Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic aby moje dziecko spalo??????

Polecane posty

Gość gość

Niezaleznie od godziny, o ktorej zasnie - zwykle o 20, dziecko spi do 5 rano. Widze ze jest spiaca. Dzisiaj sie zawzielam i godzine usypialam. BYl placz, protesty. Juz mialam zrezygnowac ale po tej godzinie zasnela. Spi do teraz. Co zrobic aby nie zrywala sie wbrew sobie skoro swit? Ma 2 lata.

Gość gość
Moze glodna? Albo siusiu chce albo pampers przeszkadza mokry?

Gość koneffffka
hej ja tak mialam. i robilam tak jak ty. przychodzilam do mlodego do pokoju, mowilam ze jest za wczesnie, nie wyjmowalam z lozeczka, kladlam sie u niego w pokoju na podlodze:-) i mowilam ze spimy. Mlody swirowal przzez chwilke i zasypial. po paru razach przestal sie budzic o 5-tej. teraz najwyzej jak sie obudzi tak wczesnie to przychodzi spac do nas do lozka. a zazwyczaj spi do 8-9. teraz w sumie jest najgorzej bo wczesnie robi sie jasno. ale wszystko idzie przetrwac:-) pozdrawiam

Gość gość
mam podobnie,ale z 14 miesieczniakiem. tylko ze on sie budzi troche pozniej bo po 6,ale jest zmeczony. marudzi,nic nie chce,wiec wiem,ze chce spac. kaze zie nosic od pokoju do pokoju,czasami czyms sie zajmie a np.po godzinie czy 2 pada. niby mogloby mi to nieprzeszkadzac,ale on nie potrafi spac 2 razy w ciagu dnia i chocby sie walilo i palilo,nie zasnie drugi raz. i potem sie meczy do wieczora. czasami uda mi sie go przekonac by jeszcze pospal z godzinke i wtedy wstaje wypoczety i radosny. ostatnio stwierdzilam,ze chyba mu kupie do pokoju rolety nieprzepuszczajace swiatla,albo grube ciemne zaslony. bo te rolety co ma to tylko wieczorem nieprzepuszczaja swiatla latarni.