Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do emigrantow, nie macie wyrzutow sumienia, ze zostawiacie w Polsce rodzicow?

Polecane posty

Gość gość

oni moga was potrzebowac, a wy daleko w UK pytanie zwlaszcza do jedynakow i osob majacych rodzicow w wieku emerytalnym

Gość messy messy
Jestem jedynaczka i mam rodzicow w wieku emeytalnym i absoutnie zadnych wyrzutow sumienia. Gdybym byla w Polsce tobym w zyciu nie dala rady ich wspierac a tak bedac za granica dobrze zarabiam i pomagam rodzica finansowo. Poza tym z UK do Polski wcale nie jest daleko i nieraz ludzie mieszkajacy w Polsce rzadziej odwiedzaja sie niz bedac za granicami.

Gość gość
Nie, po pierwsze rodzice są dorośli i odpowiedzialni sami za siebie, po drugie biedujac w Polsce na pewno im nie pomoge.

Gość gość
nie mamy wyrzutow sumienia, taka kolej losu i tyle

Gość gość
Mamy ale się nie przyznajemy.

Gość gość
nie chodzi o pomoc finansowa, ale o kwestie pomocy w chorobach lub codziennych obowiazkach,w zglednie brak spedzania czasu razem czasem ktos mogl widywac sie z rodzicami raz na tydzien , mieskzajac w tym samym miescie a nagle wyjezdza do UK i zacznie widywac sie 3 razy w roku

Gość gość
UK,to jeszcze tylko rzut beretem.Dalej bywa :(

Gość gość
Mamy. Ale co zrobić, biedować razem z nimi, nie mając na rachunki? Tak to chociaż na leki im wyślę czy na opłaty...

Gość gość
Jak sie widzisz z rodzina z Pl 3 razy w roku to i tak bardzo dobrze! Niektórzy przez pare lat nie latają do Pl, bo nie maja za co !!!

Gość gość
Ja w ciągu 9 lat byłam w Polsce 4 razy, bo nie mam ochoty jeździć. Ale na litość boską, oni mogą przyjechać, jest telefon i Skype.

Gość gość
Mieszkajac w Europie to nie jest jakis problem. Ja czasami latam na weekend do rodzicow, do Polski :D Jakbym mieszkala w Polsce, w innym miescie tez codziennie nie bylabym u nich na kawce.

Gość gość
Jestem jedynaczka I mam tylko schorowana mame.. Cóz, mieszkajac w Polsce widziałysmy sie 3 razy w roku :P Teraz robimy to częściej:P A mama ma opiekunke dochodzącą.

Gość gość
z tym 3 razy w roku to teoria, ja sie dopiero przymierzam do wyjazdu ale widze sie z rodzicami ok raz na tydzien, telefon ok 3-4 razy na tydzien a jak uloze sobie nowe zycie w UK to to sie zmieni, oni moga czuc sie opuszczeni, tym bardziej, ze jedno z nich jest ciezko chore :/

Gość gość
Nie, nie mamy. Ja latam do Polski przynajmniej 3 razy do roku. A oni latają też do mnie.

Gość onaUK
tez latam dosc czesto do rodzicow, poza tym nie jestem jedynaczka wiec w polsce jest tez i moje rodzenstwo :)

22.02 mieszkajac w tym samym miescie.... xxx jesli jestes z Warszawy a poznasz kogos z Krakowa,lub znajdziesz prace w Krakowie,to rozumiem,ze i tak zostaniesz w Warszawie? odetnij pepowine...zawsze wiedzialam,ze Polacy sa malo mobilni,ale zeby az tak?rodzice maja swoje zycie,to dorosli ludzie i powinni pomyslec o zabezbieczeniu swojej starosci,tak samo jak Ty tez sie chyba nie pochlastasz jesli Twoje dzieci kiedys zechca ulozyc swoje zycie po swojemu....w dowolnym zakatku na tej ziemi.pomoc mozna na wiele sposobow,niekoniecznie zostajac w tym samym miescie.jesli kazdy by mial takie podejscie do sprawy,to nikt by sie od rodzicow nie wyprowadzal.

Gość gość
Dziękować Bogu rodzice na razie ok. Babcia tez. Były ze 2 lata ze ja częściej byłam u mamy niż siostra która mieszka od niej 170km. W zeszłym roku byłam 6 razy, w większości na 4 dni i tylko raz na 14 dni. Dodam ze miałam 3 inne dalekie urlopy.

Gość gość
skad tyle urlopu wzielas? w uk to 28 dni?

Gość gość
na benefitach siedzi to ma czas podróżować

Gość gość
przeciez wiekszosc polskich rodzicow, to jest pokomunistyczna patologia... sami siebie ustawili, a dzieciakom kazali w********ac z domu, ze jak im sie nie podoba to moze mieszkac na ulicy... a sami mieszkania od panstwa dostali... oczywisci dlatego, ze mieli te dzieciaki, ktore pozniej wywalali...

Gość gość
dzieciaki sie na swiat same nie prosily...rodzice ruszajac tylkami sami je powolali...

Gość gość
a po co?

Gość gość
prosze o wiecej przemyslanych, merytorycznych opinii

Gość gość
nie macie wyrzutow suminia wyprowadzajac sie z domu rodzinnego?

Gość gość
temat założył pewnie ktoś, kto siedzi na utrzymaniu rodziców i wmawia wszystkim dookoła, że to dla ich dobra!

Gość gość
jakie wyprowadzanie? jakis hejter sie znalazl? chodzi o wyprowadzke do innego kraju, nie zrownuj tych tematow starzy rodzice sami w domu, cos im sie stanie, a ty o tym nie wiesz albo nie mozesz pomoc

Gość gość
Czarna79 popieram

Gość gość
wide ze nikt nie ma wyrzutow sumienia a smutne, ze moderacja nie mdoeruje wulgarnych wpisow

Gość pipi999
A dlaczego powinnismy miec wyrzuty sumienia? Taka jest kolej zycia i chyba rodzice zdaja sobie z tego sprawe.