa z uporem maniaka doszukiwała się minusów w dziecku. Jej diagnoza okazała się słuszna, nasze dziecko ciężko zachorowało, żyje, ma się nieźle, ale nigdy chyba nie dorówna dzieciom w jego wieku. Gdybyśmy wówczas zaufali teściowej, dziecku można było pomóc wcześniej, dzisiaj nie plułabym sobie w mordę.

Gość gość
moze tesciowa zauwazyla jeszcze cos niepokojacego i ?