Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anettas

Stawka godzinowa opiekunki

Polecane posty

Gość gość
20.05.14 [14:21GOŚĆ To Ja dodam że moja pierwsza pracodawczyni parcowała w "mcdonald"a jej mąż był kurierem i płacil imi bardzo dobrze mimo że mam wrazenie że musieli żyć z polowy penscji żeby mi zapłacić tylko że ta Dziewczyna nie chciała się zajmować swoją pociechą wolała dac kase niani i miec mnie u siebie w domu po 16 h , kiedy zostawiałam to dziecko na sob i nd to ona co chwile do mnie dzwoniła co i jak ma zrobić , bo sama nie umiała .

Gość biedaazpiszczy
Przecież to zależy od miejsca zamieszkania. Ja mieszkam na totalnym zadupiu - najbliższe duże miasto to Ełk :o Płacę niani 2,50zł za godzinę, bo takie są u nas stawki. I tak cud, że oboje z mężem pracujemy, ja po znajomości w sklepie za niecały 1000zł, a mąż jest kierowcą pksu. Także sorry, sami kokosów nie mamy, za to mamy kredyt do spłacania. Jak ktoś mieszka w Warszawie to może sobie płacić 10zł/ godz.

Ja we Wrocławiu. Niani mojego dziecka placimy 10 zl za godzinę. Ona gotuje mu obiadki i jest swietna ale miesiecznie 2 tys schodzą.

Gość gość
No nie do konca sie zgodze z tym ze za duza kase znajfzie sie odpowiedzialna osobe. Ja swojej drugiej opiekunce placilam rowno 3 tysiqce niezaleznie od tego ile dni z dzieckiem byla. I wiecie ze suce nie chcialo sie nawet tylko sprzed tv ruszyc zeby na spacer wyjsc? Teraz mam kobitke za 100 dniowka i jestesmy obie z corka zadowolone.

Gość gość
Ja jak bylam opiekunka to dostawalam 5 zl na godzine i nigdy nie wychodzilam na spacer z dzieckiem bo za taka kase to moglam mu co najwyżej telewizor wlaczyc i wejsc na neta podczas gdy on ogladal albo sie bawil.obiady byly juz uszykowane bo od razu powiedziałam ze za taka stawke tylko moge dziecko pilnować a sprzatanie,gotowanie czy wymyslanie.zabaw nie wchodzi w gre. Jak rodzice placa tak maja.

Gość gość
Płacę niani 2,50zł za godzinę, bo takie są u nas stawki. I tak cud, że oboje z mężem pracujemy, ja po znajomości w sklepie za niecały 1000zł, a mąż jest kierowcą pksu. Także sorry, sami kokosów nie mamy, za to mamy kredyt do spłacania. Jak ktoś mieszka w Warszawie to może sobie płacić 10zł/ godz. xxx a co nianię ma obchodzić, że ty masz kredyt do spłacania??? świnia jesteś bo spłacasz go z jej wynagrodzenia! i to nie niani wina, że razem z chłopem nie potraficie na dom i utrzymanie dziecka zarobić! jak cię na niańkę nie stać to sama pilnuj swoich dzieci! wielka paniusia z gołym tyłkiem!

Gość gość
rzecz w tym, ze ktoś się na takie stawki godzi...za 2.50 to ja bym nawet z domu nie wyszła

Gość gość
Za 2,50 dzieciaka bym nawet nie przebrala tylko zamknęła w pokoju dala dwie bulki i wode i niech sie bawi. Jaka bezczelna dziwa trzeba byc zeby za opieke nad bachorem zaproponowac 2,50??? Większość by sie wyzyla na dziecku za taka stawke i dobrze by zrobily. Dosłownie matka debilka!

w życiu nie dałabym 3 tys. opiekunce, no chyba że przychodziłaby jeszcze w każdą sobotę na 8h wysprzątać cały dom dobrej opiekunce dałbym najniższą krajową (w tym musiałaby raz dziennie wyjść z dzieckiem na spacer, a nie ograniczać się do oglądania z dzieckiem tv). sama zajmowałam się teraz dzieckiem siostry, które jest bardzo *****iwe, oka nie można spuścić, nie zajmiesz go żadnymi bajkami itp., ale mimo to nie jestem zdania, że praca opiekunki zasługuje na więcej niż ta najniższa.

Gość gość
Opiekunka ktora dostaje marne grosze ma wylane na dziecko i nie ma sie czemu dziwic. Sama kiedys zajmowalam sie dzieckiem ale płacono mi grosze wiec telewizor, jedzenie, spanie, telewizor ewentualnie bawil sie sam. I to byli na tyle z mojej strony. Dziecko niezbyt rozumne i niezbyt towarzyskie i fajne bylo wiec obojgu nam ten uklad pasowal, z reguly nic sie do niego nie odzywalam, czytalam ksiazke albo siedzialam na internecie. Ale jak rodzic zaluje na opieke to opiekunka ma gdzies ich wypie/rdka.

Gość gość
"ale mimo to nie jestem zdania, że praca opiekunki zasługuje na więcej niż ta najniższa." no tak, w końcu powierzasz jej jedynie życie i zdrowie swojego dziecka. co dopiero jakbyś ogrodnika miała wynająć, temu to trzeba 20 za godzinę bo w końcu grządki muszą byc wypielone. bez tego ani rusz

Gość Anettas
Tak jak ktoś wcześniej napisał, wiele zależy od miejsca zamieszkania. Nasze miasto jest małe, sklepowe na śmieciowych umowach, bezrobocie ponad średnią. Stąd tak duży odzew na moje ogłoszenie. A że dziecko będzie niedopilnowane, ciągle płaczące itp. to się nawet nie martwię. Moi rodzice mieszkają 100m od nas i tata(emeryt) będzie zaglądał kilka jak nie kilkanaście razy w ciągu dnia póki nie zaufamy niani. Oczywiście w ogłoszeniu zamieściłam informację, że gdyby niania chciała iść np. do sklepu to może ponieważ mój tato będzie zaglądał kilka razy w ciągu dnia. Mam nadzieję, że taka adnotacja odstraszyła nieuczciwe osoby i zgłosiły się tylko porządne. Co do pierwszej pomocy czy bym dała niani 4zł czy 20zł i tak ją poinstruuję jak ma się zachować ponieważ mam do tego kwalifikacje.

Gość Anettas
Synek w ciągu tych 8h prześpi minimum 3h, więc mam płacić 30zł dziennie niani za oglądanie tv gdzie to ja płacę za abonament i prąd? Bardzo śmieszne. A komentarze dziewczyn, które zamiast opiekować się dzieckiem śpią, oglądają tv itp. to za każde pieniądze by tak zrobiły, taka mentalność i wychowanie. Taka osoba nigdy nie zagrzeje dłużej miejsca, prędzej czy później zasili szeregi bezrobotnych. Nierobów w PL dostatek. Brak słów.

Gość gość
Za 10zl za godzine to bym mogla fajnie zorganizować dziecku czas ale gdyby jakas nawiedzona matka chciała mi placic 5zl to mialabym je w glebokim poważaniu. Taka jest prawda i nigdy bym sie nie zgodziła zeby jakis stary obcy facet przylazil i mnie sprawdzał, pewnie to taki typ co lubi młode opiekunki.

Gość Anettas
Nie znasz mojego ojca więc co klepiesz. Stwierdzenia wieśniacko-kafeteryjnych frustratek zaczynają mnie bawić.

Gość Anettas
Dałam jasno do zrozumienia, że praca jest tylko dla uczciwych. Jeśli ktoś tak jak ty ma z uczciwością problem to też tak to skomentował.

Gość Anettas
Dałam jasno do zrozumienia, że praca jest tylko dla uczciwych. Jeśli ktoś tak jak ty ma z uczciwością problem to też tak to skomentował.

Gość Anettas
Dobrze, kończę wątek. Za konstruktywne odpowiedzi bardzo dziękuję. A za odpowiedzi plebsu... w sumie też. Utwierdzacie tylko że margines społeczeństwa też posiada internet. haha

Gość gość
"A za odpowiedzi plebsu" I tym samym podsumowałaś siebie świetnie :) Pozostaje życzyć by nigdy nie trafić na takiego pracodawce

Gość gość
Aneta sama jestes plebsem bo osoba na poziomie ma normalne zarobki a nie takie grosze jak ty i jeszcze takie grosze chcesz niani placic, tylko biedaki cebulaki takie jak ty potrafią tak postępowac. Zycze ci aby twoj bachor dostal taka nianie ktora poza wlaczeniem telewizora nawet palcen nie kiwnie przy twoim smarkaczu wtedy bys sie nauczyla placic godnie za taka ciężka.prace.

Gość gość
Annettas ty i twoj niedorobiony gowniarz to plebs. Jeszcze taka pipka niani smie taka stawke proponowac. Plebs to jednak wstydu nie ma. Bez pozdrowien.

Gość gość
Autorka jakas chora na umysle jest, oprocz jednego dziecka chce jeszcze niani wciskac drugiego dzieciora jakby przypadkiem bylo chore, no masakra jakas. Za taka dwojke to co najmniej 20zl za godzine.

Gość gość
o f**k!!! 2,5 na h???? zart to chyba?

Gość gość
Za 2,50 na h nawet bym dzieciaka z lozeczka nie wyjela.

Gość gość
Skończyłam pedagogike wczesnoszkolną i przedszkolną z rewalidacją , do tego kurs dla opiekunek z pierwszą pomocą . Pracuje za 12 zł na godzinę. Zajmuję się Oliwką od 5 miesiąca życia - dziś mała ma 4 lata. Jej rodzice pracują w marketach . Spędzam z nią 6-8 h dziennie na zmiany Dniówki ,Nocki ,Popołudniówki. Moje obowiązki ;Opieka nad małą numer 1 , nic więcej nie wymagają ale ja z własnej nie przymuszonej woli sprzątam ,czasami im obiad ugotuje,powiesze pranie, prasuje nie wyobrażam sobie pracować za 5 zł to jest śmiech na sali .Widziałam ostatnio ogłoszenie"szukam niani do 17 miesięcznych bliżniaków-Zależy nam, aby Niania miała doświadczenie w opiece nad małymi dziećmi, była kreatywna, uśmiechnięta, energiczna, najchętniej z przygotowaniem pedagogicznym. Do zadań Niani będzie należała opieka nad dziecmi, wspólne zabawy i spacery a w wolnej chwili prasowanie, sprzątanie kuchni i salonu oraz pokoju dzieci, prasowanie i przygotowanie posiłków dla rodziny "Nic w tym dziwnego nie licząc stawki 5 zł . Ktoś chyba chce się tylko znajomym pochwalić że ma POMOC DOMOWĄ

Wydaje mi się ze czesc z Was wrzuca do jednego worka opiekunke i pania do prowadzenia domu. Ja bym sie w życiu nie osmielila prosic żeby pani za dychę za godzinę wieszala moje gacie i gotowala obiady dla calej rodziny. To uprzejmość wylacznie naszej pani ze gotuje zupki dla mojego synka. Panie które prowadza dom biora we Wro kolo 3 tys i wcale sie nie dziwie.

Gość hehe nie czytalam calego topik
tematu ale to jakby promocja w carrefour drugie za zlotowke hehe serio 1 zl za drugie dziecko?????????

Gość gość
chlop wyjdzie ze wsi, ale wies z chlopa nigdy haha

Gość rozumiem ponad 10 zł h
dac takiej opiekunce jak tutaj jedna po pedagogice, kursach, z doświadczeniem ale młode laski, które moga sie pochwalic doswiaczeniem typu pilnowanie dzieci sąsiadki to zenada wymagac jakiś stawek