Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za tłusty rosół pomocy! to mój debiut!

Polecane posty

Gość gość

;) siemka dziś pierwszy raz robiłam rosół na porcji rosółowej i jednej ćwiartce. Wyszedł okropnie tłusty. Chcę go podać dziś na obiad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rozlej na dwa garnik i dopraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rozlać dodawając dodatkowo wody?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mozesz tez zebrac tluszcz i wylac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość helgaaa
można schłodzić, może w lodówce, wtedy tłuszcz się zsiadzie, takie kawałki będą pływać po powierzchni. Można je zebrać łyżką , Ile- według uznania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak musisz dodac wode tylko nie za duzo ,bo smak straci ,ale dopraw i tak do smaku ,ale lepiej zdejmi ten tluszcz najpierw i zobacz jak bedzie smakowal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Heh czuję że poległam. Zapomniałam odkoić skórę z porcji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale w czym problem?! Zbierz łyżką tłuszcz z wierzchu i po sprawie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki wielkie za rady. Coś spróbuję zrobić. Szkoda wylać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
j.w. nie dolewaj wody bo bedzie bez smaku! Tłuszcz pływa na wierzchu, zbierz go i będzie ok!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
od kiedy to,żeby zmniejszyć ilość tłuszczu dolewa się wody??? i co? tłuszcz wtedy znika???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
skora jest potrzebna w rosole nie odkraja jej sie tylko po prostu dalas za duzo miesa na garnek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zabrałam tluszczyk i wygląda smakowicie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ale to już było
Moim zdaniem rosół powinien być tłusty.Idiotyczne rady żeby zebrać tłuszcz.Taki jałowy nie ma smaku, to są pomyje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
właśnie rosół bez tłuszczu to woda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość samotna J
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to nie gotuj rosołu, bo urok tej zupy polega na tym, że jest tłusta. Jak może być za tłusta z porcji rosołowej z kurczaka???? Może w ogóle mięsa nie wkładaj na drugi raz tylko woda i włoszczyzna :D Tylko nie nazywaj tego rosołem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×