Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa niepracująca

Już nigdy nie będę pracowała!

Polecane posty

Gość Janinka z Mazur
szczesliwa - i taka renta jest przynana bezterminowo? Przecież twój maz to pewnie młody chłop :-)

ja się macierzyńskim nie nacieszyłam, w ciąży też pracowałam dosłownie do końca - w czwartek byłam ostatni dzień w pracy, a w piątek o 7 stawiłam się na cc. i teraz żałuję, że nie spędziłam z dzieckiem praktycznie w ogóle czasu :( ale na szczęście da się to jeszcze nadrobić :)

Gość gość
czyli w sumie wiekszosc tu piszacych zrezygnowalaby z pracy gdyby maz zarabial 3000zł:) hmm...a w innych watkach pisza ze jakby maz zarabial nawet 6tys to nadal by pracowaly......

Gość gośc super ktoś
ale zawistni ludzie xx oj tam od razu zawistni... ty pewnie tez nie pracujesz..

przyznali bezterminowo - ale jak pisałam po 3 latach (najwcześniej) mogą go wezwać na kolejną komisję - ale jego stan zdrowia nie ulegnie poprawie, ma astmę.

Gość gość
to na astme przyznaja taka rentę?? wow, pierwsze slysze!

Gość Janinka z Mazur
ma astme - to na astme jest dożywotnia renta? Przeciez teraz kaza pracować ludziom z jedna reka, bo mowia, ze jest druga, to można :-)

tak, mąż to młody chłop :) jest 5 lat starszy ode mnie - ma 37 lat.

Gość noicoztego2014
Ja mam prawie 30 i jeszcze nigdy nie pracowałam. Dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy - niestety, a może i do dobrze.

mąż jest zawodowym strażakiem -astma wyklucza go z jego pracy - nie oznacza, że jest niezdolny do pracy, ale jest niezdolny do służby - a astma w jego przypadku to choroba zawodowa - w czasie jednej z akcji doznał dotkliwego poparzenia płuc i oskrzeli - w wyniku czego potem rozwinęła się astma - pół roku temu nie przeszedł badań okresowych - najpierw walczył o zostanie w służbie a teraz się cieszy, że tak wyszło.

Gość gośc super ktoś
i to 3000 TYSIĄCE !!!!! WOW !!!! NIEŹLE !!!!

Gość gość
Kupcie sobie masc na bol tylka. Autorce natomiast - szczesliwego zycia!

Gość gość
Pracuję, i niestety nie mogę sobie pozwolić na odejście z pracy. Bo co z tego, że mąż ma też prawie 3000zł na rękę, jak raz praca jest raz jej nie ma, nigdy człowiek nie może być pewny. A renta...to luksus:D jeszcze w tak młodym wieku...zwłaszcza, ze autorka pisze, że mąż jest "zdrowy"...

Gość gośc super ktoś
cieszy się ze tak wyszlo ... każdy by się cieszył :-D :-D ma farta nie ma co :-D :-D

Gość gość
Autorko zazdroszczę i życzę powodzenia. Sama bym tak chciała :):):)

Gość gość
noicoztego2014 Ja mam prawie 30 i jeszcze nigdy nie pracowałam. Dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy - niestety, a może i do dobrze. x a jakie masz wyksztalcenie?

wiesz zus to każe pracować i ludziom bez rąk, bo są przecież tacy co nogami lub ustami potrafią malować, ale on nie podlega pod zus a pod zer i tam trochę inne zasady. mąż jest drugą teoretycznie zdrową osobą w jednostce która w sumie nie może pracować - bo początkowo chciał, dlatego się odwołał do OKL. drugi to chłopak, który ma 2 lata służby i okazało się, że ma wzw i też poszedł na rentę, a w zasadzie go wysłali, bo też nie chciał.

Gość gość
renta to luksus zgadzam się, w Polsce można się ustawić ;-)

Gość gość
jak maz ja kopnie w dupsko to wtedy pogadamy:)

Gość gość
zwłaszcza jak się jest zdrowym, młodym i na...rencie;) Czy ktoś kiedyś mówił, że życie jest sprawiedliwe?

no teoretycznie jest zdrowy, bo ma na szczęście obie ręce i nogi, może chodzić - choć miał jeden wypadek gdzie mogło być źle, ale już na szczęście będę mogła spać w nocy i nie będę się musiała o niego martwić - czy wróci? astma to jest choroba, która utrudnia życie, ale i tak moim zdaniem jak na 17 lat igrania z ogniem to mąż wyszedł z tego w całkiem niezłym stanie zdrowia, bo naprawdę mogło być gorzej, byłam na kilku pogrzebach młodych i zdrowych facetów.

Gość gość
aj tam zaraz kopnie...nie mierzy innych swoją miarą:D Są szczęśliwi, niech się cieszą, ja im mimo wszystko zaqzdroszczę trochu:)

to nie tylko w Polsce można się ustawić - służby mundurowe we wszystkich krajach mają podobne3 wymagania - ma być zdrowy i sprawny do służby - a komu potrzebny chory? a niby dlaczego miałby mnie kopnąć? skoro nie kopnął przez tyle lat gdzie nasze małżeństwo przechodziło różne wzloty i upadki to tym bardziej teraz jak będziemy mieli czas aby pracować nad naszymi relacjami.

Gość Janinka z Mazur
szczesliwa - ja znam osobiście 3 strazakow, roczniki 1970 i 1971, którzy od kilku lat sa na emeryturach ... pobierają ok. 300 tys. netto. Nie ma sprawiedliwości na tym swiecie, zwłaszcza u nas w kraju ... ;-)

300 tys netto? to chyba rocznie, bo miesięcznie to nawet komendant główny tyle nie zarabia.

Gość Janinka z Mazur
sorry - 3 tys miało być :-)

Gość gość
A skad bedziecie miec ubezpiecznie zdrowotne, pieniadze na leki dla meza? A jesli ktores z waszej trojki powaznie podupadnie na zdrowiu i bedzie wymagac drogiej opieki? Oszcezdnosci sie w mig moga rozplynac i na starosc zostaniecie z niczym.

Gość Janinka z Mazur
szczesliwa - ja jednak uważam, ze co swoje dochody to swoje :-) Kobieta niezalezna finansowo to brzmi dumnie !

Gość gość
Janinka z Mazur szczesliwa - ja jednak uważam, ze co swoje dochody to swoje usmiech.gif Kobieta niezalezna finansowo to brzmi dumnie ! x w normalnym, powtarzam NORMALNYM malzenstwie nie ma rozgraniczen moje twoje, jest NASZE.

Gość gość
a jak pytają mężą"gdzie pracuje twoja żona" to co mówi? że jest pasożytem na jego rencie którą uzyskał po wypadku? :-o do pracy jej się nie chce iśc bo wystarcza jej chleb z pasztetem na śniadanie? na wakacje tez pewnie nie bo za drogo...