Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odmówiłam córce opieki nad wnukiem a mąż zrobił mi awanturę

Polecane posty

Gość gość

Córka kilka dni temu poprosiła mnie oto bym zajęła się jej 6 letnim synem. Odmówiłam, nie dałam rady a mąż zrobił mi awanturę. Powiedział mi - Dałaś mi tylko jedno dziecko bo nie chciałaś mieć więcej a teraz przez ciebie mamy stracić jedyną córkę i wnuka, zmusił mnie bym córkę przeprosiła i obiecała jej że to się nigdy więcej nie powtórzy. Zrobiłam to a mąż dodał że do niczego się nie nadaje, nawet do seksu, to mam wychować mu wnuka.

Gość gość
Już pisałam o tym, córka poprosiła mnie oto bo po prostu chciała se wyjdź do koleżanek. Mój mąż ma obsesje na punkcie córki i wnuka, chciałby żeby oni byli cały czas przy nas. Inna sprawa jest taka że mąż wypomina mi że nigdy nie dałam mu więcej dzieci. Jest mu po prostu z tego powodu przykro a córka urodziła jedno dziecko i z powodu komplikacji przy porodzie nie może mieć więcej. Poza tym mój mąż chce być lepszym dziadkiem niż moi rodzice dla mojej córki którzy powiedzieli mojemu dziecku że powinnam ją usunąć. Córka odmówiła mi pomocy kiedyś przy rodzicach a ja chciałam się na niej odegrać. Chciałam by poszła do dziadków, ugotowała im coś do jedzenia, zmieniła pościel, itp.

Gość gość
dobrze ci maz powiedzial,jedyna corka kogo ma prosic o pomoc jak nie wlasna matke.

Gość ciotka_dobra_rada
On nie ma prawa od Ciebie wymagac takich rzeczy, wiec nie pozwalaj sobie. Nastepnym razem przyprowadz wnuka i zostaw jemu niech sie opiekuje, Ty idz na miasto sie pobawic. Jak w seksie jestes za slaba dla niego to znajdz innego adoratora, ktory Cie doceni wtedy maz szybko zmieni zdanie.

Gość wiem co pisze
ciotka dobra rada BRAWO

Gość gość
każdy sznur ma dwa końce acz kolwiek te zdanie "Córka odmówiła mi pomocy kiedyś przy rodzicach a ja chciałam się na niej odegrać" mówi za siebie wiele.. Za dobrą matką to ty chyba nie jesteś.. Twój mąż chce być dobrym ojcem i dziadkiem, wiele słów które ci powiedział było za pewne przegięciem ale może ma w tym wszystkim troche racji..

Gość staraDpo50tce
też tak miałam napisać, jak jesteś słaba w seksie to znajdź adoratora, przy którym zrobisz się wybitnie kreatywna. Po prostu z chu​jami trzeba ostro i konkretnie :P

Gość gość
dupa dupa dupa dupa dupa dupa

Gość ciotka_dobra_rada
11:46 dokladnie tak Jak dasz mu sie dalej tak traktowac to wykonczy Cie to psychicznie

Gość gość
Męża całymi dniami nie ma w domu bo zajmuje się głównie swoją firmą. On zajmuje się wnukiem właściwie w każdą niedzielę go gdzieś zabiera, to na lody, to na pizze, to do kina, to kupuje mu nowe zabawki, książki, gry a córka to wykorzystuje by jak najwięcej wydoić ojca z kasy. Mąż też powiedział córce by olała moich rodziców.

Gość gość
jestes matka czy macocha.

Gość gość
sądząc po problemie to chyba masz około 50tki, skoro jesteś babcią. I ty w wieku 50 lat nie umiesz sobie radzić w życiu i wylewasz żal na forum? nawet nie wiedziałam, że te baby są takie głupie. U mnie w domu jest tak, że moja matka rządzi a ojciec siedzi cicho i nie mówi jej co ma robić. Taka sytuacja jak ty opisujesz by była nie do pomyślenia. Babcia nie chce się zajmować wnukiem i ma do tego prawo, a dziadek się dostosowuje do zdania babci. A u Ciebie to jest jakoś dziwnie, pozwalasz sobie wejść na głowę.

Gość gość
Ty piszesz o swojej rodzonej córce??? Mam synka małego ale dla niego wszystko bym oddała, tak samo wychowywali mnie Rodzice mimo że mieli nas dwoje. Nawet jeśli kiedyś córka zachowała się niewłaściwie to Ty jesteś dorosła, Ty wychowujesz, Ty jesteś MATKĄ pokaż jej jak powinno się cenić bliskich, a nie karać.....szok. Zachowałaś się jakbyś była jej złośliwą koleżanką.....dla mnie to nie są odruchy matczyne. Egoizm i oceniam tu z perspektywy matki a nie córki, obojętnie jaka by ta córka była nigdy nie pozwoliłabym grać na uczuciach dzieci a tym bardziej jedynego wnuka

Gość staraDpo50tce
pewnie, bo rodzice to mają sobie serce wypruć i na wieku już zostać służącymi swoich dzieci! Jak córka byłą na tyle dorosła żeby się bzykać i mieć męża czy partnera to musi być dorosła żeby poradzić sobie dalej. Ale lepiej żerować na rodzicach. Bo z koleżankami musi się spotkać, głupa krowa. Co innego jakby nie miała na chleb i do pracy musiała iść. A jak dziadek taki mary to niech z dzieckiem siedzi.

Gość gość
Prowo , nie spinajcie sie tak :D 4/10

Gość gość
W tym przypuszczalnym wieku(np.po 50-tce)babcie i dziadkowie są aktywni zawodowo czyli pracują na własne emerytury. Pomóc od czasu do czasu-jasne,że tak,bo to winna być przyjemność,ale nie dlatego,że mąż tak chce. No jak chce to niech zamknie swoją firmę na dzień/dwa i będzie z wnukiem. Prowo? 10/10 chyba niemożliwe,by ogarnięta kobieta pytala o takie rzeczy na forum..

Gość gość
Dziwisz się że twoja córka odmówiła pomocy przy dziadkach? Po tym jak usłyszała od nich że powinnaś ją usunąć też bym ich olała.

Gość gość
ty powyżej dziadkowie to są dziadkowie i powinna ich szanować. Co jej szkodzi ugotować obiad dziadkom czy zmienić pościel, jak pisała autorka.

Gość gość
autorko pomyśl jeszcze jak wnuk powie córce za 15 lat gdy wy będziecie potrzebowali pomocy.

Gość gość
zarówno córka jak mi mąż traktują Cie jak służącą do usługiwania, jak mąż chciał więcej dzieci to mógł sobie je sam urodzić, widać kim dla niego byłaś... krową rozpłodową, a dla córki masz być służącą, która ma zajmować się jej dzieckiem. To przykre. jak taki mądry to niech się sam wnukiem zajmuje!!! ja tez mam dziecko i nie obrazam się jak mama nie chcę sie nim zajmowac, wiem ,że potrafi dać w kośc, to moje dziecko nie jej, więc to rozumiem!

Gość gość
Pogratulować relacji w rodzinie :D:O

Gość gość
powiedz córce by wyjechała na tydzień, ty też wyjedź a dzieciaka zostawcie dziadziowi.

Gość gaajowy marucha
autorka sama zachowuje się jak rozwydrzony bachor, a wy jej jeszcze doradzacie. Te ciotki dobra rada i stara dupa. Toż jak byście mi w domu tak robiły jak doradzacie, to już dawno byście tego nierobiły, bo na kopach bym was z domu w*********ł

Gość gość
gajowy mar**** to sam sobie wyobraź że dziecko będzie robiło się w c***a i zostawiało ci wnuki pod opieką. O ile masz i będziesz miał kiedyś dzieci.

Gość gość
autorko mąż od żony ma prawo wymagać seksu.

Gość marriettka minetka
a tatuńcio i dziadzio jak taki mądry to niech córkę zagoni do prania, sprzątania, gotowania oraz mu obciągania. Niech córeczka go zadawala skoro trzyma jej stronę

Gość gość
15.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość powiedz córce by wyjechała na tydzień, ty też wyjedź a dzieciaka zostawcie dziadziowi. Właśnie podsunęłaś mi dobry pomysł, postaram się namówić córkę by wyjechała, ja też wyjadę a mąż niech się sam męczy z małym dzieckiem.

Gość gość
"dziadkowie to są dziadkowie i powinna ich szanować. Co jej szkodzi ugotować obiad dziadkom czy zmienić pościel, jak pisała autorka." nie zgadzam się z tym. Czyli dziadkowie mogą żałowac że wnuczka w ogóle przyszła na świat i twierdzić że powinna zostać abortowana, a ona ma koło nich latać? W imię czego? Moim zdaniem na szacunek trzeba sobie zasłużyć.Samo pokrewieństwo to za mało.

Gość gaajowy marucha
15.23. Tak się składa że ja wychowałem czworo dzieci i nie raz były sytuację że dziećmi opiekowali się albo moi rodzice, albo moja teściowa. Ja nie mówię że mam wychowywać wnuki. Ale jeśli zajdzie potrzeba zająć się czasem, to oczywiste że pomożemy. To wy. Włącznie z autorką zachowujecie się jak wspomniane, rozwydrzone bachory.

Gość gość
Jakby którys z moich dziadków powiedziałby że powinnam zostać usunięta, to moja mama zatroszczyłaby się żeby wiecej mnie nie zobaczyli.Z całą pewnością nie pozwoliłaby (ani nie zmuszała) żebym im na starość pomagała.