Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile do koperty na wesele

Polecane posty

Gość gość

Ile teraz daje sie do koperty na wesele ?

Gość gość
TYLE NA ILE CIE STAC

Gość gość
Ile Cię stać. My dostawaliśmy różnie. Z rodziny męża po 200-300, z mojej najmniej 1000 zł.

Gość gość
Ja dałąam 1000.Tak teraz dają,mniej to wstyd.

Gość gość
tysiak.tak sie daje,a bliższa rodzina nawet i 2 tysiaki

Gość gość
wstyd to mówić komuś ile ma dać :) zaglądanie komuś do portfela jest bardzo nieeleganckie, nie uważacie?

Gość gość
500 zł

Gość gość
Byłam na dwóch weselach ostatnio,pierwsze koleżanka-dałam 500,drugie kuzynka dałam 1000 i brat 2 tysiaki.Ale jak na siostrę to trochę mało:-ono ale studiuję.Od chrzestnej dostałbrat 5 tys i tyle od chrzestnego.Tak się daje teraz

Gość gość
Ja daje 500zl bo sama podróż Bedzie mnie kosztowac ok.2000zl :/

Gość gość
5oo? zł ?to można koleżance dać i wypada tylko tyle.Bliższej rodzinie od tys,zł w górę.

Gość gość
ja daję 300, a idę z chłopakiem, oboje studiujemy. Na jeden dzień - niedziela.

Gość gość
Podróż 2000?to z kąd ty jedziesz?ale ty jesteś bliska rodzina,czy nie.bo 500 to teraz min na komunie.

Gość gość
300 zł???????nie uważasz że to mało,w końcu przyjęcie ,ugoszczenie itp.300 zł to śmiech na sali,poniżysz się.

Gość gość
my dla znajomych 500 a dla rodziny od 700 do 1000

Gość gość
a ile w koperte kiedy za talerzyk 130zł za osobe?

Gość gość
500-koleżanka+pościel bo chciała z Playboya za 300 zł.

Gość gość
Tak oczywiście poniżę się strasznie, to nie jest wielkie miasto, pewnie płacą za "talerzyk" mniej niż 150zł skoro to niedziela. A wy trolle, które tak rzucacie pieniędzmi tu na forum idźcie lepiej popatrzeć w tv, waszą jedyną rozrywkę ;)

Gość gość
jakie ponizysz moze nie obrazajcie innych...kazdy daje na tyle ile go stac. jak sie uczyłam to bywalo ze naet 100 dawałam

Gość gość
za talerzyk 130 za osobę,no to co.przecież to jest wesele.młodzi wykosztowali się też na inne rzeczy.1000 złto teraz norma.

Gość gość
Ja daję kuzynowi na 18 urodziny 500 zł i nie wiem jako chrzestna czy to nie mało.

Gość gość
Pamiętam jak się wkurzyłam jak siostra męża dała nam zestaw serwet, a swojej siostrze rok później 500 zł. No cóż ode mnie też dostanie serwetki.

Gość gość
2000zl no niestety,400f. lecimy z uk,bilety są drogie bo to lipiec,(ja maz i nasz syn),dziecko zostawię u babci i idziemy we dwoje, do kolezanki,dlatego daje 500.

Gość gość
a jak ja mialam wesele w kopercie bywało i 50 zł. ale rozumiem te osoby.

Gość gość
A my mamy z mężem taką zasadę, że dajemy tyle ile dostaliśmy od tych osób w dniu naszego ślubu a jeśli ktoś u nas na weselu nie był z jakiś powodów a my jesteśmy proszeni to dajemy tyle żeby pokryć za nas

Gość gość
nie obrażają mnie krzycząc, że dając 300 to za mało, bo wiem jak wyglądają realia w Polsce i moi bracia robili wesela, więc mogę spokojnie powiedzieć, że wiem jak to wygląda. Większość ludzi jak da 200 zł to będzie dobrze. Puste koperty, czy 50 zł są normą, więc nikt mnie nie obrazi. Kiedyś jak będziemy pracować to możemy dawać więcej, ale teraz skąd? Bank obrabujemy? Nie rozśmieszajcie mnie.

Gość gość
Wiesz,my braliśmy ślub 2 miesiące temu.Teściowa po przyjęciu nas,zaczęła "uroczyste otwieranie darów"jak to nazwała,dla młodych na nową drogę życia.My tego nie chcieliśmy,ale się uparła.I CO?Otwierała koperty,a tam różnie 200,500,a nawet i 5 tys było ale przeważnie po 1000 zł.Ci co prezenty tylko dali,poczuli się bardzo urażeni,bo ta grzebała w expressie ciśnienowym w poszukiwaniu koperty z kasą.No żenada,ale trudno było to przerwać.Wesele do końca miało niesmak:-o

Gość ja nusz
Ja o osobą towarzyszącą za 2dniowe wesele bez noclegu w okolicy małego miasta planuję dać 500+dobre wino lub tylko kasę :550 - 600. Kuzynom i znajomym za 1dniowe daję 500, bliższej rodzinie więcej.

Gość gość
zapisaliście i pamietacie kto ile dał? czasy i kwoty sie zmieniają

Gość gość
Puste koperty ?to znaczy z kartką i życzeniami i prezent do tego?Tak te otwieranieteraz,tych "darów"jak to nazwałaś to nowy zwyczaj.Jakiś durny.Jak się mają czuć ci co dali 100 zł jakinny dał 1 tys?

Gość gość
Zapisaliśmy ile od kogo ale wesele mieliśmy nie tak dawno a ceny już wyższe nie będą. Myślę że trafiliśmy i tak na najdroższe czasy/lata i lokal też jeden z droższych więc myślę że spokojnie możemy dawać tyle ile nam goście dawali