Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LUTÓWKI 2015

Polecane posty

Gość assus
Dziewczyny nam została masa ciast z wesela także pisylam każdej wielka tace :)

assus i małami nie kuście tymi ciachami:D assus z tego co kojarzę to Twój syn jakoś nie może się wyleczyć z tego przeziębienia. Uważaj żebyś Ty nie złapała, polecam maliny i lipę, mnie uratowało to już 2 razy, a ja raczej z tych chorowitych jestem. Daj znać co tam lekarz powiedział i co odkryliście odnośnie płci:)

Mery, wiem że ciężko zdecydować się na imię, ja długo się zastanawiałam przy pierwszym synku czy na pewno dobre imię "dostał" ale w sumie żadne inne nam do młodego nie pasowało, mam nadzieję że teraz nie będę miała takich dylematów. Tylko czasem się zastanawiam, czy gdybym ja na przykład nosiła inne imię - jaki to by miało wpływ na moje życie itp :P a mam rzadko spotykane imię. Małami, ja chwilami się modlę żeby mniej kopał, bo czasem aż boli. Enka, pisz śmiało, jesteśmy po to żeby się wspierać, może będzie Ci lżej jak się "wygadasz". Wiktoria, weź pendrajwa, może Ci nagra chociaż na niego jeśli nie na płytę. Ja używam oliwki w żelu z bielendy seria sexy mama ale w sumie tylko dlatego że mam bardzo suchą skórę na brzuchu i mnie to denerwowało, oliwka jak na razie sprawdza się fajnie i ma delikatny zapach :) a rozstępy mi po pierwszym łobuzie zostały więc i tak już raczej z nimi nic się nie zrobi. Karola, ja za wizytę płacę 150zł, do tego dojazd mnie wychodzi koło 100zł :/ ale też nie żałuję bo jak są potrzebne konkretniejsze i kosztowniejsze badania to gin bierze do siebie na oddział i robi to na nfz, w sumie każde badania krwi nawet mam na nfz tylko muszę dojechać te 80km w jedną stronę. Madi, fajny weekend miałaś :) Trzymam kciuki za wizytę :) Super, że dostałaś trochę ciuszków po siostrze, to zawsze ulga finansowa bo cała wyprawka trochę kasy wyjdzie. Właśnie się zastanawiam kiedy zacząć prać te ciuszki i ogarniać miejsce w szafie... teraz to by jeszcze poschło na zewnątrz ale trochę by znowu leżały te czyste ciuszki. Ale powoli muszę się rozglądać za płynem do prania. Emilka, u mnie też bez wkładek się nie obejdzie, i to kilka na dzień. Też miałam wczoraj taki dzień, że nie wyszłam nawet z domu bo się czułam jakoś dziwnie. Może ta pogoda zmienna tak na nas działa... Mery, z imion które podałaś bardzo mi się podoba Rozalia :) no ale u nas synek :P Luna, ja też mam obawy co do opieki nad maleństwem i szalejącym wtedy już 2,5 latkiem... ale pożyjemy zobaczymy. Tysia, z podanych imion mi się Tobiasz podoba :P Natomini, pozdrawiamy :) Assus, trzymam kciuki za wizytę i poznanie płci :) I zdrówka dla synka:) Nie kuście tymi ciachami!! ja jutro mam badanie tej glukozy, i mam na skierowaniu wypisane 75g i z tego co wiem to w szpitalu w którym bede miała robione to tej 50g juz nie robią. Jestem już zestresowana tymi jutrzejszymi badaniami, ale dobrze że gin zbada, zrobi usg i wszystko posprawdza bo ostatnio się gorzej czuję, mam zawroty głowy i co drugi dzień budzę się z potwornym bólem głowy. Młody daje popalić, kopie jak szalony. Już bym chciała połowę stycznia, żeby do porodu zostało tylko troszkę czasu :]

Ninina a może hemoglobina jest za niska i dlatego. Ja właśnie próbuję mężowi wytłumaczyć, że lepiej dla małej kupić w jednym miesiącu np ubranka, w drugim jakieś akcesoria itd. to on nie że pójdziemy w styczniu i kupimy wszystko na raz. Jak mnie będzie tak denerwował z tym, to w końcu sama pojadę i będę kompletować wyprawkę. Ja bym chciała już w listopadzie zacząć kupować, to nie. Ale los z tymi facetami. Dziewczyny czy Wy też jesteście takie nerwowe? Ja to mam takie huśtawki, że czasami to sama ze sobą nie mogę wytrzymać wszystko mnie wkurza. Ninina ja czuję znowu dziś ruchy i jestem bardzo szczęśliwa z tego powoddu:D dość długo czekałam na jakąś regularność bo w sumie to staruję z 23 tygodniem dziś.

Gość maałaamii
Karola to idziemy tak samo bo ja rowniez dzis mam rowny 23 tc, moj na szczescie rozumie ze w jednym miesiacu nie kupimy wszystkiego i od nast.miesiaca juz kompletujemy wyprawke, ja rowniez sama ze soba nie moge wytrzymac czasami, placze bez powodu albo z bardzo błahego i taka jakas jestem inna, no ale co zrobic.. hormony ;) ja tez chce juz stycznien a najlepiej luty :D

Gość assus
Ja juz po wizycie. I co ? Nic konkretnego,dziecko wypielo dupke i tyle . mam przyjść w 24/25 TC żeby mogła pomierzyć go czy ja :) Karola synek dopiero teraz chory jest,ktoś tu inny miał chore dziecko ,chyba ninina ? Ja jestem uczulona na malinowy sok w czasie choroby wiec synowi tez nie dam. Ja się trzymam :)

To dobrze Assus że się bronisz. Może mi się coś pomieszało:) a z badaniami to tak jest. Moja ostatnio założyła nogi prawie na głowę, nie było szans zmierzyć ile ma cm. Ale tak myślałam, to teraz te dzieci będą w zawrotnym tempie rosnąć. Zostało +/- 4 miesiące. A tak to lekarz powiedział, że wszystko ok?

Assus, tak mój synek był wcześniej chory ale na szczęście (odpukać) teraz jest ok :) Oby i Twój szybko wyzdrowiał :) Mnie czeka jutro pobudka po 5 i podróż do Poznania... jak ja to lubię :/ ale nie powiem, stres mnie dziś już zżera, ciśnienia nawet sobie nie mierzę :) Rozszyfrowałam też że będę miała badane przepływy i chyba pierwsze ktg będzie. Ze ci lekarze muszą tak niewyraźnie pisać :/

Gość Malutka86
Cześć Dziewczęta :) Melduję się :) U nas wszystko w porządeczku - nadal wcinam przeogromne ilości czekolady i wszelkiego rodzaju słodyczy. Do tego obecnie strasznie mnie ciągnie do wszystkich mlecznych wyrobów... moja Mama mówi, że to z powodu Dziecka - ma wzmożone zapotrzebowanie na wapń i witaminę D. Pewnie ma rację - jak to nasze Mamy :D Od początku ciąży przytyłam (jak na razie) niecałe 4,5 kg :) Emilkalilka mam wręcz identycznie jak Ty z ******* Dzieciątka. Bardzo chciałabym je już mocno czuć. A tak to muszę się spokojnie położyć, poczekać i powsłuchiwać się. Choć czasami w ciągu dnia czuję, jak się Mała wierci i gnieździ. Jest to niesamowite uczucie :D Mój Małż jak przyłoży rękę do brzucha i chwilkę porozmawia z naszą Córeczką to się Mała zaczyna "kotłować", a On wtedy patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi orzechowymi oczętami ze zdumieniem. No po prostu czasem to śmiechu nie mogę powstrzymać, bo powinien już się troszkę do tego przyzwyczaić :D Enka pamiętaj, że ZAWSZE możesz na NAS liczyć i jeśli będziesz chciała, to podziel się z nami swoimi troskami. RAZEM na pewno odegnamy złe myśli :D Mi 5 lat temu bardzo pomogły Dziewczyny z innego forum i wiem z własnego doświadczenia, że czasem słowa też pomagają :) Buziam Cię Kochana :* Dziewczyny całuję i ściskam Was Wszystkie :*

Tysia, Wiktor fajne imie gdyby nie jego popularnosc. ja moze przesadzam, ale nie podoba mi sie jak co druga dziewczynka na placu zabaw to Maja, Lenka lub Zuzia. w liceum mialam dziewczyny o tym samym imieniu co ja, wiec dla swojej corki wole cos mniej oklepanego. Ninina, jak mozesz to zdradz swoje imie, bo ja rzadkich poszukuje. to znaczy nie tez zbyt wymyslnych. Notomini, podaj tez swoj typy, moze cos doradzimy. jak dobrze pamietam mieszkasz we Francji, wiec chcesz jakies lokalne imie czy jednak polskie? Assuss, super, ze wszystko w porzadku. szkoda ze nie udalo sie poznac plci, ale to jest na prawde drugorzedne. grunt ze w malym/a wszystko ok. Ninina, trzymam jutro kciuki. chyba my dwie najbardziej boimy sie tego badania. oby wyszlo pomyslnie. Karola, ja jestem jeden wielki klebek nerwow. Fakt ze trzylatek ciagle wystawia moja cierpliwosc na probe, ale mimo wszystko niewiele brakuje aby mnie wkurzyc. Malami, piszesz ze zaczynasz kompletowac wyprawke. czy zdecydowalas sie na tamten wozek? Malutka, ja mam to ogromne szczescie ze do slodyczy mnie wcale nie ciagnie.moze tez dlatego, ze sobie powtarzam, ze to puste kalorie, ktore dziecku nic ni dadza. woel juz banana zjesc niz czekolade.

Malutka, nie kuś nie kuś bo gdzieś Cię znajdę w tym Poznaniu :P :) Mery, ja tego badania strasznie się boję, ale będzie co ma być lepiej że wykryte prędzej niż tak jak ostatnio w samej koncówce ciąży. A ja na imię mam Irmina, miałam być Zuzią pewnie jedną z wielu ale moje kuzynki śpiewały "zuzia lalka nie duża" i to im zawdzięczam zmianę imienia :) Z chłopięcych imion podoba mi się Sebastian, ale mój brat ma tak na imię to by trochę głupio było, tym bardziej że on ma być chrzestnym :)

Gość maaałaamii
mery jeszcze nie kompletuje, mam co prawda juz kilka ubranek ale od przyszlego miesiaca mysle ze zaczne juz tak na serio sie za ta wyprawke brac zeby sobie rozlozyc to na miesiace wszystko. a co do tego wozeczka to odpuscilam, nie wiem sama czego chce :)

Gość Natomini
Mery, chcialabym wersje polska lub spolszczona... ;) Podoba mi sie Berenika, Nela, Noelia, Lea tez ale tutaj jest popularne jak u nas Julia... No a mezowi Laura Noemi Oliwia, Liliana... Na szczescie jest jeszcze troche czasu... Ninina - Irmina super imie!!! Znam kilka dziewczyn o tym imieniu i sa bardzo sympatyczne :)

Gość Emilkalilka
Ja mam imię wybrane od początku. Będzie Liliana:)

Dziewczyny czy pojawia Wam się już "wydzielina" z piersi? Ja teraz tak z ciekawości ścisnęłam delikatnie i coś tam poleciało. Nie za wcześnie?

Gość Madi_28
Karola, Małami, no to ja idę z Wami łeb w łeb, bo wczoraj zaczęłam 23tc:) Fajnie, że u mnie to od poniedziałku jest, łatwiej liczyć :D:D Karolcia, ja u siebie żadnej wydzieliny jeszcze nie zauważyłam. ktoś pytał jakie kremy stosujemy do smarowania brzuszków, no to ja powiem tak: Ja stosuję Mustelę rano i smaruję piersi i brzuch a na wieczór rytualnie brzuszek i piersi smaruje mi małżonek kremem Elancyl :] więc dwa razy dziennie i inne kremy. Koleżanka mi poleciła, innych kremów nie znam, w sumie nie należą do tanich, ale i tak średnio wierzę w ich rezultaty ;-) Ale żeby nie było wyrzutów sumienia, no to smaruję ;) Wczoraj miałam wizytę kontrolną. A w ogóle to Wy co ile macie wizyty kontrolne? Ja co 3 tygodnie, raz miałam miesiąc przerwy. Teraz kolejną mam 3 listopada i chyba wezmę już zwolnienie lekarskie, pomalutku zacznę zajmować się wiciem gniazda, no i dam do zrozumienia wszystkim, że wypadam z obiegu na jakiś czas, niech sobie radzą beze mnie ;) Mój Maluszek waży 570 gram. No i nadal pokazuje siusiaka :) Wszystko jest w porządku, jest bardzo *****iwy, pije dużo płynu owodniowego, widać było żołądeczek na usg, pan doktor powiedział, że to dobrze. Nie dostałam teraz żadnych skierowań na badania z czego się po cichu cieszę, bo nawet nie wiecie jakie mam sińce na rękach po ostatnim pobieraniu przy tej glukozie, tragedia :/ 5 razy mnie kłuła.... Wyniki badań mam super, z każdym razem są coraz lepsze, prawdopodobnie to, że łykam witaminę c, magnez i żelazo się do tego przyczynia ;-) Przy okazji porozmawiałam sobie z lekarzem o usg 3d/4d i stwierdziłam ostatecznie, że nie będę ich robić. Co do imienia dla synka, mam totalną pustkę. Niby gdzieś mi się "Alan"po głowie przewija, ale mąż sceptycznie do tego podchodzi, z drugiej strony sam niczego nie proponuje więc na razie temat w zawieszeniu. ENECZKA!!!! Prosze mi tu nie świrować, tylko pisać co się dzieje. Dziewczyny mają rację, dobrze jest się wygadać, a słowa otuchy stawiają na nogi. Ja uwielbiam czytać nasze forum, zawsze wieczorem mam walkę z mężem o tableta przed snem :P

Madi a już się bałam że mam córkę giganta, bo ważyła pod koniec 22 tygodnia prawie 600 g, a w tym mądrym Internecie piszą że dziecko na tym etapie waży 350. :) Ja do lekarza chodzę co 4 tygodnie, 2 razy byłam co 5. Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok. A z tą wydzieliną to chyba w porządku, bo teraz kojarzę, że któraś z Was pisała że się już pojawiła u niej, i w 16 tc miałam badanie piersi i sprawdzała czy czasami już nie ma.

Też kojarzę, że któraś mamusia pisała, że się wydzielina pojawiła, dlatego też na ten temat mam jakiś wewnętrzny spokój, że jak się pojawi to znaczy, że tak miało być :D Karolcia, ja mam 180 cm wzrostu, mąż jest ode mnie wyższy kilka centymetrów, no to jakie to dzieciątko ma być? ;-) Zresztą nie ma szablonów, każdy organizm jest inny, za prosto by było jakby każde bobo rodziło się w tym samym rozmiarze, nie miałybyśmy wtedy dylematów co do ciuszków, haha :P Więc nic sie nie stresuj, że masz za duże dziecko ;) swoją drogą to ja się teraz zaczynam martwić, że jeśli ja duża, dziecko duże, to czy zdołam urodzić sn :D

Madi a jaką masz figurę? Masz szerokie biodra czy jesteś raczej wąska? Bo podobno jak się ma szersze biodra to łatwiej urodzić, ale czy to prawda to nie wiem bo nie sprawdzałam. Ja z kolei jestem niska, mąż raczej standard 174 chyba. Też mi się tak wydaje, że teraz to już się dzieci rozwijają indywidualnie.

Madi, ni martw sie za wczasu. w szpitalu wymierza Ci miednice i beda wiedziec czy zdolasz urodzic sn czy nie. mnie wymierzyli, wahali sie bo bylo na granicy (mam waskie biodra, do tego wazylam 58kg dzien przed porodem przy 162 cm) ale mimo wszystko dalam rade. fakt 11 h meczarni, bol.. synek wazyl 3860g wiec niemalo jak na moje gabaryty.. ale jak mi dali synka od razu sie zapomina. nawet szycie mnie nic ni bolalo. ja jestem jak najbardzij za sn. cesarka oczywisciee wtedy kiedy sa wskazania, ale nie na zyczenie. Karola, z tego co pamietam Ninina miala juz jakas wydzieline z piersi. Notomini, Lea bardzo ladnie brzmi, ale skoro takie popularne to ni wiem. Ninina, znalam jedna Irmine, ale fakt ze to bardzo malo spotykane imie.

Jestem typową gruszeczką, czyli szerokie biodra, wąska talia, normalne ramiona a teraz do tego wszystkiego spore piersi :D Jak nic stworzona do rodzenia dzieci jestem haha ;-)

To bedzie chłopiec !!!! :D:D:D Witajcie kochane. Wczoraj bylam na badaniach polowkowych z mezem. Bylo super. Dowiedzialam sie wkoncu plci :D Widzialam wszystko jak na dloni zeberka,kregoslup,nozki,raczki,jaderka,ptaszka ;) wszystko. Sluchalismy bicie serduszka.Doktor dal nam kilka zdjec i plytke z filmem na pamiatke. Za wizyte zaplacila 150zl,ale jestem zadowolona.Termin mialam poczatkowo na 21 lutego,ale juz jest na 19 ;pMoj m i dziadek chodza jak takie pawie ;p ;) Wszystko prawidlowo sie rozwija od glowki o pupy synus mierzy 15cm wazy 436g :) Gin mowil,ze nie jest za duzy ani za maly. Co do mikstury-glukozy skierowanie juz dostalam w 19tygodniu. W srode za tydzien mam wizyte u mojej gin wiec do laboratorium ide dwa dni przed w poniedzialek. Prosze o propozycje imion dla chlopcow :):)

Wiktoria, gratuluje! super wiesci i jak juz pisalam (a wiem to z autopsji :D) synki sa super.

Wiktoria gratuluję! Takie same dobre wieści uskrzydlają:) naprawdę bardzo się cieszę:) Chłopak będzie kiedyś bronił siostry:DTermin chyba zawsze jest taki ruchomy, u mnie co prawda jeden dzień, ale to zawsze.

Gość gość
Imie dla dziewczynki - Asia Mala asia, joasia, nastolatka aśka dorosla kobieta Joanna b. kobiece imie i teraz rzadkie bo pelno Julek,Zoś, Hań, Nikoli, Lilek, Mai, Len, Zuzek .....

Gość gość
Mia - piękne jest :)

Gosciu,moj syn sie uparl ze ma bbyc Mia a imie to uslyszal gdzies na placu zabaw ponad 2 m-ce temu i tak mu sie spodobalo, ze innej opcji ni bierze pod uwage. Joanna u mnie odpada, bo niemcy przechrzcza na Johanne a to juz nieladnie. poza tym Asia za granica jest ciezkie do wymowienia i do nazwiska nie pasuje. Ninina, inforumuj szybko jak wyniki? pewnie padnieta jestes?