Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce wrocic do polski moze ktos mi doradzi

Polecane posty

Gość gość

mieszkam za granica kolo 11 lat a sama mam juz 30tke planuje wrocic do polski mimo ze kazdy mowi jak tam jest zle i ze nie ma perspektyw, rozgladalam sie ostatnio co do mozliwosci dostania pracy ale nie wiem ile powinna i moze kobieta zarabiac w polsce w dzisiejszych czasach w pl-u szkoda mi to wszystko zostawic ale chcialabym sobie w koncu ulozyc zycie spotkac kogos sensownego a nie jak do tej pory a wiadomo ze w polsce jest wiecej szans mam zrobiny licencjat za granica ( poniewaz wyjechalalm jako nastolatka) rozgladam sie za jakimis pracami biurowymi recepcja i fajnie by bylo gdyby mozna bylo wukorzystac w tym jezyk ang moze ktos mi cos doradzi?

Gość gość
rozgladam sie za jakimis pracami biurowymi recepcja i fajnie by bylo gdyby mozna bylo wukorzystac w tym jezyk ang moze ktos mi cos doradzi? xxx na recepcji w każdym polskim hotelu dostaniesz 1600 zł brutto - w biurze nie inaczej

Gość gość
polska mentalnosc cie wykonczy, zobaczysz, tylel at tu mieszkasz i nie dasz rady sie przestawic, gwarantuje ci, bedziesz wracala tu z placzem, nie jedne takie historie sie slyszy, jak nie masz konkretnego fachu w reku lub pomyslu na wlasny biznes to nie masz co liczyc na fajna prace w Polskotuskowni

Gość gość
Kazdy mowi wlasnie to samo ze nie warto wracac ale jakims cudem cala moja rodzina mowi mi ze wsyztscy jakos sobie daja rade ze lepiej jest w pl niz za granica ze ludzie sobie daja rade mimo ze kobieta zarobi te 1600 jak mowicie to mezczyzna troszke wiecej i jest za co zyc kazdy mnie namawia na powrot z rodziny mimo szczerze ze jest mi tu dobrze jesli chdzi o zycie nie narzekam minus tylko taki ze marzy mi sie rodzina a o tym tutaj raczej mozna pomarzyc

Gość gość
po co zakładasz temat jak i tak nie masz zamiaru nas posłuchać? posłuchaj swojej rodzinki i przestań nas przekonywać jak w Polsce jest cudownie - jakby tak było to te trzy miliony zdrowych, wykształconych ludzi siedziałoby teraz w Polsce na dobrych posadach!

Gość gość
ludzie sobie daja rade mimo ze kobieta zarobi te 1600 jak mowicie to mezczyzna troszke wiecej i jest za co zyc xxx jeszcze nie znalazłaś faceta a już wyliczasz ile będzie zarabiał i za ile będziecie żyli???

Gość gość
Wlasnie chcialam sie dowiedziec kto ma racje czy rzeczywiscie jest tak wspaniale jak mowi moja rodzina czt po prostu sciemniaja dlatego chcialam sie dowiedziec waszej opini

Gość gość
Nic nie wyliczam tylko statystycznie przyznalam ze facet zarabia wicej troche od kobiety ... wybiegam na przyszlosc bo chyba sama cale zycie nie bede prawda

Gość gość
I dlaczego stawiasz teze ze za granica níe mozna znalesc odpowiedniego faceta.i dlaczego wPl?taki facet jak mu powiesz ze bylas za granica tyle lat moze patrzec na Ciebie pod katem materialnym stawiajac fakt ze wPl jest niestetx bieda.

Gość gość
Jakoś sobie radzić to nie jest patent na życie tylko męczarnia !!!!!!! Nie wracaj do tego popapranego kraju !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Nikt ci na kafe nie doradzi. Kazdy ma inne priorytety i inny system wartosci. Sama musisz to wiedziec. To tez zalezy od tego czy masz w Polsce mieszkanie, czy np. bedziesz musiala mieszkac z rodzicami. Bo jezeli tak, lub gdy bedziesz musiala wynajmowac to odradzam.

Gość gość
jak sobie znajdziesz Polaka to pamiętaj! nigdy od niego grosza nie dostaniesz do ręki - także nie planuj wydatków zawczasu!

Gość gość
o rany! nich wraca! czemu jej odradzacie? niech się przekona na własnym tyłku jak życie wygląda naprawdę!

Gość gość
Nie chcialabym calego zycia spedzic na obczyznie na 100% chce zyc i zestarzec sie w moim kraju wiem ze jest ciezko moze dlatego rodzina podsuwa mi takie pomysly z wroceniem do pl-a i super zyciem poniewaz teskni i moze chce zebym juz wrocila do nich ale nie winie ich za to tylko nie chce wdepnac w g* zeby nie zalowac wole szczerosc dlatego sie zapytalam z reszta na razie mi tu dobrze pod wzgledem materialnym ale wzycu nie to jest najwazniejsze przeciez dlatego moze wrocenie nie byloby zlym pomyslem

Gość gość
jak sobie znajdziesz Polaka to pamiętaj! nigdy od niego grosza nie dostaniesz do ręki - także nie planuj wydatków zawczasu! xxx dokładnie! polski facet nawet jak zarabia więcej od ciebie to i tak będzie ci kazał płacić za wszystko po połowie - a to co jemu zostanie będzie wydawał na własne przyjemności oprócz tego przygotuj się na to, że wszystkie prace domowe będziesz wykonywała sama witamy w Polsce!

Gość gość
wroci i bedzie szczesliwa w PL a wam zal duoopy sciska ?

Gość gość
na razie mi tu dobrze pod wzgledem materialnym ale wzycu nie to jest najwazniejsze przeciez dlatego moze wrocenie nie byloby zlym pomyslem xxx ha ha ha ha ha! jasne najlepszym pomysłem jest życie w biedzie i ogłaszanie wszem i wobec, że pieniądze nie są najważniejsze ale pomieszkasz pół roku, i jak nie będzie cię stać nawet na dezodorant czy tusz do rzęs to zobaczysz jak szybciutko zmienisz zdanie

Gość gość
To raczej za granica placi sie po polowie, w PL kasa rzadzi kobieta, przynajmniej tak bylo od wiek wiekow w mojej rodzinie, to na zachodzie nauczylam sie ze jak facet zaprasza na kolacje to nie znaczy ze zaplaci za ciebie !

Gość gość
ja do tej pory tez placilam wszystko "pol na pol" z facetem no ale mi pomagal wyrzucic smieci :P wiadomo ale tutaj praktycznie zarabialismy tyle samo a nie wyobrazm sobie w polsce kiedy kobieta zarabia mniej od faceta placic pol na pol kiedy to jestesmy rodzina na przyklad albo nie daj boze mamy dzieci i co wtedy tez pol na pol? a mozeod dziecka by sciagal polowe:P nie wiem ale z tego co mi rodzina mowila to teraz wszyscy chodza do pracy i zrzucaja kase na jedna kupke wspolna i wszystko jest razem obojetnie kto ile zarabia... moze w tym tez jest troche sciemy ?

Gość gość
Wroc jezeli - masz szanse na prace - masz w Polsce mieszkanie

Gość gość
i to polacy sa znani ze "zlotej raczki" obcokrajowiec wyda na hydraulika czy malarza, bo jest leniem i tatus go niczego nie nauczyl. Dziewczyno, wracaj, tam mezczyzna kobiete caluje w reke, a nie przybija chamska piatke na ulicy :)

Gość gość
oczywiscie jakbym wrocila to mialabym tylko pokoj w domu rodzicow prace musialabym znalezc ale czy to nie wstyd kobiecie w tym wieku mieszkac z rodzicami?

Gość gość
nie wyobrazm sobie w polsce kiedy kobieta zarabia mniej od faceta placic pol na pol xxx nie??? to poczytaj wątki tych dziewczyn, które zamieszkały z facetem! pracują, ale chodzą gołe i bose a po przyjściu z pracy mają cały chlew do posprzątania i obiad do zrobienia na drugi dzień - bo pan i władca właśnie wrócił zmęczony z pracy i siedzi z piwkiem przed kompem albo zaraz wychodzi do kumpli!

Gość gość
można zarobić ja jestem kobietą i zarabiam 4600 na rękę, praca w biurze na stanowisku kierowniczym. Nie jest tak źle do tego raz w roku dodatkowa większa premia wysokości 100 % wypłaty i dobry socjal tzn. dodatek do wczasów ok. 1000 zł. i bony na święta w granicach ok. 700 zł. Moi znajomi tez nie narzekają z wynagrodzeniami. Może to nie jakieś kokosy ale aż tak źle nie jest. Jak masz dobre wykształcenie i świetnie znasz język to sobie poradzisz.

Gość gość
straszne to co mowicie wierzyc sie nie chce

Gość gość
k*****a mac ! to nie ma c zegos takiego jak rozwod ?? ja bym takiego spakowala w 5 minut i dala na zaped kopniaka, ale nieee, lepiej sie meczyc ale mowic "mam meza" buca chama, bandyte ale mam :D Co za wiesniary !

Gość gość
wyksztalcenie mam ale nie w charakterze pracy biurowej jezyc znam biegle tylko nie wiem jak sie zaczepic do przyzwoitej pracy

Gość gość
"to poczytaj wątki tych dziewczyn, które zamieszkały z facetem! pracują, ale chodzą gołe i bose a po przyjściu z pracy mają cały chlew do posprzątania i obiad do zrobienia na drugi dzień - bo pan i władca właśnie wrócił zmęczony z pracy i siedzi z piwkiem przed kompem albo zaraz wychodzi do kumpli!" Niw straszcie dziewczyny, nie wszyscy faceci są tacy. Mój jakoś sprząta, gotuje i jak wracam z pracy do w domu chlewa nie ma. Jak to mówią widziały gały co brały. Przecież każda widzi z kim się spotyka

Gość gość
mężczyzna całuje kobietę w rękę na ulicy, matko, gdzie....chyba 100 lat temu co z tego ze ma mieszkanie, ja tez mam i musiałam za granice uciekac, bo na czynsz nie starczało, po wyjezdzie jeszcze mi do podniesli chyba ze 3 razy.Praca bez znajomosci była dla mnie na umowe zlecenie, po obliczeniu wydatkow na skromne zycie byłabym na minusie.

Gość gość
k*****a mac ! to nie ma c zegos takiego jak rozwod ?? ja bym takiego spakowala w 5 minut i dala na zaped kopniaka, ale nieee, lepiej sie meczyc ale mowic "mam meza" buca chama, bandyte ale mam smiech.gif Co za wiesniary ! kolezanko, to samo napisałaś na temacie o obcokrajowcach, wzięłaś dzis psychotropy czy jeszcze u lekarza nie byłaś. notorycznie ludzi tu obrazasz, zajmij się czyms pozyteczniejszym