Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga smutna

Mojego meza zlapali wczoraj po wycipiciu alko jak prowadzil auto

Polecane posty

Gość gość
Autorki zazdroszczę ci faceta mój ex którego rzuciłam był ciepła klucha i nie pił:(

ja uważam ze nie, poniewaz zabranie samochodu jeżeli tylko skazany z niego korzysta, a jeżeli zona np odwozi dzieci do szkoly lub jeżdzi do pracy?

Gość gość
"większość pijaków jeździ autami za 3 tys, co im kupić drugi" x skuteczniejsza będzie utrata samochodu za 3tys niż 500zł mandat i utrata prawa jazdy, bo bez prawka też można jeździć, to tylko wykroczenie. A pijaczek, albo dzieciak długo będzie musiał zbierać kasę na nowy samochód... nawet jeśli kosztuje tylko 3 tys.

Gość Aga smutna
Moj maz nie jest pijakiem.Moze dlatego mamy nowe autko kupione w styczniu.Drogie.Ja jestem wlascicielem wiec nic nie maja prawa zabrac

Gość gość
mój sąsiad też miał auto za 3 tys, czasem jeździł po pijaku, policja go złapała, ale później na trzeźwo rozbił to auto i co? za tydzień kupił drugie takie samo

Gość gość
mój sąsiad też miał auto za 3 tys, czasem jeździł po pijaku, policja go złapała, ale później na trzeźwo rozbił to auto i co? za tydzień kupił drugie takie samo

Gość gość
"a jeżeli zona np odwozi dzieci do szkoly lub jeżdzi do pracy" x To niech nie daje kluczyków mężowi pijakowi... proste :)

Gość gość
I bardzo dobrze że zatrzymali, co to za gadka "nie może stracić prawka"? To niech nie chleje do k***y nędzy albo niech nie jedzie potem autem. A ty tępa dzida tylko na kafe potrafisz pisać. mam nadzieję że się nie rozmnożyliście.

Gość gość
To niech nie daje kluczyków mężowi pijakowi... proste x a ona go pilnuje ha ha

Gość gość
hehehe, ktoś rzucił konfiskata auta i proszę jakie sprzeciwy. Czyli jednak utrata samochodu byłaby bardziej bolesna niż mandat i utrata prawka :) też jestem za konfiskatą aut, również tych pożyczonych jeśli kierowca został przyłapany na bani.

Gość gość
autorko w glowie mi sie nie miesci, ze ty jeszcze bronisz meza. przez ostatnie miesiace bylo tyle tragicznych wypadkow przez kierowcow prowadzacych po alkohola, a ty w ogole nie widzisz w tym problemu. druga sprawa co za nieodpowiedzialnosc wychodzi u twojego meza, wie ze ma prace jako kierowca. powinien podwojnie bac sie konsekwencji takiego postepowania. prawo jazdy zabiora na pewno, a co wiecej to czas pokaze.

Gość gość
rowniez jestem za konfiskata samochodow. te samochody powinny byc wystawiane na licytacje, a zysk z tego powinien byc przekazywany dla rodzin ofiar wypadkow. wizja utraty samochodu jest duzo bardziej odstraszajaca niz jakis mandat.

Gość Aga smutna
Moj maz nikogo nie zabil wiecna jakie ofiary mamy cos przeznaczyc?

Gość gość
hehehe, ktoś rzucił konfiskata auta i proszę jakie sprzeciwy. Czyli jednak utrata samochodu byłaby bardziej bolesna niż mandat i utrata prawka x nie boli mnie to, ale pokazuje ŻE ICH STAĆ NA AUTO, kary powinny być bardziej bolesne, bo pijący będą jeździć autami za 1000 zł

Gość gość
tego przepisu jeszcze nie ma, wiec o samochod nie musisz sie martwic. martw sie o meza, bo calkiem mozliwe ze straci prace i samochod tak czy owak trzeba bedzie sprzedac. no chyba ze ty dobrze zarabiasz i utrzymasz rodzine.

Gość gość
Nie ważne czy zabił czy nie, ważne że gdyby mu zabrali auto, to może następnym razem zastanowiłby się czy warto ryzykować utratę kolejnego? Poza tym mógł zabić gdyby go nie zatrzymali, albo za tydzień znów spróbowałby jazdy po pijaku, bo skoro raz mu się udało, to może kolejnym razem by dało radę. Dodatkowo pociągnięci do odpowiedzialności i mandat powinny dostać osoby które były pasażerami.

Gość Aga smutna
Ja mam swoja firme,dzialanosc ale martwie sie o meza.Mam w rodzinie kuzynka policjanta,w sumie kontaktow nie utrzymujemy,moze on by cos zalatwil ale jest z innego miasta

Gość gość
nie zabiorą mu auta. Zabiorą prawko i będzie miał zakaz prowadzenia pojazdów przez 2 lata. Tyle promili to przestępstwo a nie wykroczenie, dostanie zatem wyrok w zawieszeniu. No i grzywnę około 2 tysie.

Gość gość
Chwila, chwila... ale oprócz konfiskaty auta, dochodzi jeszcze mandat, utrata prawka i wielce prawdopodobna kilkumiesięczna odsiadka w pierdlu za jazdę po pijaku, albo prace społeczne. A jak kogoś złapią ponownie, to dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów i 100% odsiadka.

Gość gość
wiecie jak kiedyś w niemczech poradzono sobie z młodymi kierowcami małych szybkich samochodów, którzy powodowali wypadki? . firmy ubezpieczeniowe dały takie stawki ubezpieczeń oc, jak za limuzyny z 4 litrowymi silnikami lub jak za auta sportowe, wtedy młodych kozaków nie było stać na takie auta

Gość gość
Chwila, chwila... ale oprócz konfiskaty auta, dochodzi jeszcze mandat, utrata prawka i wielce prawdopodobna kilkumiesięczna odsiadka w pierdlu za jazdę po pijaku, albo prace społeczne. A jak kogoś złapią ponownie, to dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów i 100% odsiadka. x to NIE powstrzyma pijaków, większość i tak jeździ bez prawka, im nie powinno sprzedawac się aut jak ma wyrok

Gość gość
Ja pierdziele do tej idiotki nic nie dociera:( Teraz bedzie szukala sposobow aby maz nie poniosl konsekwencjii, Boze widzisz i leb jej nie pieprzniesz.Gdzie sie takie glupie rodza:(

Gość gość
Mam nadzieję, że dostanie odpowiednią karę, czyli wysoki mandat plus zabranie prawka co najmniej na 1,5 roku plus wyrok w zawieszeniu.

Gość gość
Ciebie to powinni zamknac jako wspolwinna....tak dla przykladu:(

Gość gość
Auto może kupić na kogoś z rodziny i po kłopocie, najbardziej bolesne są bardzo wysokie kary finansowe, konfiskata auta plus grzywna w wysokości rocznych zarobków (przekazana na cele społeczne) być może spowodowałaby że część takich ludków zastanowiłoby się czy warto. Oczywiście ci co lubią jeździć po pijaku i tak będą jeździć, bo to debile.

Gość Aga smutna
Mandat zaplacic mozemy,to nie problem.tyllko zeby nie zabrali mu prawka.Kiedy on wyjdzie? Wiem,ze jako mlody chlopak tez mial jakis zatarg z prawem ale to juz dawno bylo Dlaczego jego nie ma?Umre z niepokoju Czy mu tak jesc dali w ogole

Gość gość
Auto może kupić na kogoś z rodziny i po kłopocie, x ale trzeba zarejestrować i ubezpieczyć

Gość gość
a jak ktoś stracił prawko i jeździ autem kupionym od rodziny to policja przecież dojdzie do tego

Gość gość
Zarejestrowanie auta to najmniejszy problem, słup zawsze się znajdzie za parę groszy. Tylko bardzo bolesne kary finansowe są skuteczne, nie tylko w tym przypadku. Zdewastowałeś przystanek autobusowy... płać za niego, pobiłeś kogoś... płać za jego leczenie, itd... do tego oczywiście dorzucić mandaty i odszkodowania.

Gość a mi szkoda
"Moj maz nie jest pijakiem" ... hm... jak zwał, tak zwał - w każdym razie: pije szkodliwie, tj. jego picie doprowadziło do poważnej szkody - złamał prawo i poniesie konsekwencje, a cała jego rodzina wraz z nim; zawsze szkoda mi bliskich tych "złapanych po pijaku", ale, jak czytam to, co piszesz, to już chyba przestanę się żałować :( kurczę, facet, który jest zawodowym kierowcą, bardziej niż kto inny powinien mieć świadomość kiedy i ile może sobie wypić, żeby potem bezpiecznie i zgodnie z prawem wsiąść do samochodu :( generalnie to mam nadzieję, że jest to jakaś wymyślona historia i że prawdziwi ludzie nie mają takiego podejścia, jak autorka - tj. że prowadzenie samochodu po 2 piwach jest w porządku :( , a tym bardziej przez kogoś, kto z tego prowadzenia samochodu się utrzymuje - bo to albo trzeba być idiotą albo osobą totalnie niekontrolującą swojego picia, żeby sobie zapewnić 1,7 promila we krwi, a potem wsiąść do auta w sytuacji, kiedy wiadomo, że prawo jazdy jest mi potrzebne do wykonywania pracy zawodowej - o stwarzaniu niebezpieczeństwa, narażaniu innych uczestników ruchu drogowego to już nawet nie wspominam; ale kolesiowi konieczność napicia się przesłoniła nawet potrzebę zadbania o własny tyłek :(