Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama roczniaka

FOREMKI DO MASY CUKROWEJ

Polecane posty

Gość Mama roczniaka

mam pytanie, gdzie można klupic foremki o roznych kształtach, żeby zrobić np. motylki/kwiatki/serduszka z masy cukrowej???? chce sama zrobić tort mojemu dziecku na roczek i 1 raz będzie pokryty masa cukrowa, chciałabym go ladnie przyozdobić? macie jakies sprawdzone przepisy na tort/mase? no i gdzie kupic foremki? dziekuje za odpowiedzi :)

Gość gość
Szczerze nie polecam masy cukrowej dla takiego maluszka. Nawet dla dorosłych nie polecam, jest obrzydliwie słodka i niezdrowa, sam cukier. Z resztą nie tylko dla dzieci lukier plastyczny to chybiony pomysł. Takiemu maluszkowi można przyozdobić dużo zdrowiej ciasto.

Gość gość
można kupić sylikonowe foremki- ja mam takie w różnych kształtach i robię dzieciom chałwę, galaretkę, czekoladki w różnych kształtach

Gość gość
aaaaa, pytanie było gdzie :P na pewno na allegro, w marketach, czasem w dyskontach

Gość Mama roczniaka
to poproszę o jakiś fajny przepis na zdrowe przyozdobienie tortu :) dziekuje

Gość gość
up

Gość gość
zaraz Ci powiedzą, że najlepiej kaszą gryczaną przyozdobić i marchewką :D Moim zdaniem kilka cukrowych motylków dla ozdoby a nie po to, żeby malucha napchać jest zupełnie spoko, przecież nie musi ich jeść.

Gość gość
no wlasnie przecież roczne dziecko i tak nie będzie jadlo tej masy, o ile torta trochę zje...wiec ja bym zrobila z masa cukrową!