Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

24 stopnie i czapka! Powariowały te babcie!

Polecane posty

Gość gość

Bylam na spacerze z córką i minęłam babcie z dziewczynką, na oko z półtora roku miala. I co? Kurtka szalik i czapka! A babcia w bluzce na krótki rękaw... Przecież to chore!

Gość gość
witaj w polsce;) nie mówimy " na krótki rękaw" tylko z krótkim rękawem

Gość gość
A ja mowie na krótki rękaw.

Gość gość
Bo w Polsce nie ważna jaka temperatura , ważne że to kwiecień, a kwiecień to nie lato więc trzeba się ciepło ubierać.

Gość gość
Jedna madra tu nawet napisała dzisiaj, ze zakłada czapkę bo nie chce żeby dziecko dostało zapalenia ucha :)

Gość gość
Jest ostre słońce, należy ubrać dziecku coś na głowę. Wiadomo, że nie czapkę zimową, ale czapka z daszkiem, chustka, czy kapelusik jak najbardziej.

Gość gość
wszystkie prostaczki tak mówię,więc ok

Gość gość
sama też zakładasz czapkę?

Gość crazy monkeyyyy
innym byś zwracała uwagę na to, że dzieciom czapki ubierają a sama nawet poprawnie mówić/pisać nie potrafisz..... żal

Gość gość
Ja się pierwszy raz właśnie na kafeterii spotkałam z określeniem ,,na krótki rekaw", do głowy by mi nawet nie przyszło, że można tak powiedzieć :)

Gość gość
"Ubrać" czapkę? Jezusie...

Gość gość
Ja mam włosy, które chronią głowę przed przegrzaniem. Moje dziecko jest praktycznie łyse. Ludzie, jest coś takiego jak letnie nakrycie głowy, ochronne przed słońcem. Skończcie tą wendettę antyczapkową, bo krzywdę dzieciom zrobicie.

Gość gość
co zrobisz, moja tesciowa tak robi choć proszę by nie zakladala malej czapki to ona wiecznie swoje ze malej zimno a sama dziś przyszla do mnie rano o 6.30 w bluzce z krótkim rękawem i kurtce dżinsowej...a malą pewnie teraz wozi ubrana w szalik i czapke i nie przegadasz starej głupiej upartej babie...oj moja biedna niunia :(

Gość gość
To po co zostawiasz dziecko z tą ,,starą,głupią upartą babą"??

Gość gość
Niemowlę przed słońcem można ochronić parasolką lub budką od wózka , a nie zaraz czapę na głowę nakładać.

Czapka - OK.Uwierzę :D Bo sama widuję takie dzieciaki. Ale szalik ? Może to apaszka lub chusta była :P A tak tradycyjnie - nie moje dziecko , nie mój problem.

Gość gość
Pochowaj grube czapki i kurtki i tesciowa nie bedzie ubierala.proste

Gość gość
To jak mozesz dawac jej pod opiekę wlasne dziecko?

Gość nieuki a komentują
Jak już to z krótkimi rękawami

Gość gość
na opiekunke mnie nie stać, zresztą lepsza taka babcia(przewrazliwiona)niż obca osoba która nie wiadomo co z twoim dzieckiem zrobi pod twoja nieobecność.to po 1 po drugie jak mowie do niej to mam nadz ze zrozumie,ale ona na wszystko ma durną odpowiedz ja sowje ona swoje,wczoraj nie poszla z mala na dwor bo było zimno(19st!) i troszkę kropilo,...i mowie ze ze mogla isc a ona ze zimno,to co byscie zrobily,nie zrezygnuje z pracy bo babcia malej czapke ubiera...aaa i jeszcze kocem przykrywa!!! stare baby tak maja....

Gość gość
Bo w Polsce nie ważna jaka temperatura , ważne że to kwiecień, a kwiecień to nie lato więc trzeba się ciepło ubierać. x no własnie,sa ludzie co przy 12 stopniach chodza na krótki rekaw bo to kwiecien,a w listopadzie przy tej samej temp zakładaja kurtke

Gość gość
Ja wczoraj padłam na spacerze. Gorąco, ja, mój mąż i nasz ośmiomiesięczniak w krótkich rękawach. Idzie mamuśka, w krotkim rekawku, obecnie k niej dziecko około 4 lat w kurtce i czapce. Około roczne niemowlę w wózku z kurtce, czapce i nogi przykryte kocem.

Gość gość
W niektórych regionach polski mówi sie "na krótki rękaw" a w niektórych "z krotkim rękawem". Tak samo jak na pole i na dwór. . Tak, ja bym zrezygnowala z pracy jeżeli babcia bylaby nieodpowiedzialna i przegrzewała mi dziecko. To prowadzi do chorob. No ale cóż.

Gość gość
no jeśli zapłacisz mi za kredyt i opłacisz rachunki to zrezygnuje... głupie gadanie!

Gość ssoossszaaa
Ja bym sugerowała dzień wcześniej lub rano w co ubrać dziecko na spacer.

Gość gość
No wcale nie glupie. Ty tez jestes nieodpowiedzialna. Nie stać Cię na utrzymanie rodziny to sie czlowiek nie rozmnaża. A jeżeli juz wpaslas to jestes odpowiedzialna za wlasne dziecko, a ty dajesz*****abci ktora je mozno przegrzewa. To jest nie odpowiedzialne z Twojej strony bo ignorujesz zdrowie wlasnego dziecka.

Gość gość
Ja rocznemu dziecku nakladam cieniusienka czapeczke od slonca,taki kapelusik Nie wyobrazam sobie aby dziecko chodzilo w ostrym sloncu bez okrycia glowy a przeciez w wozku z parasolka non stop wozic jej nie bede. Kapelusz chroni tez oczy przed sloncem. Natomiast nakladanie grubych czapek, szalikow uwazam za przesade.

Gość gość
"na pole" to regionalizm, a "na krótki rękaw" to po prostu błąd.

Gość ssoossszaaa
.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość No wcale nie glupie. Ty tez jestes nieodpowiedzialna. Nie stać Cię na utrzymanie rodziny to sie czlowiek nie rozmnaża. A jeżeli juz wpaslas to jestes odpowiedzialna za wlasne dziecko, a ty dajesz*****abci ktora je mozno przegrzewa. To jest nie odpowiedzialne z Twojej strony bo ignorujesz zdrowie wlasnego dziecka. ## Co za durny tekst. Większośc rodzin kupujących mieszkania czy budujących dom, bierze kredyty i taka jest rzeczywistość. Wiem , ze ta kwestia jest nie do ogarniecia przez /zaradne i odpowiedzialne/ które dostały mieszkanie od babci wujka czy rodziców- wtedy takie debilne teksty łatwo przychodzą.

Gość gość
jak babcia głupia to wez sobie niańkę na godziny, zapłacisz i pozwoli twojemu dzieciakowi nawet się opalać, bo przecież upały już są. Jej na zdrowiu malucha nie zależy tak jak babci. Kasę wezmie a ty będziesz na pogotowie z dzieckiem jezdzić. Głupie jestescie dziewczyny. Brak wam doświadczenia zyciowego i tyle w temacie.