Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usia90

Kiedy jest odpowiedni moment na dziecko?

Polecane posty

Gość usia90

czesc :) od dluzszego czasu zastanawiam sie z mezem nad powiększeniem rodziny, tak tylko kiedy jest odpowiedni moment, teraz pracuje jestem na stazu, w moim zawodzie staz trwa 2 lata, odrobilam juz rok. Ostatnio bardzo mocno odzywa sie moj instynkt maciezynski, bardzo chcialabym juz miec w ramionach mala istotke :) nie wiem co robic, jest tu ktos z podobnym dylematem?, czekac? czy łapać chwile?

Gość gość
Ja na twoim miejscu bym zaczekala,rok to przeciez nie tak dlugo

Gość usia90
dla mnie to cala wiecznosc, mam straszny mętlik w głowie, umowa konczy mi sie dopiero w marcu, a do tego czasu moglabym juz urodzic i dokonczyc staz pozniej

Gość gość
Wiem co czujezz ale pomysl sobie czy bedzie ci sie chcialo ten staz pozniej dokanczac.przemysl to sobie ,porozmawiaj z mezem ustalcie razem

Gość napisane bylo mjut
nigdy zawsze mozna jescze wiecej kasy uzbierac zeby kupic wypasiony wozek za 5000 pln

Gość usia90
z mezem o tym rozmawiam bardzo czesto, za rok zaczynamy budowe, i rok musze czekac przez ta umowe o prace, potem wszystko nalozyloby sie na siebie, ciaza, budowa itd

Gość bkt
haha:P nigdy nie ma:P sama mam 3 i czasem zastanawiam się czy dobrze zrobiłam bo to był impuls, na zasadzie albo teraz albo nigdy, pomijając pierwszego syna który był wpadką:P reszta też jako tako nie była planowana, po prostu odstawiłam tabletki a przy 3 olałam zabezpieczanie bo po cichu z mężem przebąkiwaliśmy coś o małej różnicy wieku i jeszcze jednym smyku:P ale z ręką na sercu gdybym zaczęła analizować całą sytuację to pewnie miałabym jednego syna a nie trzech:P

Gość przyszła mama91
pamiętaj że czasem kilka mięsiacy sie trzeba starać o dziecko.... nie każdy zachodzi w ciąże szybciutko

Gość gość
To zalezy od Ciebie,sama sobie odpowiedz na to pytanie,czy jestes gotowa na dziecko jesli tak to to dziela,nie ma odpowiedniej pory.

Gość gość
u mnie była ciąża i budowa, jakoś nie było z tym problemu. chyba że o finanse się martwisz ale jak będziesz już miała dziecko to też będzie problem. ale ze skończeniem stażu będziesz miała problem, bardzo ci ciężko będzie ci zostawić maleństwo i wrócić na staż. może tak być że dopiero jak maluch pójdzie do przedszkola będziesz chciała wrócić. a jak zechcecie mieć drugie to jeszcze bardziej się to oddali w czasie.