Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego alimenty na dzieci zawsze płaci ojciec

Polecane posty

Gość gość
Jeśli utrzymanie dziecka miesięcznie wynosi np.800 zł,to ojciec płaci 400 zł a matka musi dołożyć drugie tyle. xxx ten kto poświęca dziecku 24 godziny na dobę swoją pracą w domu dał więcej niż 400 zł!!!

Gość gość
Dokładnie, facet daje tylko paręset złotych, a gdzie bycie rodzicem i zajmowanie się dzieckiem, uczestniczenie w jego życiu? Matka gotuje, pierze, zajmuje się domem i jeszcze ma dopłacać tyle samo co facet? Bez jaj :) Ciekawe co by powiedział tatuś gdyby musiał to wszystko robić i jeszcze prosić się kobiety o parę groszy.

Gość gość
Niektórzy tatusiowie bardzo by chcieli zająć się dziećmi ale ich matki to wredne suki, które patrzą tylko jak by wyciągnąć kasę od eks, nie generalizujcie, na złość tatusiowi zabraniają widzeń, bo wiedzą ile dzieci dla nich znaczą...

Gość gość
takie zachowanie matek nie bierze się z niczego! ile razy musiał ją zdradzić, pobić czy poniżyć, żeby zaczęła być dla niego wredna, co?

Gość gość
ta.... a nie pomyślałaś, że to wyrachowana bicz? Nigdy nie pracowała i nie ma zamiaru tego robić, ona go zdradziła i odeszła do bogatszego kochanka, kobiety też potrafią być podłe i wyrachowane

Gość gość
ps. ciąże chciała usunąć to jemu zależało na tych dzieciach i nie pozwolił na to

Gość gość
Jak ci zabrania widzeń to podaj ją do sądu.

Gość gość
To nie takie łatwe jak pracuje się we wszystkie weekendy 400km dalej... A w tygodniu dzieci przecież chodzą do szkoły... w takiej sytuacji trzeba dobrej woli drugiej strony a takiej nie ma...

Gość gość
Mój przypadek jest bardzo ciekawy.Sąd stwierdził że na wychowanie dwójki moich dzieci (13 i 17 lat) potrzeba 1690zł. Ja mam pokrywać 2/3 kosztów (wyrok sądu) to jest 1040zł,starszy syn 130zł ,matce przypada 520zł.Jeśli ona zarabia 1800zł to zostaje jej 1280zł na jej utrzymanie.Nie dziwie się że ma za co pić z kochankiem,szkoda tylko, że dzieci na to patrzą.Najlepsze jest to że ja jak nie mam pieniędzy to mam zmienić prace bo podobno w Poznaniu są wolne etaty kierowcy kat.B -5000zł brutto.Jeśli ja miałbym tam pracować to również dobrze była żona może ,też ma kat.B .A tak na marginesie ,po co kierowcy ciężarówek męczą się 40 tonowymi zestawami jeżdżąc za granice jak mogliby jeździć za te same pieniądze osobówką po mieście.Ogólnie większość matek w Polsce traktowane są jak święte krowy i dojdzie do tego że będziemy się do nich modlić a ojcowie nawet nie mają prawa widywać dzieci gdy matka tak zadecyduje.Wyrok sądu traktują jak papier toaletowy

Gość gość
chociaż w jednym kobiety mają lepiej w tym kraju, chociaż w jednym jesteśmy faworyzowane, bo niestety wszędzie indziej mamy pod górkę! do pracy nas nie chcą, bo nie daj boże za 10 lat zajdę w ciążę, albo wezmę L4 na dziecko, albo w ogóle to najlepiej mi nie płacić tyle co facetowi na tym samym stanowisku, bo przecież teoretycznie mam faceta który zarabia z kolei lepiej niż jego koleżanki w pracy :o

Gość gość
ale wy jakieś te p/i/z/d/y lewe macie każda po porodzie r/o/z/j/e/b/a/n/a :-o

Gość gość
a te 50/50 to wsadźcie sobie w dupę... poczytajcie lepiej kodeks rodzinny to będziecie wiedzieć że to wymysł jakiś bo jeśli ojciec ma dziecko w dupie to powinien płacić 100% i takie jest prawo :) a wy tak nie brońcie tych biednych tatusiów bo tych porządnych jest garstka i dla nich szacunek:) a prawda jest taka że w naszym kraju prawo stoi po stronie alimenciarzy którzy mają w dupie swoje dzieci i wiem o tym dobrze bo znam to z autopsji :/ więc zanim zaczniecie jechać o pasożytach zastanówcie się i pomyślcie że nie zawsze chodzi o kasę ale o sprawiedliwość i wyrównanie krzywd:/

Gość gość
matka jeszcze powinna płacić alimenty na ojca ! Xxx No i czasem tak jest. Jeśli wina za rozkład małżeństwa leży po stronie kobiety a mężczyzna na skutek rozwodu bardzo zubożeje, to sąd może nakazać kobiecie płacenie alimentów na eks małżonka.

Gość gość
Zawsze zastanawiam się w jakim towarzystwie obracają się piszący na kafe, bo tu zawsze samotne matki nie pracują, nie zajmują się swoimi dziećmi tylko balują z kochankami za wysokie alimenty. Nie twierdzę, że takich kobiet nie ma, ale to chyba jakiś margines. Wśród moich znajomych, samotnych lub mężatek nie ma takich osób. Wszystkie matki zajmują się swoimi dziećmi, większość pracuje, nikt nie upija się z kochankiem. Wśród samotnych matek które znam większość jest w sytuacji, że tatuś się zwinął, wszelki słuch o nim zaginął, a one dostają groszowe alimenty z FA albo i nie. Ale daleka jest od twierdzenia, że wszyscy faceci się tak zachowują. Mam wrażenie, że albo większość tu piszących fantazjuje, albo obraca się wśród patologii i myśli, że tak wszyscy funkcjonują. Radzę, aby wyszli ze swoich melin i zobaczyli, jak samotne matki mają pod górkę.

Gość gość
a dlaczego mam bulic alimenty na drogi wuzek za 700 zl a koszt produkcji tego wuzka to 100 zl ? dlaczego ja mam bulic pod odpowiedzialnoscia prawna zeby ta firma sie bogacila tak bardzo ?

Gość gość
to samo z pieluchami , koncern pampers milionerzy , i mamusie to popieraja ? takie mamusie wychowuja dzieci ? inna sprawa gdy dzieci przejmuja dlugi rodzicuw . Przeciez to jest niewolnictwo a jest to przestepstwo , zbrodnia