Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulahhhh

Jak uśpić dwutygodniowego noworodka. Pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość
Masz 2 tygodniowego noworodka i już chcesz go oduczać ? Widocznie Twoja dziecko potrzebuje ciepła..przytulenia ! Głupia idiotko ! Nasza półtorej miesięczna córcia śpi razem z nami w łóżku, bo w łóżeczku nie zaśnie..dzieje się dokładnie tak jak u Ciebie..z tą różnicą, że usypiam ją na wszelkie sposoby i jak odłoże do łóżeczka to płacze..ale jak tylko wezmę do nas i przytulę i ona czuje mój zapach zasypia spokojnie..dlaczego ? Bo potrzebuje bliskości ! Dziecko było 9 miesięcy w Twoim brzuchu,,potrzebuje Ciebie

Gość gość
moim zdaniem to kolki. Mojej znajomej córka też płakała do 24 nie chciała spac, okazało się że to problem z brzuszkiem, jakas infekcja. Robili jej badania moczu

Gość gość
Gosciu powyzej. Prosze nie wyzywac autoeki od idiotek. Dla mnie idiotyzmem jest uczenie dziecka spania z rodzicami. Znam takie przypadki i teraz rodzice nie moga sie pozbyc z lozka cztero czy piecio latka.

Gość gość
aha to co ja mam niby zrobić ? Zostawic ją i niech płacze ?? !!

Gość gość
Idź do lekarza niech ją przebada, zrob badanie moczu. Może to brzuszek. Ja dawałam synkowi bobtic na wzdecia . Spał od 19 do 9. O 1 budził sie na butle. Musi byc jakas przyczyna tego płaczu. I moim zdaniem to nie jest chec spania w łożku rodziców

Gość konwalia za mostem
uspic?jakoś mi sie to zle kojarzy. pozatym takie malenstwo jeszcze sie budzi co chwile,moze ma kolki,zimno jest,moze jest glodne. moje blizniaki maja 1.5roku i tez nie spia,albo chca pic,albo zeby ida,albo jeden budzi drugiego h. tak w kolko. z reszta macierzystwo wcale nie jest latwe,to kawal ciezkiej pracy,nieprzespanxch nocy,popsutej figury,ale albo jest s,ge mama i may sie instznkt macierzynrki albo nie,i mysle ze Ty go nie masz .

Gość konwalia za mostem
kup lek na kolki infakol. moze wez go po prostu na rece,taka mala istotka poüzebuje milosci!

Gość gość
07.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Gosciu powyzej. Prosze nie wyzywac autoeki od idiotek. Dla mnie idiotyzmem jest uczenie dziecka spania z rodzicami. Znam takie przypadki i teraz rodzice nie moga sie pozbyc z lozka cztero czy piecio latka. x x x ale głupoty piszesz :D mój dla naszej wspólnej wygody spał ze mną w łóżku od miesiąca ( wczesniej męczyliśmy sie z łóżeczkiem bo wiadomo wg niektórych spanie razem to zło) do ok 4 miesięcy, zaczął przesypiać całe noce problem z braniem go do łóżka się skonczył także z tymi 3-4 latkami to pitu pitu aaaa teraz ma 3 lata :) Autorko głupotą jest takie 2 tygodniowe dziecko "uczyć" samodzielnego zasypiania gdyż widocznie potrzebuje twojego utulenia, bliskości zapachu na samodzielność przyjdzie jeszcze czas. teraz skup sie aby załapała schemat dzien- noc. W dzien jest jasno, jest hałas natomiast wieczorem po kąpieli przycisz radio , zgaś światło i tak karm

Na bank brzuch ja boli od kolek. Kup w aptece windi. Wkladasz taka rurkę naoliwiona do pupy od razu wszystkie gazy odchodzą i kupa i dziecka brzuch juz nie boli. Opatulanie jest bardzo dobre bo pomaga na brzuszek. No i mala potrzebuje Twojej bliskości. Pomyśl ze przez 9 miesięcy byla kolysana w twoim brzuchu, ciągle do Cievie przytulona. Tęskni za Toba po prostu.

Gość kkkollllii
jak mozna zostawiac 12-to dniowego noworodka aby sie wyplakal, on jeszcze pepowine ma nie wygojona, chcesz aby dostal przepukliny? moze kladz sie z dzieckiem jak zasypia i jak juz porzadnie bedzie spac to odkladaj do łóżeczka.

Gość gość
uspic to mozna zwierze

Gość gość
hehe dobre :) a tak na powaznie zamiast pytac jak uspic zwierze tfu tfu dziecko to mozna pomyslec najpierw DLACZEGO PŁACZE a nie co zrobić by się zamknęło i poszło spać

Gość gość
A ja współczuje temu dziecku, ono potrzebuje czułości, bliskości a matka już się zastanawia jak go uśpić, jakos skojarzyło mi się z matka Madzi. Autorko daj dziecku czas,więcej czułości a na naukę zasypania weź się za kilka miesięcy. A może trafiło ci sie dziecko z tych bardziej wymagających, no musisz to przeżyć.

Gość gość
Moja tez pierwsze trzy tyg średnio rozrozniala dzień od nocy do 23 ryk, kupilam Sab simplex z Niemiec i problem zniknął o 19 kąpiel jedzenie i 19.30 do lozeczka siedziałam obok niej inpo 5 min zasypiala. Do 3 mies budziła się o 1 na mleko później od 19-6 spala. A spanie w łóżku z rodzicami to głupota. Można utulic dziecko owszem alecaly dzień jest czas na przytulanie całowanie a noic to noc wtedy się SPI i dziecko musi to wiedziec

Gość Anulahhhh
Ma wiele czułości poprostu jest to moje pierwsze dziecko i niewiem dlaczego sie ak dzieje skoro sie najadła, daje jej krople na kolkę, ma mieki brzuszek, ma sucha pieluszke. Zasypia i budzi sie po 5 minutach. Pytam czy to normalne a nie czy jestem zła czy dobra matka.

Gość Anulahhhh
A po drugie właśnie wykaplismy najedlismy i moze bedzie ok. Dam znac jak poszło!!!! Mam nadzieje ze bedzie spac dzis jak aniołek!! Kochana moja!!! :)))

Gość gość
Kobieto idz kup windi. To ze ma miekki brzuszek nie znaczy ze ja nie boli.

Gość gość
Ta od windi sama sobie kup najlepiej kij bejsbolowy i wsadz SE w d**e a nie dziecku cosdo łupy pchać, boże wyrodna matka z ciebiue jakaś masochistka czy co

Gość gość
Dziecko tego nawet nie czuje :) masochistka to ty mozesz jestes jak na kolke nic nie robisz, windi dziala od razu.

Gość gość
Jak można radzić metodę 3-5-7 dla noworodka? Jesteście po.ebane mamuśki!

Gość gość
Wsród moich znajomych bardzo popularne jest usypianie noworodka "dźwiękami macicy". Sprawdź sobie na youtube (womb sounds for babies). Ponoć naprawde pomaga. Poza tym tak małe dziecko tęskni za tym co zna a wiec za twoim ciepłem i zapachem. Więcej przytulania, mówienia do malucha. Powodzenia

Gość Anulahhhh
Ja sie tylko pytam czy jest sens stosowania tej metody a nie ze ja stosuje. Dzis spała cała noc, właśnie przy dźwiękach z macicy. Bardzo ja to uspokaja.

Gość gość
U mnie się dokładnie zaczęło w 12 dobie, wrzask itd, bujanie nie pomagało, a wcześniej dziecko anioł, a wszystko przez kolki! Kupiłam kropelki i było znacznie lepiej, ale nie tak jak wcześniej, kolki się skończyły ok 4 miesiąca to zaczęły się zęby i jeszcze gorzejbyło, potem maści na ząbki i czopki, nawet leki przeciwbólowe. Powodzenia życzę, a z tym uczeniem spać sama to zawcześnie jest. Moja ma rok i śpi ze mną ale mi to nie przeszkadza i nie próbuję ją oduczać, później samo przyjdzie, tak było ze starszymi. Powodzenia życzę.

Gość gość
Anulahhhh Ja sie tylko pytam czy jest sens stosowania tej metody a nie ze ja stosuje. Dzis spała cała noc, właśnie przy dźwiękach z macicy. Bardzo ja to uspokaja. x x x cala noc spali 2tygodniowe niemowlę?- a ty zamiast nakarmić to się cueszylas ze spu? Ehhhh ale ma matke

Gość Anulahhhh
Ja pierdziele. To ze spała cała noc nie znaczy ze ja glodzilam. Jadła trzy razy w nocy ale zasypiala spokojnie o to mi chodzi, a nie ze sie jej nie dało uśpić. Jak niewiesz o co mi chodzi to moze sie nie wypowiadaj. Chyba by mnie porypalo jakbym miała cała noc dwiutygodniowe dziecko głodzić!!!

Gość gość
super, że Ci się udało :) zapamiętam z tymi womb sounds na przyszłość ;)

Gość Anulahhhh
Dziękuje!! Zobaczymy czy dzis zadziała szumik. Mam nadzieje!!!!