Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna1994

Zgadzacie sie ze mną że guns`n`roses to beznadziejny zespół? Nie rozumiem sławy

Polecane posty

Gość gość
Gunsi i Nirvana to zespoliki wylansowane przez MTV. Ludzie jarający się tym chłamem, w życiu nie przeczytali ani jednego zina, nie kupili ani jednej kasety demo z kserowaną wkładką i nie wiedzą też, co to tape trading, a Gunsów, Nirvanę, Metallikę, Bon Jovi i Scorpions znają tylko dzięki MTV i/lub rozgłośniom radiowym. Dla jasności, nie przepadam za Katarzyną (ogólnie to nie lubię jej pokolenia), bo jest strasznie irytująca, ale tutaj ma rację.

Gość gość
ja znam Gunsów z kaset magnetofonowych od starszego kumpla i z radiowych audycji :classic_cool: wszystko z końcówki lat 80-tych i początku 90-tych nie wiem co masz jeszcze do Bon Jovi na przykład bo ta kapela w swoim nurcie wymiatała . Nie każdy metal to metal oparty na ciężkich brzmieniach. To bardzo pojemna muza.

Gość gość
Bon Jovi nie jest zespołem metalowym, tylko wpisuje się w nurt AOR. Ich płyty z lat 80-tych, wpisują się jednocześnie w nurt Hair "Metalu", a jak wiadomo, Hair "Metal", to połączenie Hard Rocka z Popem + pedalski wygląd muzyków. Fani Hair "Metalu" mają jakąś dziwną manię widzenia wszędzie spisku fanów Thrash Metalu. Bon Jovi nigdy nie był dobrym zespołem. Ich muzyka zawsze zahaczała o kicz. To właśnie zespoły z nurtu Hair "Metalu" zabiły klasycznego Rocka i motocyklowego Hard Rocka. Tak w ogóle to zespoły hair "metalowe", często miały takie nazwy, jak istniejące wcześniej, jak np. Poison (niemiecki Black/Death/Thrash założony w 1982), Warrant (niemiecki Speed Metal założony w 1983) Vixen (pierwszy zespół Marty'ego Friedmana założony w 1981), Slaughter (kanadyjski Death/Thrash założony w 1984, polski Thrash o tej samej nazwie, też powstał przed amerykańskim), Skid Row (irlandzki Blues-Rock założony w 1967). Poniżej coś z dedykacją dla fanów Hair "Metalu" https://www.youtube.com/watch?v=Jd9JC36pLgw

Gość gość
przemawia przez ciebie uprzedzenie :classic_cool: są różne style w muzyce Bon Jovi nigdy nie był zespołem którego płyt słuchałem ale znam ich przeboje i te kawałki przypominają mi te czasy i je lubię. Podobnie ze Scorpionsami czy Van Halen ( przypominam natapirowane włosy najsłynniejszego ich wokalisty i chyba delikatny makijaż również) , Def Leppard itd. Sam słuchałem ostrego grania od Kreatora do Pantery a potem death metalu. Nie lubię natomiast szufladkowania i wykluczania kapel tylko z tego względu że puszczali je w MTV ( w tamtych czasach niezłą stacją była ) czy też z tego powodu że malowali swoje usta itd. Zespół Europe na przykład też mi przypomina tamte czasy i lubie ich największe przeboje ale owszem co do wyżej wymienionych zespołów mógłbym przyznac że to nie najwyższych lotów granie co nie oznacza że złe.

No nie, nie moge sie powstrzymać od wypowiedzenia sie mimo iż nie chce mi sie wam wszystkim odpowiadać- widze że według kogos tutaj jedyne prawilne słuchanie metalu to słuchanie z kaset i zachowywanie sie jakby świat sie zatrzymał w 1990 roku. Wyjaśnij mi, jaki jest racjonalny sens takiego czegoś, oprócz twojego fetyszu. Rozumiem że najchętniej chciałbyś, aby metalu słuchała garstka osób po 30, a dla osób urodzonych po 1990 był ustawowy zakaz słuchania tej muzyki, ale zrozum, że to ty tu jestes nienormalny. zreszta po co sie rozpisuje i tak odpowiesz bełkotem typu "blablabla ziny tape trading, nienawidze tego pokolenia".

i może w 1988 roku metalówy ubierały sie tak jak opisałes, ale w 2014 roku glany są standartowym elementem ubioru metalowej subkultury w Polsce, obojętnie czy jakiś dziwny facet żyjacy latami osiemdziesiątymi uzna to, czy nie.

Chyba nie powinno Ci przeszkadzać, że ktoś ma takie ostre poglądy skoro sama jedziesz po wszystkich którzy się z Tobą nie zgadzają. A co do Hair Metalu i Glam Rock'a - ja akurat lubię :)

Gość gość
@16:04: Moja połowica jest fanką Def Leppard, Bon Jovi, GN'R, Van Halen, Europe i mnie tym katuje, co też ma wpływ na moją niechęć.;) Co do Def Leppard, to debiut to akurat zaliczał się jeszcze NWOBHM. Szkoda tylko, że później, a zwłaszcza na "Hysterii" (ulubiony album połowicy) pogonili za Ameryką. A jeśli chodzi o Scorpions, to płyty z lat 70-tych, (ze szczególnym uwzględnieniem "Lonesome Crow" i "Fly To The Rainbow") to klasyka szeroko pojętej muzyki rockowej. Katarzyno, nigdzie nie napisałem, że słucham TYLKO z kaset. To Ty sobie to dopowiedziałaś. Oprócz kaset, słucham także z CD i dawniej także z winyli, tylko teraz mam zepsuty adapter. Poza tym zbieram stare nieremasterowane wydania CD, tak więc pudło. Słucham także bardziej współczesnych rzeczy, jak Infernal War, MasseMord, Szron, Mgła, Kriegsmaschine, Throneum, Azarath, Bestial Warlust itp. Nigdzie też nie napisałem, że pokolenie 1990 powinno mieć zakaz słuchania Metalu, tylko że nie lubię tego pokolenia, bez względu na słuchaną muzykę, bo w większości nie potrafią myśleć samodzielnie, ale to raczej wina reformy szkolnictwa Jerzego Buzka, wprowadzonej w 1999, razem z trzema innymi nieudolnymi reformami (służby zdrowia, emerytalną i administracyjną). Co do twojego komentarza z 16:09, to przecież pisałem, że w szpilkach widywałem na ulicach w latach 90-tych (a w kozakach na szpilce ostatni raz w 2002), a na koncertach w białych adikach, a od 1995 już w glanach, ale tego dziewczynko jarająca się Hunterem, Kabanosem i Eluveitie już nie przeczytałaś. Poza tym, sama prowokujesz i obrażasz innych, a teraz płaczesz. I w tym miejscu, podpisuję się pod Moorland. Moorland, pisząc o Glam Rocku, masz na myśli lata 70-te, typu Slade, Sweet, T-Rex, Suzi Quatro? Tak tylko pytam.:)

Gość gość
autorko, słuchaj sobie czego chcesz, ale nie narzucaj innym swojego zdania. Możesz o tym podyskutować w gronie tobie podobnych osób, a nie zakładasz temat na dyskusji ogólnej krytykując tych, którzy nie gustują w muzyce, ktora podoba się tobie. Mi osobiście wisi jak się ubierasz, czy śmierdzą ci stopy w glanach w lecie, na jakie koncerty chodzisz i jakiej muzyki słuchasz. Więc daj innym te samą swobodę w wyborze

Napisałeś wczesniej tonem nie znoszącym sprzeciwu że glany nie sa obuwiem metalowców i zacząłes głosić swoje natchnione bzdety o jakichś zinach i tape tradingu. Nie kazdy musi wiedziec co to jest, nie kazdy musi być fetyszystą lat 80. Nie słucham Huntera. co z tego że lubie Eluveitie i Kabanosa? Nie wolno mi, bo jakiś buc uwaza że to hańba dla trve metala słuchac coś innego niż on uznaje? To cie uprawnia do wyzywania mnie od gimbusiar?

" Nigdzie też nie napisałem, że pokolenie 1990 powinno mieć zakaz słuchania Metalu, tylko że nie lubię tego pokolenia, bez względu na słuchaną muzykę, bo w większości nie potrafią myśleć samodzielnie, ale to raczej wina reformy szkolnictwa Jerzego Buzka, wprowadzonej w 1999, razem z trzema innymi nieudolnymi reformami (służby zdrowia, emerytalną i administracyjną)." Mam wrażenie że po prostu nie znasz nikogo urodzonego po 1990 a swoją opinie opierasz na jakiejś swojej pseudoideologii - ktos kto nie żył w latach 80 jest według ciebie gorszy.

Nie, miałam na myśli taki przereklamowany, kolorowy pop-rock/glam-rock, odnosiłam się do posta w którym po d***e dostawał Poison. Lubiłam i dalej lubię Kiss'ów, Motley Crue (którzy w tym roku na dobre się rozstają...chlip), Twisted Sisters. Muzyka nie zawsze musi być głęboka, czasem wystarczy, że wpada w ucho. Swoją drogą to trzy pierwsze zespoły zawsze wypadały tragicznie siląc się na powagę :P

Gość gość
@gość od zinów ,,Gunsi i Nirvana to zespoliki wylansowane przez MTV''. --- Nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego. ,,Nevermind'' zawsze brzmiało kiepsko, a dzisiaj słuchając tego nie można powstrzymać się od śmiechu, natomiast ,,AFD'' G 'n' R nadal brzmi jak dobry, rasowy rock 'n' rollowy album. W sumie z całego mainstreamu lat 80-tych to tylko ta płyta i jeszcze albumy The Cult, Billy Idola i The Sisters Of Mercy się bronią. Widzę, że jesteś zafiksowany na punkcie thrashu,a twoja poetyka kogoś mi przypomina, ale nawet nie chcę suponować, że legendarny swego czasu w środowisku thrasher przesiaduje na kobiecym forum nawracając zagubione 20-latki. ;) No chyba, że to jakiś klon z otwartą w drugim oknie ,,Encyclopaedia Metallum''. Chociaż w sumie to nic mnie już nie zdziwi. Ja w każdym razie nie mam tego problemu żeby po ,,Dressed to Kill'' włączyć ,,AFD'', po ,,Reign in Blood'' - ,,Far Beyond Driven'', po ,,Born Too Late'' - ,,Sleep's Holy Mountain'', po ,,At War with Satan'' - ,,Circle the Wagons'' itd. Chociaż faktem jest, że po takim ,,Energetic Disassembly'', nie zdarza mi się słuchać Dangerous Toys, ale nie dlatego, że to ,,Hair Metal'', ale że to już właśnie zupełnie inna liga jest. ;)

Gość gość
@Moorland E tam, przecież Slade i Gary Glitter to są dzisiaj jeszcze rzeczy słuchalne w przeciwieństwie do dajmy na to Toxic, Artillery, Vio-lence, Mekong Delta czy Blind Illusion. ;) Bon Scott tam JEST i to w zupełności wystarczy, tak samo jak Elvis u Billy'ego.

Gość gość
Tylko na ,,Power Metal'' Pantery. ;) Poważnie, kocham ten album.

szkoda, bo na tę chwilę to chyba mój ulubiony gatunek.

Gość gość
Nie Kasieńko nie zgadzam się.

Gość gość
@Moorland ,,szkoda, bo na tę chwilę to chyba mój ulubiony gatunek'' --- Seems like you touch NOT too much ;)

Gość gość 2323
No nie nie nie nieeeee he he he ha ha ha ha.... Kaśka : widze że według kogos tutaj jedyne prawilne słuchanie metalu to słuchanie z kaset i zachowywanie sie jakby świat sie zatrzymał w 1990 roku - nie zauważyłaś, że we trójkę, czy czwórkę wspominaliśmy czasy swojej "młodości", jak to wtedy było. Jak to z bijącym sercem sercem człowiek odkrywał nowe kapele, jak pożyczał sobie ich "płyty", przegrywał. Dziewczyno, okładki żeśmy kserowali i sami kolorowali. Teraz jest lepiej, jest you tube. W głupim telefonie na karcie sd możesz mieć 400 kawałków. Ale nie ma tej takiej, nie wiem jak to określić. Nie ma tego klimatu, jak widać nie rozumiesz tego, nie chcesz zrozumieć i nie zrozumiesz, to nie komentuj. x kolejny cytat Nie słucham Huntera. co z tego że lubie Eluveitie i Kabanosa? Nie wolno mi, bo jakiś buc uważa, że to hańba dla trve metala słuchać coś innego niż on uznaje? - a co sama robisz? Gnoisz każdego, kto nie słucha dokładnie tego co ty. Słuchasz tak naprawdę tylko i wyłącznie dwóch nurtów, a rzucasz jadem aż miło. Słuchasz to sobie słuchaj, ale kuźwa dziewczyno trochę pokory. Nie lepiej byłoby popisać o tym co się podoba, a nie wiecznie zakładać tematy jaka to właśnie TY jesteś true i nie rozumiesz jak można lubić to i to? Odpisałaś "koledze" z forum - ktos kto nie żył w latach 80 jest według ciebie gorszy. - Nie Katarzyno, to nie tak, to ty się uważasz za lepszą. x Ludzie, a pamięta i kojarzy ktoś to? http://www.youtube.com/watch?v=lDT_Xb_NW2g x Moorland masz na myśli np: HammerFall, albo Blind Guardian? Ja lubię wszystkie gatunki :)

On napisał wielokrotnie, że: "Po pierwsze Gunsami jarają się właśnie alternatywne gimbusiary w glanach i trampkach (sam często takie widuję), które nie wiedzą, co to underground, tape trading, ani co to są ziny, " "Ludzie jarający się tym chłamem, w życiu nie przeczytali ani jednego zina, nie kupili ani jednej kasety demo z kserowaną wkładką i nie wiedzą też, co to tape trading, a Gunsów, Nirvanę, Metallikę, Bon Jovi i Scorpions znają tylko dzięki MTV i/lub rozgłośniom radiowym." Jaka jest wymowa tych cytatów, wybierz poprawną odpowiedź: 1.Są to neutralne wspominki. 2.Znajduje sie tu sugestia, że ktos kto nie czyta papierowych zinów, nie słucha metalu z kaset itd. niczym w latach 80 jest gorszym fanem metalu niz taki co to robi Głęboko w odbycie diabła mam wasze wspominki, po prostu mnie zirytował ten jego ogólny ton, i to co chciał tym przekazać. Że prawdziwym fanem metalu jest sie jak sie wie co to ziny, tape trading i tak dalej. to ze tego jego napastliwego tonu nie dostrzegasz to twoja sprawa.

"Słuchasz tak naprawdę tylko i wyłącznie dwóch nurtów, a rzucasz jadem aż miło" Wiesz, nawet na tej liście którą mam w profilu, nurtów jest co najmniej 5-6 jak sie nie myle -thrash, death, black, folk, heavy, melodeath, a Kvelertak to nawet nie wiem jak sklasyfikować.

Gość gość 2323
On napisał wielokrotnie, że: "Po pierwsze Gunsami jarają się właśnie alternatywne gimbusiary w glanach i trampkach (sam często takie widuję), które nie wiedzą, co to underground, tape trading, ani co to są ziny, " "Ludzie jarający się tym chłamem, w życiu nie przeczytali ani jednego zina, nie kupili ani jednej kasety demo z kserowaną wkładką i nie wiedzą też, co to tape trading, a Gunsów, Nirvanę, Metallikę, Bon Jovi i Scorpions znają tylko dzięki MTV i/lub rozgłośniom radiowym." Jaka jest wymowa tych cytatów, wybierz poprawną odpowiedź ---- Jaka wymowa? Przecież on całym sobą potwierdził to co napisałaś w temacie tego topiku:) Czyli sie z tobą zgodził ha ha. A napastliwy ton widać głównie u ciebie. Trafiła kosa na kamień i Katarzynka się zirytowała:) Naszych wspominek nie powinnaś mieć głęboko w czterech literach. A wiesz dlaczego? Bo przynajmniej dwóch z nich słyszało więcej tej muzyki ode mnie. A ja słyszałam więcej niż ty. Powinnaś czerpać z tej wiedzy ile się da, a nie licytować się kto jest większym fanem, bo akurat w tej kategorii odpadasz w przedbiegach. X Moorland jak sobie pomyślę ile tego jest. Od groma. O dziwo żeńskie wokale też się tu sprawdzają :)

"Nie lepiej byłoby popisać o tym co się podoba" lubicie Kvelertak? lubicie Skeletonwitch? Lubicie Gojire? Ja za powerem nie przepadam, ale Helloween czasem sobie posłucham. Wole raczej klasyczny heavy metal.

Gość gość 2323
Kaśka a co podkreślasz cały czas? Że głównie thrash i death. I tak w profilu masz. Z pozostałych nurtów po jednej kapeli, no góra dwa. Ale jak masz w profilu taką Mgłę, to do pierwszych płyt Behemotha też dojdziesz. :)

"Jaka wymowa? Przecież on całym sobą potwierdził to co napisałaś w temacie tego topiku" 1.Ja - Guns`n`roses to słaby zespół, czemu jest taki sławny, czemu go lubicie? 2.On - Guns`n`roses słuchają gimbusiary które nie wiedza co to ziny i tape trading, bo wiadomo że prawdziwy fan metalu, to taki co wie co to tape trading, słucha metalu z kaset, kseruje okładki i czyta ziny. Fakt, dokładnie to samo :)

Gość gość 2323
A jaki masz kuźwa problem założyć temat: Do fanów metalu, znacie taki zespół. Według mnie jest rewelacyjny. Moim ulubionym kawałkiem jest to i to. Ale nie, ty wolisz zakładać tematy, aby tylko coś gnoić. I takie tematy trzeba było zakładać wcześniej, bo teraz każdy ma dosyć twojej arogancji i raczej się na taki temat nie załapie. A ty zamiast się odstresować to zakładając aroganckie i agresywne topiki, wywołujesz u innych agresję i sama się denerwujesz nakręcasz. Ja ci już kiedyś napisałam, że mi wstyd za takich fanów jak ty. Piękną wizytówkę na tym portalu naszej subkulturze wystawiłaś. Baw się na tym forum sama, jak z innymi nie potrafisz. Pa 👄

Ale ja zakładałam kiedyś takie tematy i kończyło sie to albo brakiem odpowiedzi, albo wysypem trollów wklejających linki do disco polo. To forum to niestety ściek internetu, na którym można co najwyżej w ramach relaksu pokłócić sie z kims. Do dyskusji o muzyce to fora muzyczne.

No, raz spotkałam w miare normalne odpowiedzi jak załozyłam temat, że podoba mi sie troche zespół Lady Pank(ich pierwsze płyty), czyli nie dotyczacy metalowej muzyki, ale i tak ostatecznie skończyło sie to chmarą podszywów pode mnie i zakładaniem przez podszywaczy tematów typu "Chłopak mnie rzucił bo słucham Lady Pank i jestem obciachowa" itd. Takie to forum już jest. A jesli wejdziesz między wrony musisz krakac jak i one.