Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiamal

Triderm na grzybicę skóry.

Polecane posty

Gość marysiamal

Czy ktoś używał tej maści ze sterydami na zmiany grzybicze skóry? leczyłam się na grzybicę pochwy, niestety podczas leczenia choroba zaatakowała także okolice od.bytu, szczelinę między pośladkami potocznie zwaną rowkiem. Dostałam od dermatologa Triderm do stosowania 2 razy dziennie (aż do ustąpienia zmian w postaci świądu i zaczerwienienia) oraz antybiotyk doustny Itrax przez 8 dni. Mam wrażenie, że stan mojej skóry w tych miejscach pogorszył się. Nie dość, że zaczęła się łuszczyć (czego wcześniej nie było) to jeszcze jest czerwona, wręcz rozpalona (wcześniej lekko zaczerwieniona). Czy to możliwe, żebym dostała zapalenia posterydowego? Smarowałam jak dr kazała, 2 razy dziennie, antybiotyk wzięłam. W sobotę miną dwa tygodnie leczenia i nie wiem,czy to niewyleczona grzybica (nie przestałam używać Tridermu) czy jakieś zapalenie od sterydu. Wczoraj dokupiłam jeszcze zasypkę Daktarin na własną rękę i po niej dopiero czuję ulgę (skóra przestaje swędzieć i nie jest taka rozpalona).

Gość marysiamal
Słyszałam, że ta maść jest świetna i niektórym zmiany ustępowały już po kilku dniach, a ja od prawie dwóch tygodni wciąż męczę się ze świądem tak jakby ta maść w ogóle nie działała. A wręcz po jej zastosowaniu świąd nasilał się, pojawiało się nawet szczypanie. Myślałam, że to jednak działanie tego leku na grzyba objawia się w taki sposób...