Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet, który jest przeciwny pigułkom antykoncepcyjnym, bo są niezdrowe

Polecane posty

Gość gość
w dodatku pigulki nie lecza nieregularnych cykli, zapamietajcie to sobie - nie lecza! tylko maskuja chorobe, masz regularne cykle tak dlugo, jak bierzesz pigulki, jest to wprowadzanie sztucznej rownowagi, a nie regulowanie waszego ukladu hormonalnego, ktory notabene moze byc jeszcze bardziej rozregulowany po odstawieniu pigulek...

nie mam zamiaru mieć wyrzutów sumienia że młodą kobietę doprowadziłam do kalectwa. Nie podbiję tego swoją pieczątką, bo wtedy biorę za to odpowiedzialność. Na wizytę na nfz do ginekologa czeka się max kilka dni w moim województwie, zazwyczaj od ręki.

Gość gość
hgg - gdzie przyjmujesz? Warszawa? chcialabym sie leczyc u tak madrego lekarza :) wszyscy lekarze tylko wciskaja mi anty, zamiast znalezc przyczyny podwyzszonego androstenionu u mnie... a ja pigulek nie zamierzam brac, bo wiem, ze to tylko maskowanie problemu, a po odstawieniu hormony moga mi sie jeszcze bardziej rozregulowac i wlosy beda mi wypadac jeszcze bardziej ( z podwyszonego androstenionu leca mi wlosy i mam lekki hirustyzm)

Warszawa, z tym że nie jestem ginekologiem (o moje szczęście! ) :)

Gość gość
czemu szczescie? to jak pacjentki moga cie prosic o tabsy, skoro nie jestes ginem? W takim razie jaka specjalnosc? :)

Gość gość
I gdzie w Warszawie? Tez jestem z Warszawy, wiec sie dobrze sklada :)

Gość gość
bazienka - jesli chodzi o moje nadnercza to mialam tomografie z kontrastem + z krwi badalam 17-OH progesteron i 2 razy DHEA-S i nic nie wyszlo... A co do pigulek to mam wykryte poczatki hashimoto, wiec to kolejny powod, zebym nie brala pigulek, bo estrogeny zle dzialaja na tarczyce, a konowaly mimo to zalecaly mi pigulki :/

Nie ujawniam się gdzie pracuję tutaj, bo to strasznie głupie forum :) Raz mnie prosiła pacjentka o anty- odmówiłam (kiedy pracowałam z POZ) a raz o postinor (teraz escapelle).

ciśnienie badasz? bo od razu przyszedł mi na myśl zespół Conna (ale na endokrynologii się nie znam )

Gość gość
Tak. Kolega, lekarz.

Gość gość
co do cisnienia, to jak ostatnio bylam u lekarza to mialam 125/80, wiec chyba dobre... No, wiec jaka specjalnosc? Endo? Chociaz chyba nie, bo wtedy wiecej wiedzialabys o tym zespole Conna ;)

psychiatria, mało przydatna zapewne w Twoim przypadku

Gość gość
a co do przysadki, to biore dostinex na podwyzszona prolaktyne ( na poczatku bylo ok. 800 przy normie 450)

Gość gość
anty z tego co wiem podwyzsza prolaktyne, wiec kolejny powod, ze nie powinnam brac

Gość gość
menopauza jest niemozliwa, bo mam tylko 22 lata. Co do jajnikow, to robilam rok temu USG i lekarka wykonujac to badanie stwierdzila, ze nie widzi obrazu PCOS...

nie lubię się bawić w diagnostykę przez internet ale gruczolaka przysadki wykluczano?

Gość gość
nie, nie zlecono rezonansu przysadki, bo stwierdzono, ze gruczolaki wystepuja przy duzo wyzszych stezeniach prolaktyny, no i niby, ze leczenie byloby te same, bo niby male mikrogruczolaki tez sie leczy inhibitorami dopaminy... bylam u kliku endo i zaden nie widzial potrzeby dalszej diagnostyki mojej przysadki...

Gość gość
hgg - a ty jestes internistka, tak?

Gość gość
bazienka - ale nie sadze, zeby tak bylo u mnie, bo dosc regularnie miesiaczkuje i w ogole... estrogeny chyba na dobrym poziomie.

Gość gość
bazienka - no mowilam, ze androstenion, 17-OH progesteron, 2xDHEA-S... raz rano zrobilam tez kortyzol - wyszedl ok. 20-21 przy normie 25, wiec calkiem wysoko, ale niby w normie, wiec lekarz nic mi na to nie powiedzial.. Mialam tez tomografie z kontrastem i nadnercza sa niepowiekszone, nie znaleziono tez zadnych guzow.

Gość gość
lekarz mi mowil, ze USG daje czesto falszywy obraz nadnerczy, a czasem zle widac jak ktos nie jest bardzo szczuply. W kazdym razie ja mialam Trojfazowa Tomografie Komputerowa jamy brzusznej ( z kontrastem) jesli chcesz tak precyzyjna nazwe ;)

nie, rezydentem psychiatrii, a nie interny. Narazie uciekam, wrócę wieczorem, zdrowia życzę! :)

Gość gość
psychiatrii? o to ciekawe :) i ktos do psychiatry po pigulki przychodzil? :D

Gość gość
bazienka - to inwalidztwo juz predzej niz po antyki ;) podalalam ci ta nazwe badania, i co Ty na to?

Gość gość
kurcze, bylam juz u 4 endo, a na wizyty dlugo sie czeka, nawet prywatnie to do tych bardziej obleganych to 2-3 miesiace...A scyntygrafia droga jest?

Gość gość
wlasnie doczytalam, ze scyntygrafie robi sie tylko w szpitalu, wiec dupa, jak mnie zaden lekarz nie skierowal, to sama prywatnie tego badania nie zrobie..

Gość gość
poza tym ten jod - ja mam hashimoto, wiec u mnie to jest troche niebezpieczne, juz po tamtym kontrascie TK mialam przejsciowo lekka nadczynnosc tarczycy...

Gość gość
jednak mozna prywatnie, ale kurde 3500zl! Nie stac.... skoro to takie drogie badanie to juz widze jak jakis lekarz wypisuje mi na nie skierowanie, skoro nawet na zwykle hormony sknerusy skapia :D

Gość gość
do hgg napisz prosze jakiej antykonc. używasz krzyczycie o tych tabsach, jedna tak druga tak, ale nie mówicie jakie sa inne metody ja sie boje seksu własnie przez brak konkretnych informacji i brak zaufania do lekarzy po prostu mam taki lek przed niechciana ciaza ze zrezygnowalam z seksu w ogóle, tabsów nie bede brac, więc co... nie mam zamiaru po kazdym seksie umierac z przerazenia i latac po testy do aptek

Gość gość
bzudra, prezerwatywa ma na pewno wyzsza skutecznosc niz 60%, co najmniej 80-90%