Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna1994

Zgadzacie sie ze mną że guns`n`roses to beznadziejny zespół? Nie rozumiem sławy

Polecane posty

Gość kasko a czemu jarasz
sie skinowskim honorem? czyzbys zadawala sie z lysymi panami?

wole długowłosych panów. A utwór mi sie podoba ze względy na przekaz. Nie znałam nigdy osobiście żadnego skina, chyba nie te czasy, kolego.

Gość hardmuza
Ja za to lubię solówki na gitarze, a gunsns roses ma jedne z lepszych, które słyszałem, "you could by mine" moje ulubione.

bo skini teraz laza w sportowych butach, trenuja sporty wali i nosza krotkie wlosy, a nie lyse banie.

a stara gwardia to albo sie zapila albo zostala karkami w zlotych lancuchach.

a z tymi dlugowlosymi panami chodzisz do lozka niezobowiazujaco?

Gość gość
Hehehe, po Azarath miał być Bestial Raids, bo Bestial Warlust to lata 90-te, ale tego drugiego słucham częściej.;) Katarzyno, bo nie są, co nie zmienia faktu, że nie ma nic złego ani pozerskiego w ich noszeniu. Co do Huntera, to sama w którymś temacie pisałaś o nich w superlatywach, a to gorszy zespól od Gunsów. Kabanos i Eluveitie również. Co mnie uprawnia do wyzywania Cię od gimbusiar? To, że sama się wywyższasz nad innymi, także tymi normalniejszymi (na kafe to akurat rzadkość;) ) a teraz płaczesz. Z kolei moje zdanie na temat Twojego pokolenia, wzięło się z tego, że widzę, co większość sobą prezentuje. Większość Twojego pokolenia, po prostu chciałaby wszystko mieć podane na tacy i nic nie robić. W większości popierają pedalstwo, bo w TV powiedzieli, że to takie modne i postępowe.:o No i znów mi zarzucasz w którymś poście, że słucham TYLKO kaset, chociaż pisałem, że CD też (i to nawet częściej) i że słuchałem także winyli, ale mam obecnie zepsuty adapter.;) @20:05 - Co mają wspólnego Gunsi i Nirvana? Chodzi o to, że w pewnym momencie pojawiły się posty z popularnymi w 1991 roku zespołami i stąd te porównania, choć fakt, że obie części "UYI" są lepsze od "Nevermind", a "AFD" jeszcze lepszy. Na "AFD", jak dla mnie rządziły tylko "It's So Easy" i "Nightrain". A czy sfiksowany jestem na punkcie Thrashu? Najczęściej słucham War Metalu pokroju Blasphemy, Beherit (stary oczywiście), Archgoat, Morbosidad, Impiety, Bestial Warlust, Bestial Raids, Black Witchery, Revenge, czy Conqueror i szwedzkiego Death typu Grave, Dismember, Nihilist/Entombed, Nirvana 2002, Carnage, Cauterizer, stary Therion, Carbonized, Unleashed, Excruciate, Repugnant. @21:46 - Zgadzam się co do Katarzyny, bo sama najpierw spina, a później płacze, a Quo Vadis pamiętam, choć od "Politics" wolę debiut.:) Dobrej nocy wszystkim!

Gość Trenuj Sporty Walki
"bo skini teraz laza w sportowych butach, trenuja sporty wali i nosza krotkie wlosy, a nie lyse banie." W Krakowie bez zmiany, Wisła Pany! Oi!

Gość wiedzząca
nie, nie zgadzam się. na tamte czasy, kiedy zaczynali, byli rewelacyjni.

Gość cezzzik
A ja nie rozumiem ludzi, którzy próbują wykazać, że to czego oni słuchają jest wspaniałe a to co słuchają inni to gnioty. Próbujesz się jakoś dowartościować czy jak? Gusta są różne i co dla jednych jest sufitem dla innych jest podłogą. Ja akurat nie lubię metalu, ale lubię rocka lat 80/90, jakkolwiek go sklasyfikujesz i nazwiesz. Także nie zgadzam się, że Gunsi to beznadziejny zespół, wręcz przeciwnie, uważam, że na tamte lata jeden z lepszych.

Gość do Trenuj Sporty Walki
jeste oiowcem?

Gość gość
Kasienka zakładała już w zeszłym roku podobny temat też o gunsach to dziecinada jak dla mnie takie prowokacje

powiem tak: oni są lepsi niż nirvana, ale daleko im do led zeppelin i tak, axl zawsze robił z nich komercyjny zespół

Gość gość
porównanie z led zeppelin to jak porównywac mistrza z uczniem

Gość vertigo b
Ale co z Europe? Że niby to nie metal? :classic_cool:

Gość gość
Nie ma to jak kłótnie gimbusów o to czyj gimbusiarski zespół jest lepszy. Jasne, że proste riffy, jasne że masówka dla nastolatków - bo to muzyka rozrywkowa i taki jest jej cel. Sięgnij po muzykę klasyczną, idź do filharmonii - to zobaczysz czym jest artyzm w muzyce i prawdziwy muzyczny talent. A jak chcesz tylko se czegoś fajnego posłuchać możesz sięgnąć po pop-rock czy heavy metal. Guns n Roses należy do klasyki gatunku, a tym gatunkiem w ogóle jest odmiana muzyki rozrywkowej. A do klasycznej muzyki nawet się nie zbliżyli, bo wcale tego nie chcieli, nie taki był ich cel.

Gość gość2323
Kaśka jakoś nie zauważyłam, żebyś zakładała takie tematy, tylko te durne, infantylne. A jeśli tak się działo to widocznie jest tak jak przypuszczam. Założyłaś ze dwa, trzy debilne i już se przegrałaś :) - "Takie to forum już jest. A jesli wejdziesz między wrony musisz krakac jak i one". : to po jaki załamany ch... tu siedzisz, jak cię za każdym razem zgnoją i wyśmieją? Ja się jednak odniosę do tematu - "nie rozumiem fenomenu" : a może ten fenomen to Slash? Genialny gitarzysta. Nie pasuje ci wokal Axla? To posłuchaj Myles'a, z którym Slash nagrał Dwie płyty :) Może wtedy zrozumiesz "fenomen". :)

Gość gość2323
Nie ma to jak kłótnie gimbusów o to czyj gimbusiarski zespół jest lepszy. Jasne, że proste riffy, jasne że masówka dla nastolatków - bo to muzyka rozrywkowa i taki jest jej cel. - nie zrozumiałeś o co chodzi :P x Sięgnij po muzykę klasyczną, idź do filharmonii - to zobaczysz czym jest artyzm w muzyce i prawdziwy muzyczny talent. - Siedzisz w klasyce? To tobie proponuję posłuchać np: The Scorched Earth Orchestra. x A do klasycznej muzyki nawet się nie zbliżyli, bo wcale tego nie chcieli, nie taki był ich cel. - Gunsi nie, ale wiele, wiele innych zespołów już tak, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać.

Gość gość
Pewnie wiele zespołów tak: po takie mieli ambicje, takie założenia i taki "program artystyczny", że się wyrażę. A Gunsi nie mieli takiego celu. Chcieli grać muzykę rozrywkowa i to właśnie robili, z pewnym sukcesem. To tak jakby mieć pretensje do autora np. czytanek dla pierwszoklasistów, że gdzież mu tam do wielkiej literatury. A autor czytanki wcale nie zamierzał dostać Nobla i olewa takie pretensje.

Gość tumtum rudumtum
Metalowa ni chodzi z nikim do lozka bo jeszcze jest dziewica. To czuc po sposobie wypowiedzi. Taki halasliwy niepokoj i dziecinna bunczucznosc moze miec tylko niepokorna dziewica. Tak, wciaz dziewica. Panna, ktora idzie do lozka z facetem przemienia sie w kobiete. Jakos naturalnie nabiera spokojnej pewnosci siebie bo oto wkroczyla w nowy swiat, zostala "wtajemniczona" i czuje sie silna. U metalowy jest na odwrot, czuc frustracje, niepokoj, duzo bezsilnego halasu i pokrzykiwania glosem dziewczecia. Poczekaj dziewce jak cie ktos przekluje ;-) Doswiadczysz nowej swiadomosci i odrzucisz dziecinne fanaberie.