Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uda to moj odwieczny problem

Polecane posty

Gość gość

jak pozbyc sie tluszczyku z ud? mam 170cm i 60,5kg jestem po 1 ciazy,corka ma 2 latka a niektore czesci ciala nie chca za jasne diabli wrocic do normalnosci:(.Ogolnei jestem szczupla choc mam nadmiar skory na brzuchu i te uda wrrr. w polowie ud mam 47 cm a przy samych posladkach 51 a jak to u was wyglada?idzie lato, biegam 5-6km na poczatek oraz cwicze chociaz z tymi cwiczeniami to roznie bywa.

Chodakowska opracowała fajne ćwiczenia na uda, pracują one praktycznie przez całą I połowę programu Skalpel Wyzwanie. Ćwiczyłam według tego i schudłam w obwodzie ud, a dzięki masażowi bańką chińską poprawiłam stan skóry : ujędrniła się i zredukowałam cellulit. Jest też fajny przyrząd do ćwiczeń ud , nazywa sie agrafka/motylek. Jest niedrogi i zajmuje mało miejsca.

Gość gość
z chodakowska cwicze skalpel jak jest brzydka pogoda bo wtedy nie mam co ze soba zrobic.pozbylam sie cellulitu jak chodzilam 2 miesiace na fitness, rowerki i silownie ale teraz szkoda mi na to kasy bo jestem studentka oraz brakuje mi czasu.najbardziej mnie martwi wewnetrzna strona ud bo jeszcze jednak cos tam jest.

Gość gość
www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=22039 - "Nasz pierwszy winowajca, odpowiedzialny głównie za otłuszczenie ud i pośladków to żeński hormon płciowy - estrogen. Oprócz otłuszczania tych "strategicznych" partii przyczynia się on także do otłuszczenia tricepsu, a u mężczyzn do odkładania tkanki tłuszczowej na piersiach. Oczywistym jest że najczęstszymi "ofiarami" estrogenu są panie i że to właśnie one mają największe tendencje do otyłości w rejonie ud i pośladków. Odkładając na bok temat antykoncepcji hormonalnej, możemy stwierdzić, że osoby obserwujące u siebie taki typ otyłości powinny szczególną uwagę zwrócić na te czynniki dietetyczne, które przyczyniają się do wzrostu poziomu tego hormonu. Jak na ironię, zalecana powszechnie w odchudzaniu soja i jej przetwory podwyższają poziom estrogenu i nie powinny być przez takie osoby stosowane. Dieta osób z otyłością ud i pośladków powinna być bardzo bogata w białko i warzywa. Naturalnym "wrogiem" estrogenu, hormonem niwelującym najłatwiej negatywne skutki jego działania jest testosteron - męski hormon płciowy. Osoby o otyłości w rejonie ud i pośladków znaczącą część swoich ćwiczeń powinny realizować w formie podnoszącej poziom testosteronu, czyli w postaci treningu siłowego. Czyż nie ironią jest to, że osoby takie (pomimo iż są to głównie panie) POWINNY ĆWICZYĆ KRÓTKO I CIĘŻKO- stosując mało serii, mało powtórzeń i relatywnie duże ciężary. Nie wzrost ciężarów powinien być jednak celem takich osób - dużo skuteczniej poziom testosteronu zwiększa trening ukierunkowany na wykonanie większej ilości pracy w jednostce czasu. Doskonałym przykładem takiego treningu jest między innymi EDT Charlesa Staleya. "

Gość gość
gabriela malszko na yt polecam,ma fajny trening nog.po sobie moge stwierdzic ze dziala :)

Gość gość
a jakie ćwiczenia wykonujesz cwicząc z nią? od ilr trenujesz i jakie masz rezultaty:)