Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa niepracująca

Już nigdy nie będę pracowała!

Polecane posty

Dziś złożyłam wypowiedzenie z pracy za porozumieniem stron, zabrałam swoje rzeczy i właśnie wróciłam do domu i jestem szczęśliwa!

Gość gość
I leniwa. Jakie to smutne. Nie wyobrażam sobie nie pracować, nie rozwijać się, nie kontaktować z ludźmi, nie osiągać sukcesów... Choć może to i dobrze, zwalniasz miejsce dla kogoś ambitniejszego.

Gość gość
a co fajnego jest w przymusowym kontakcie z ludzmi w robocie? same wredne kanalie

ja się rozwijałam, byłam ambitna, a teraz jestem po prostu zmęczona. Pracowałam na kierowniczym stanowisku w dużej korpo, zarabiałam nie raz i po 12 tysięcy, ale co to było za życie? A teraz będziemy sobie z mężem siedzieć w domu, uprawiać warzywa w ogródku, może kupimy jakieś kurki? Dziecko będzie miało szczęśliwych rodziców i zdrowe jedzenie.

Gość gość
No i dobrze :) Kto powiedział ze każdy musi pracowac.

Gość gość
no i dobrze jesli jestes szczesliwa to życze Ci wszystkiego dobrego!

a z ludźmi można się kontaktować w restauracji, kinie, teatrze, a nie koniecznie w pracy. Ja nawet nie wiem kiedy ostatnio w kinie byłam, bo wiecznie nie miałam czasu, albo siły. dziecko mnie prawie nie zna, bo ciągle mnie w domu nie było. dobrze, że przejrzałam na oczy jak ma 2 lata, bo potem byłoby za późno.

jestem bardzo szczęśliwa. właśnie patrzę jak synek śpi i to taki słodki widok... teraz będę miała dla niego dużo czasu. będziemy mieli z mężem czas i dla dziecka i dla siebie.

A ja bym chętnie jak autorka zrezygnowała z pracy, gdybym finansowo miala taka możliwość :-) . Bylabym gospodynią domowa, panią domu. Mój dom zawsze byłby pachnący, dzieci po szkole od razu mogłyby iść do domu gdzie czeka obiad i mama mająca dla nich zawsze czas, mogąca od razu zrobić z nimi lekcje, wyjść na spacer, zrobiuc tacie niespodziankę. A teraz dzieci czekają godzinami w swietlicach , rodzice sa przemęczeni, nie chce im się po ludzku odrabiać lekcji, czasem nawet rozmawiać. Dlaczego kobieta - gospodyni nie mas się rozwijać? Tez może czytać książki, mieć pasje, spotykać się z ludźmi, ładnie wyglądać.

Gość gość
posiedzisz w domu, odpoczniesz to zobaczysz ze ci sie zmieni. no i pozostaje kwestia kasy, jesli twoj maz zarabia na tyle ze te 12 tys niczego nie zmienia w waszym budzecie to pogratulowac, ale watpie skoro piszesz ze bedziecie sobie razem siedziec w domu.

mój mąż będzie miał od czerwca 3000zł netto dochodu. Też będzie siedział w domu, bo przechodzi na rentę. Moja pensja była potrzebna aby spełnić marzenie o domku - i mamy go, jest już nasz, w zeszłym tygodniu/miesiącu spłaciliśmy ostatnią ratę kredytu, dziś wracając z firmy wstąpiłam do banku po zaświadczenie o spłacie kredyru. jutro będzie gotowe, to zaniosę do sądu żeby nam hiopotekę wykreślili. męża dochód wystarczy abyśmy żyli spokojnie na dobrym poziomie, w razie czego są jeszcze oszczędności. może za jakiś czas mi się znudzi siedzenie w domu, ale od 16lat non stop pracowałam, aby mieć to co mamy i mam już po prostu dość pracy, która niejednokrotnie trwała po 14h na dobę - jak domykaliśmy projekt, to nie było czasu na jedzenie na spanie, na nic - tylko termin się wtedy liczył.

Gość gość
a ile masz lat i ile mąż zarabia?

Gość gość
jak mozna ciagnac do ludzi i czuc chec kontaktu z nimi?

Gość gość
kobieto 3 tys zl to nie kokosy na utrzymanie dwojki dzieci i zony, sama wiem bo maz tyle zarabia dzieic nie mamy ja nie pracuje i lewdo nam starcza

Gość gość
Zazdrozcze!!!! Co moze byc fajnego w kontaktach z ludzmi w pracy? Zazwyczaj same kanalie, podkladaja ci swinie. No chyba ze masz z******ta prace, z******ty zespol ludzi- co zdarza sie chyba raz na milion. Ewentulanie pracujesz samodzielnie, jako fotograf, tlumacz itp to wtedy zgodze sie.

mam 32 lata. do pierwszej pracy poszłam jeszcze w liceum, w weekendy i wakacje zarabiałam roznoszeniem ulotek, kelnerowaniem w pobliskiej pizzerii. Po maturze do pracy i na studia. Mąż ma obecnie 4300 netto, jak przejdzie na rentę będzie miał 3000zł. Renta teoretycznie przyznana bezterminowo. istnieje możliwość, że np za 3 lata powołają komisję i sprawdzą czy jego stan zdrowia się poprawił, ale jest to bardzo mało prawdopodobne. a nawet gdyby to i tak mu przedłużą. A i tak za 11 lat będzie mu się należała pełna emerytura.

Gość gość
zazdroszcze- mialo byc ja zarabiam 4 tys a nienawidze ludzi w pracy, chamy, buraki, donosza na siebie ile bym dala aby siedziec w domu lub pracowac w domu i nie ogladac tych prostakow

my nie mamy 2 dzieci tylko jedno dwuletnie. i w obecnej chwili na utrzymanie wydajemy nie więcej jak 2500zł - nie licząc kredytu i prywatnego przedszkola, ale tego już liczyć nie muszę :D

Może poszukaj jakiejś pracy zdalnej? ja nie narzekam na ludzi w pracy - mimo, że korporacja to ludzie byli spoko. ale ta ciągła presja czasu, to wstawanie o 6.... brrrryyy. a teraz będę spać do której mi się będzie podobało!

Gość gość
a jak to jest że mąż będzie w domu siedział i będą mu płacili? też tak bym chciała, na co ma tą rentę? pewnie za kasę :O

nie za kasę. jest chory, RKL przyznała mu rentę, potem OKL podtrzymała decyzję i wkrótce mąż będzie rencistą.

Gość gość
a ty chcesz byc do konca zycia na utrzymaniu męża?

on był ładnych kilka lat na moim to teraz ja mogę być na jego :D a tak poważnie u nas w domu nie ma pojęcia moje - twoje, wszystko jest nasze. jak będę chciała wrócić do pracy to wrócę, ale wątpie abym chciała. prędzej pomyślę o czymś swoim, ale to za kilka lat najwcześniej.

Gość gość
to bardzo fajnie!!! tak jest no wlasnie :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
masz dopiero 32 lata, a co z emeryturą? pytam z ciekawości:)

jaką emeryturą? na tą z zusu czy ofe nie liczę, bo albo nie dożyję, albo nawet jeśli to i tak nic nie dostanę, tylko kupę kasy mi zabrali. to co ma mąż nam wystarczy, poza tym mamy pewne oszczędności, bo kasa którą zarabiałam szła na lokaty i na spłatę kredytu. teraz mamy jakieś 200 000 zł na koncie oszczędnościowym i każdego dnia przyrastają odsetki. a w razie jakby mąż pierwszy zmarł przejdę na jego emeryturę.

Gość gość
zeby przejsc na emeryturę męża musisz miec chyba ukończone 50lat chyba, a jesli umrze wcześniej?:) 200 000zł to nie tak duzo by starczylo na cale zycie

Gość gość
Ile miałaś tego kredytu i w jakim czasie go splacilas? Gratuluje Ci i podoba mi sie takie podejście, spokój i szczęście bez luksusów, zamiast wypasionych gadżetów i orki do końca życia. Mam nadzieje ze ja tez będę mogła kiedyś założyć taki temat i nie będę w wieku emerytalnym. Rodzina jest najważniejsza. Powodzenia!

mam nadzieję, że nie umrze wcześniej, ale jakby to dziecku należy się renta rodzinna, a zanim dziecko zakończy edukację, to ja będę już miała 50 lat i będzie mi się należała renta po mężu - oczywiście jeśli będzie zachowany termin 5 lat od śmierci do skończenia przeze mnie 50 lat. ale nie ma co gdybać, póki co mąż "jest zdrowy" i nie wybiera się na tamten świat.

rozumiem, że możesz być zmęczona, wypalona pracą. Ja też nieraz byłam.. ale teraz na macierzyńskim marzę o powrocie do pracy, bo nie nadaję się na gospodynię ;) ale to wiedziałam już od dawna.