Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta kopenhadzka start w niedziele lub w poniedziałek

Polecane posty

Gość gość

Hej mam do zrzucenia 5 kg borykam sie z nimi od 2 lat i zdecydowalam.sie sprobowac. Czy ktos sie dołącza?

Gość Piernikowa Panienka
ok, moge dolaczyc. ALe w niedziele, bo jutro bede caly dzien poza domem i klopot z uszykowaniem zarcia. A, i nie wierze, ze mozna na niej chudnac 20kg w 14 dni, sorry, ale realne jest 5 kg. Co myslicie?

Gość gość
20 KG TO nierealne , chyba ze sie wazy dobrze ponad stowe

Gość sandra5
ja zaczynam od jutra nie ma co zwlekac, bo znowu nie zaczne :) pozdrawiam mam ok 5 kg za duzo :)

Gość Piernikowa Panienka
moja kuzynka wazac ponad 80 schudla na Kopenhadze 11kg. i Dla mnie to max. Ona jeszcze cwiczyla wtedy. Mysle, ze srednio 5-6kilo. Mi to wystarczy. Bede zadowolona. Tylko mam pytanie co potem? Wiadomo, zeby jo-jo nie walnelo. Niskokaloryczna? Niskoweglowa?

Hej! to ja założyłam ten topik. Dziś mija mi pierwszy dzien na diecie. Nie jestem głodna ale po zjedzeniu befsztyku i sałaty z cytryną, łapie mnie przerażenie.... oj trzymajmy się idzie lato

Przepisy w diecie kopenhaskiej. Dieta 13-dniowa jest bardzo prosta, a jej potrawy nieskompliwowane w przygotowaniu. Oto lista produktów, których potrzebujemy w diecie kopenhaskiej: befsztyk, niewielki kurczak, chuda ryba, chude mięso do zgrilowania (może to być pierś z kurczaka lub kotlet jagnięcy), plaster chudej szynki, jajka, sałata (proponuję mieszankę sałat) lub brokuły, marchewka, szpinak, grzanka z chleba pełnoziarnistego, pomidor, owoc (unikaj bananów, dojrzałych gruszek), jogurt naturalny, serek wiejski, kompot bez cukru, kawa, cukier i sporo soku cytryny. Przykładowe przepisy: DZIEŃ 1+8 Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor - Sałatka I. Szpinak podduś w niewielkiej ilości wody z dodatkiem wyciśniętego przez praskę ząbka czosnku. Młody szpinak wystarczy zblanszować. Odcedź i wyłóż na talerz. Pomidor i ugotowane na twardo jajka pokrój w ćwiartki i rozłóż na szpinaku. Powstanie kolorowa sałatka. - Sałatka II. Zamiast tradycyjnie gotowanych jajek możesz przygotować jajka w koszulkach. jajka i szpinak - Omlet. Na nieprzywierającej patelni podsmaż delikatnie szpinak. Do miseczki wbij 2 całe jajka. Wymieszaj je, wbijając widelcem odrobinę powietrza. Wylej na patelnię, starając się wypełnić miejsca miedzy szpinakiem. Zmniejsz płomień do minimum i przykryj patelnię przykrywką. Po kilku minutach, gdy jajko się zetnie, omlet gotowy! Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną - Befsztyk idealny. Polędwice wołową należy wyjąć z lodówki na minimum 30 minut przed smażeniem. W plastry mięsa nie cieńsze niż 2 cm wcieramy sól i ewentualnie czarny pieprz. Steki smaży się w bardzo wysokiej temperaturze, należy więc użyć odpowiedniego oleju, np. słonecznikowego lub sklarowanego masła (oliwa z oliwy czy zwykłe masło - spalą się). Stek należy smażyć po minucie z każdej strony na bardzo gorącym tłuszczu i dopiero po tym zabiegu pozostawiamy mięso odpowiednią ilość czasu na patelni do pożądanego stopnia wysmażenia. Mięsa na patelni nie przygniatamy, nie nakłuwamy widelcem, przez pierwsze 2 minuty nie poruszamy patelnią! Stek przewracamy na drugą stronę szpatulką lub szczypcami. Pozwalamy by mięso na początku smażenia zbrązowiało. Po usmażeniu, steki przekładamy na talerz i pozostawiamy kilka, kilkanaście minut, by "odpoczęło". Soki rozejdą się po mięsie i stek będzie soczysty. - Befsztyk w ziołach. Steki oprusz solą i czarnym pieprzem. Następnie skrop cytryną oraz natrzyj ulubionymi ziołami. Za każdym razem mogą to być inne przyprawy: tymianek, oregano lub mieszanka ziół prowansalskich. Mięso przygotuj wcześniej, aby nabrało aromatu ziół. Postępuj, jak w przypadku poprzedniego dania. Wyjmij mięso z lodówki, aby przed smażeniem było w temperaturze pokojowej. Smaż na gorącym tłuszczu po minucie z każdej strony, a następnie po kilka minut do uzyskania ulubionej twardości. Po zdjęciu z patelni, pozwól by stek "odpoczął" kilka minut. Befsztyków nie gotujemy! - Sałata. Najlepiej mieszaj różne gatunki sałat (w sklepach dostępne są gotowe mieszanki): liść sałaty lodowej, liść sałaty rzymskiej, roszponkę, młody szpinak, rukolę. Sałaty te różnią sie smakiem, tak więc pomieszane, nie będą wydawały się mdłe. Dodaj odrobinę dobrej oliwy z oliwek i skrop cytryną lub lemonką.

jak tam ludziska ktoś się przyłączył?? Zaczął mi się 2 dzień na razie jest super. pozdrawiam

Gość gość
Hej ja jutro będę miałą drugi dzień, na razie swędzi mnie całe ciało ...