Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola 17 lat

Ciąża bez wytrysku

Polecane posty

Gość Ola 17 lat

Drogie panie, mam na imię Ola, mam 17 lat i okazało się, że jestem w ciąży ;C uprawiałam z moim chłopakiem od paru dobrych miesięcy tzw. seks przerywany, nigdy nie zdarzyło się, żeby doszedł we mnie. Od trzech dni spóźniał mi się okres i nie byłoby w tym nic dziwnego gdybym nie miała regularnej miesiączki, więc myślałam nad zrobieniem testu jednak byłam pewna, że gdy chłopak we mnie nie dojdzie to o ciąży nie może być mowy, byłam w ogromnym szoku kiedy na teście ukazały mi się dwie kreski.. I tu moje następujące pytania - czy jest możliwość pomyłki testu? dodam, że jestem w drugiej klasie liceum i ciąża byłaby dla mnie katastrofą. ;C - Jeśli jednak jestem w ciąży to czy są jakieś tabletki czy coś takiego na poronienie? bo nie dałabym rady urodzić tego dziecka. - i ostatnie pytanie. Czy można zajść w ciąże bez wytrysku czy poprostu mój chłopak za późno wyjął? Prosze o pomoc ;// bo nie wiem co robić..

Gość Ola 17 lat
Prosze o odpowiedz ://

Gość facetttt 23letni
i dobrze ci tak ty młoda dupodajko k***o

Gość gość
Tak to jest możliwe abys była w ciązy i nie koniecznie facet musi dojść .. przed wytryskiem wyjawia się prejakulat w ktorym znajduja sie plemniki.. takze bez wytrysku tez jest możliwa ciąża.. - nie radzę stosować żadnych leków na usunięcie ciąży.. nie mam zamiaru Ci matkować,ale zwróć uwagę że mimo wszystko powinnas ponieść odpowiedzialność za to dziecko.. - test zawsze możesz ponowić,ale radzę udać się do ginekologa

Gość gość
bardzo odpowiedzialny sposob zapobiegania ciazy w tym wieku. test mysle, ze sie nie mysli. porozmawiaj z rodzicami, nic wiecej ci nie zostalo.

Gość Ola 17 lat
heh dziękuję, aa i wypraszam sb dupodajką nie jestem bo jestem z moim chłopakiem od 3 lat i robiłam to tylko z nim, czyli ten cały prejakulat zawiera plemniki? jak to możliwe skoro bardzo dużo par stosuje przerywany jako metode antykoncepcji i nigdy nie wpadlo? ;//

Gość gość
owszem prejakulat zawiera plemniki.. Wiele par stosuje metodę przerywaną jako srodek antykoncepcji ale niestety nie jest on skuteczny i na pewno jest wiele par które w ten sposób dorobily sie potomka

Gość Ola 17 lat
ale czytam teraz, że w tym płynie są tylko ułomne plemniki, to prawda?

Gość doraaaa
kochana sluchaj no- to ze nie iles par nie wpadlo nie oznacza ze jest to niemozliwe. ja tez stosuje seks przerywany i w ciazy nie jestem- ale mam swiadomosc ze moge zajsc. omijajac preejakulat to moj facet tak ma ze czasami troche mu sie wytrysnie przed wytryskiem i tego nie czuje. co do ciazy- jak bedziesz chciala to znajziesz sposob zeby sie jej pozbyc ale daj sobie chwile, bo na pewno teraz sie boisz a strach nie jest dobrym doradca

Gość doraaaa
nieprawda. i nieprawda tez jest ze prezerwatywa przepuszcza tylko ulomne plemniki co probowal uswiadomic mi ksiadz. wg mojej nauczycielki biologii uszkodzony plemnik nie ma mozliwosci zaplodnienia kom jajowej- ze wszelkie mutacje zachodza przy podzialach

Gość Ola 17 lat
mam drugi test, warto go robić czy wynik jest już przesądzony? ;c

Gość gość
jejku , nie ułomne plemniki... Jestes w ciązy . Gratuluję :] Jak nie chcesz oddaj mi na wychowanie

Gość limonka_Sz
Tabletek zadnych wywolujacych poronienie nie szukaj i nie bierz! Zrobisz sobie krzywde. rozumiem twoja sytuacje i.nie zamierzam ci tu pieprzyc, o ponoszeniu odpowiedzialnosci za dziecko...dziecka to na razie nie ma! jest grudka krwi a od Ciebie zalezy czy rozwinie sie z tego zalazka czlowiek. przemysl dobrze sytuacje, koniecznie porozmawiaj z rodzicami i zdecyduj na to sie zdecydowac. pamietaj to bedzie czlowiek ale za 9 miesieecy, wtedy bedziesz za niego odpowiedzialna.

Gość gość
Dokładnie.. ja takze stosuje seks przerywany, takze wiem że moge zajść w ciąże,póki co jeszcze nie zaszłam...ale każda z nas i każdy z naszych partnerow ma inny organizm więc to co jest malomożliwe nie oznacza że nierealne

Gość doraaaa
zrob ale testy przewaznie myla sie w druga strone- ze nie ma ciazy a tu psikus.

Gość gość
Już jestes odpowiedzialna.. ten zarodek który jest w Tobie ma serduszko,które już bije !

Gość agus18
Ola daj znać jak wyszedł drugi test! zazdroszcze Ci :)

Gość gość
jednak byłam pewna, że gdy chłopak we mnie nie dojdzie to o ciąży nie może być mowy Twoja głupota polega na tym ,ze wystarczy jeden plemnik do zapłodnienia , a w s*****e jest kilka milionó plemników .. W ciąze jest łatwiej zajsc niz sądzisz

Gość doraaaa
p***********. jeszcze nie ma serca- nawet nie wiesz w ktorym mc jest....

Gość Ola 17 lat
Pierwszy test miałam dwie kreski w tym druga była blada, a teraz jest tylko jedna, co mam o tym myśleć? nw co robić a boje się powiedzieć rodzicom ;c jeszcze tydzień temu jak zapytali z ciekawości czy jestem dziewicą odpowiedziałam, że oczywiście ;c a do ginekologa nie moge isc sama bo nie mam 18 lat ;/ co robić??

Gość gość
"jednak byłam pewna, że gdy chłopak we mnie nie dojdzie to o ciąży nie może być mowy" To zdanie utwierdza mnie w przekonaniu ze nie doroslas jeszcze do współzycia.. pary nie sa wyedukowane na dany temat a później pojawia się niechciana ciąza i zdziwienie jak to się moglo stac.. 22:08:30 doraaaa serce plodu zaczyna bić już 21 dnia ciąży !

Gość gość
ta okres sie jej ledwo 3 dni spoznia a wy jej tu pie/rdo/licie o serduszku ...

Gość doraaaa
nie kazdy ginekolog bedzie wolal rodzicow na wizyte- ja chodzilam sama. poszukaj takiego. zrob jeszcze jeden test. moze ta druga kreska to byla po prostu od zamoczenia- czasami tak jest ze na poczatku sie zabarwia dlatego trzeba poczekac 5 min. fakt serce rozwija sie ok 4 tygdonia- zwracam honor

Gość agus18
najpierw powiedz chłopakowi, upewnij się u ginekologa. przyjmie Cię prywatnie za 100zł i dopiero powiedz rodzicom

Gość Ola 17 lat
dopiero rano pojde do apteki ;c nie będe spała w nocy, chce miec dziecko ale co w tedy z moja szkola? :/

Gość doraaaa
ale zara halo nawet nie wiadomo czy ona jest w ciazy.... skoro 2 kreska zniknela (a przynajmniej tak zrozumialam) to uwazam ze test jest negatywny. ja bym zrobila drugi

Gość agus18
zrób jeszcze jeden test rno i daj znać. jak będą dwie kreski najpier powiedz chłopakowi i jedz do prywatnego ginekologa za 100zł wszystkiego sie dowiesz. potem obmyślcie co dalej, co odpowiecie na pytania rodziców o przyszłosć. i na koniec powiedzcie rodziców. Przede wsyztskim dbaj o siebie !

Gość t1
Jeżeli w pierwszym momencie test był pozytywny to znaczy, że dziewczyna jest w ciąży. Testu nie wolno odczytywać Np. po upływie godziny czasu lub nocy, bo wtedy wynik może się zmienić...

Gość Ola 17 lat
Mój chłopak dowiedział się odrazu po teście ;/

Gość agus18
szkoła MUSI pomóc Ci ukończyć liceum, oto się nie martw. Możesz starać się o nauczanie indywidualnie lub przenieść się do szkoły zoacznej. porozmaiwaj ze swoim wychowawcą lub psychologiem i razem idźcie do dyrektora. Napewno będzie wyrozumiały i Ci pomoże