Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta kopenhadzka start w niedziele lub w poniedziałek

Polecane posty

Gość gość

Hej mam do zrzucenia 5 kg borykam sie z nimi od 2 lat i zdecydowalam.sie sprobowac. Czy ktos sie dołącza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piernikowa Panienka
ok, moge dolaczyc. ALe w niedziele, bo jutro bede caly dzien poza domem i klopot z uszykowaniem zarcia. A, i nie wierze, ze mozna na niej chudnac 20kg w 14 dni, sorry, ale realne jest 5 kg. Co myslicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
20 KG TO nierealne , chyba ze sie wazy dobrze ponad stowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sandra5
ja zaczynam od jutra nie ma co zwlekac, bo znowu nie zaczne :) pozdrawiam mam ok 5 kg za duzo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piernikowa Panienka
moja kuzynka wazac ponad 80 schudla na Kopenhadze 11kg. i Dla mnie to max. Ona jeszcze cwiczyla wtedy. Mysle, ze srednio 5-6kilo. Mi to wystarczy. Bede zadowolona. Tylko mam pytanie co potem? Wiadomo, zeby jo-jo nie walnelo. Niskokaloryczna? Niskoweglowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hej! to ja założyłam ten topik. Dziś mija mi pierwszy dzien na diecie. Nie jestem głodna ale po zjedzeniu befsztyku i sałaty z cytryną, łapie mnie przerażenie.... oj trzymajmy się idzie lato

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przepisy w diecie kopenhaskiej. Dieta 13-dniowa jest bardzo prosta, a jej potrawy nieskompliwowane w przygotowaniu. Oto lista produktów, których potrzebujemy w diecie kopenhaskiej: befsztyk, niewielki kurczak, chuda ryba, chude mięso do zgrilowania (może to być pierś z kurczaka lub kotlet jagnięcy), plaster chudej szynki, jajka, sałata (proponuję mieszankę sałat) lub brokuły, marchewka, szpinak, grzanka z chleba pełnoziarnistego, pomidor, owoc (unikaj bananów, dojrzałych gruszek), jogurt naturalny, serek wiejski, kompot bez cukru, kawa, cukier i sporo soku cytryny. Przykładowe przepisy: DZIEŃ 1+8 Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor - Sałatka I. Szpinak podduś w niewielkiej ilości wody z dodatkiem wyciśniętego przez praskę ząbka czosnku. Młody szpinak wystarczy zblanszować. Odcedź i wyłóż na talerz. Pomidor i ugotowane na twardo jajka pokrój w ćwiartki i rozłóż na szpinaku. Powstanie kolorowa sałatka. - Sałatka II. Zamiast tradycyjnie gotowanych jajek możesz przygotować jajka w koszulkach. jajka i szpinak - Omlet. Na nieprzywierającej patelni podsmaż delikatnie szpinak. Do miseczki wbij 2 całe jajka. Wymieszaj je, wbijając widelcem odrobinę powietrza. Wylej na patelnię, starając się wypełnić miejsca miedzy szpinakiem. Zmniejsz płomień do minimum i przykryj patelnię przykrywką. Po kilku minutach, gdy jajko się zetnie, omlet gotowy! Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną - Befsztyk idealny. Polędwice wołową należy wyjąć z lodówki na minimum 30 minut przed smażeniem. W plastry mięsa nie cieńsze niż 2 cm wcieramy sól i ewentualnie czarny pieprz. Steki smaży się w bardzo wysokiej temperaturze, należy więc użyć odpowiedniego oleju, np. słonecznikowego lub sklarowanego masła (oliwa z oliwy czy zwykłe masło - spalą się). Stek należy smażyć po minucie z każdej strony na bardzo gorącym tłuszczu i dopiero po tym zabiegu pozostawiamy mięso odpowiednią ilość czasu na patelni do pożądanego stopnia wysmażenia. Mięsa na patelni nie przygniatamy, nie nakłuwamy widelcem, przez pierwsze 2 minuty nie poruszamy patelnią! Stek przewracamy na drugą stronę szpatulką lub szczypcami. Pozwalamy by mięso na początku smażenia zbrązowiało. Po usmażeniu, steki przekładamy na talerz i pozostawiamy kilka, kilkanaście minut, by "odpoczęło". Soki rozejdą się po mięsie i stek będzie soczysty. - Befsztyk w ziołach. Steki oprusz solą i czarnym pieprzem. Następnie skrop cytryną oraz natrzyj ulubionymi ziołami. Za każdym razem mogą to być inne przyprawy: tymianek, oregano lub mieszanka ziół prowansalskich. Mięso przygotuj wcześniej, aby nabrało aromatu ziół. Postępuj, jak w przypadku poprzedniego dania. Wyjmij mięso z lodówki, aby przed smażeniem było w temperaturze pokojowej. Smaż na gorącym tłuszczu po minucie z każdej strony, a następnie po kilka minut do uzyskania ulubionej twardości. Po zdjęciu z patelni, pozwól by stek "odpoczął" kilka minut. Befsztyków nie gotujemy! - Sałata. Najlepiej mieszaj różne gatunki sałat (w sklepach dostępne są gotowe mieszanki): liść sałaty lodowej, liść sałaty rzymskiej, roszponkę, młody szpinak, rukolę. Sałaty te różnią sie smakiem, tak więc pomieszane, nie będą wydawały się mdłe. Dodaj odrobinę dobrej oliwy z oliwek i skrop cytryną lub lemonką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak tam ludziska ktoś się przyłączył?? Zaczął mi się 2 dzień na razie jest super. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hej ja jutro będę miałą drugi dzień, na razie swędzi mnie całe ciało ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×