Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wybrać na zapalenie w pochwie

Polecane posty

Gość gość

napiszczie mi jaki lek na stan zapalny pochwy, infekcję ale nie grzybicza powinnam zakupic - iladian, lactovaginal a może tantum rosa wystarczy. Wczoraj jak poszłam do apteki to zgłupiałam, tyle tego ale pani, mówi ,że najlepiej sprzedaja sie te 3, a ja nie chce kupowac az tylu tylko jakis jeden sprawdzony. objawy mojej infekcji to: zazwyczaj wieczorem pieczenie w pochwie i czasami przed dzien także, śluz normalny może tylko na wieczór troszkę brzydziej pachnący i tyle. dzieki

Gość gość
jeśli w środku piecze nystatyna dopochowow, jeśli na zewnątrz clotrimazolum maść. Teraz w aptekach proponują reklamowane leki, a niestety więszkość z nich jest przereklamowane i co wazne drogie. Ja wymieniłam Tobie naprawdę sprawdzone tanie leki.

Gość gość
A czemu do lekarza nie pójdziesz?

Gość gość
ostatnio brałam antybiotyki ze względu na grybę i również miałam lekkie zapalenie. Ja osobiście używam Iliadan i Lactovaginal, oba leki mi pomogły. Na mnie Tantum Rosa sie nie sprawdziła, niestety.

Gość gość
ja ostatnio przy początkach infekcji, podobne w sumie objawy jak u ciebie kupiłam tantum rosa i invag, kapsułki z bakteriami kwasu mlekowego, farmaceutka mi to zaleciła i w sumie miała rację bo pomogło

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
ja używałam tantum rosa i szybko poczułam ulgę

Gość gość
U mnie tantum rosa również się sprawdza, jeżeli piecze mnie wewnątrz pochwy to zakładam probiotyk dopochwowy, tylko kupuje te probiotyki, które powinno się przechowywać lodówce, ponieważ ginekolog powiedział mi, że są one skuteczniejsze, a na swędzenie warg sromowych pomaga mi provag żel, działa natychmiast, przynosi ulgę i chroni przed rozwojem infekcji, do tego jest niedrogi.

Gość Migea
Z wymienionych przez Ciebie stosuje Lactovaginal, głównie dlatego, że jest produkowany i badany w PL, więc jest dopasowany do mikroklimatu i flory kobiet tutaj mieszkających, a nie sprowadzany z nie wiadomo skąd, a to ma ogromne znaczenie dla skuteczności. Poza tym jest polecany przez lekarzy i farmaceutów, nie jest reklamowany w TV wiec pewnie inwestują w badania zamiast marketing.

Gość gość
ja kupiłam tantuum z irygatorem i przyniosło mi ulgę, do tego smarowanie provag żelem na świąd czy podrażnienia, otarcia i będzie lepiej, ale do lekarza i tak warto iść i wykonać podstawowe badania - wymaz z pochwy lub cytologię

Gość gość
Z zapaleniem najlepiej udać się do ginekologa, jeśli to grzybica mnie pomaga macmiror500 jeśli infekcja bakteryjna to pewnie będzie antybiotyk. Tak czy inaczej pamiętaj o odbudowie mikroflory, używając np probiotyku dopochwowego invag, nie będziesz miała w przyszłości problemów z infekcjami.

Gość gość
co wybrać na zapalenie w pochwie xxx Zdecydowanie strażaka 😘

Gość Mormiror
Skoro jest pieczenie i brzydki zapach to może być początek infekcji intymnej. Z mojego doświadczenia mogę Ci polecić żel lacibios femina, który sama używam. Zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę, ma pH 4.5, więc hamuje rozwój patogennej flory, łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie mikrourazów (alantoina, ekstrakt z nagietka, panthenol). Delikatnie nawilża okolice intymne i nie podrażnia, bo jest hypoalergiczny, bez SLS, PEG, sztucznych barwników.

Gość gość
Jeśli chodzi o higienę intymną ja zdecydowanie wybieram szare mydło i provag żel. Tak zaleciła mi położna po porodzie, szare mydło przyśpieszyło gojenie rany a po kilku tygodniach zaczęła stosować provag żel który złagodził suchość. Dodatkowo chroni przed infekcjami ponieważ kwas mlekowy.

Gość gość
ktoś wspomniał o irygatorze ale tego się już nie zaleca stosować, bo wypłukuje też prawidłową florę. Jeśli już to tylko przez 3 dni a później lactovaginal dopochwowo przez tydzień żeby zasiedlić lactobacillusy.jak to nie pomoże to do lekarza....

Gość mirkaMirka9
Radzę odpuścić używanie irygatora, bo wyjaławia mikroflorę pochwy. A szare mydło niestety często podrażnia, podwyższa pH okolic intymnych i wysusza. Najlepiej używać do mycia okolic intymnych płyny specjalnie do tego przeznaczone. Sama wypróbowałam kilka i najbardziej odpowiada mi lacibios femina protecta, który ma kwaśne pH 3.5, zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę, dzięki którym zapobiega rozwojowi infekcji intymnych. Przyspiesza też gojenie mikrourazów i podrażnień (dzięki alantoinie, panthenolowi, ekstraktom z nagietka i kory dębu). Nie zawiera mydła, parabenów i PEG, dlatego nie wysusza i nie uczula.

Gość domirkaD
Zacznij łykać skuteczny i dobrze przebadany probiotyk, np. lacibios femina. Poprawia biocenozę pochwy i pozwala szybko wrócić do zdrowia (sprawdziłam na sobie). Ale jeśli pojawi się dodatkowo ból, serowate upławy, uporczywe swędzenie to idź do ginekologa.

Gość nasturcja29
ja bym wybrała lactovaginal, środek od kilkudziesięciu lat dostępny w polskich aptekach, sprawdzony przez kilka pokoleń kobiet, do tego coś do smarowania typu provag żel, jeśli odczuwasz swędzenie

Gość gość
spróbuj ilaidianu, pomoże Ci w leczeniu infekcji. Tabletki wzbogacone są obecnością kwasu hialuronowego i witaminy E, które nawilżają błonę śluzową pochwy łagodząc świąd. Obecnie dla mnie sa one najlepsze bo mnie nie wysuszają.

Gość gość
Jak już infekcja się rozwinęła to najlepiej udać się do ginekologa, tylko leki na receptę są skuteczne. Przy grzybicy całkowite wyleczenie jest ważne bo ta infekcja ma tendencje do nawrotów. Warto też leczyć partnera abyśmy się wzajemnie nie zarażali. Ważna jest również odbudowa mikroflory, która stanowi naturalną barierę ochronną - ja stosuje dopochwowy invag bo działa natychmiast. Oczywiście dieta to podstawa - zero cukru na rzecz kiszonek i jogurtów.

Gość gość
Jeżeli chodzi o Iladian to zobacz sobie na pogromców reklam, jego skuteczność jest wątpliwa. Jeżeli masz grzybicę to koniecznie wybierz się do ginekologa, jeśli są odległe terminy to lekarz rodzinny na pewno przepisze Ci receptę na nystatynę w globulkach. Warto po leczeniu odbudować mikroflorę pochwy i układu pokarmowego, kup sobie provag, jest skuteczny, mi przy problemach intymnych i jelitowych zawsze pomaga.