Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym częściej widywać się z wnuczką...

Polecane posty

Gość gość
Co z tego, że jesteś babcią? Babcia to tylko taki dodatek. Pomyśl o wnuczce, nie o sobie! Dziecko ma rodzinę, nowa kobieta twojego zięcia dba o twoją wnuczkę i to powinno być dla ciebie ważne. Kochaj ją i ciesz się jej widokiem póki możesz. Nie przyjmuj postawy roszczeniowej wobec rodziców twojej wnuczki, bo możesz nie widywać jej wcale.

Gość gość
Mała ma tylko jednego rodzica.

Gość gość
I tu sie mylisz. Mala ma oboje rodzicow. Zaakceptuj zone ojca jako matke i tyle.

Gość gość
Ona nigdy nie zastąpi jej mamy.

Gość gość
Jakie denne te prowokacje Poprzednia była o tym ze dziecko cię nie poznaje

Gość gość
nie ważne kto spłodził/urodził - ważne kto wychował. Dla wnuczki, żona ojca jest matką i tego nic nie zmieni. Sądząc po wypowiedziach autorki, na spotkaniach z wnuczką na siłę wciskasz jej pamięć o nieżyjącej matce - nie uważasz że dziecko jest na to trochę za małe? Miałam w rodzinie dziewczynkę której oboje rodzice zginęli w wypadku samochodowym, wychowywała ją od 2 roku życia Ciocia - na którą siłą rzeczy mówiła mama. Ciocia niechętnie oddawała córkę do babci bo ta jej opowiadała np, że mamusia i tatuś ziemię gryzą, albo że umarli. Tamta wracała do domu w histerii co się dzieje z rodzicami. Może ty autorko robisz tak samo?

Gość gość
Ona musi wiedzieć, że miała kochającą mamę.

Gość wiedzma w jeansach
ile lat ma Twoja wnuczka ?

Gość gość
Dwa latka.

Gość gość
Dzisiaj mała powiedziała, że będzie mieć rodzeństwo. Ja wiem jedno oni nie zasłużyli na malutką.

Gość bleeeeeeeeeee
powinni cie w doope kopnac i więcej za prog nie wpuszczac ty stara ropucho :P

Gość gość
Jestem babcią i swoje prawa mam. Oni nie zasługują na takie cudowne dziecko. Dzisiaj była przy mojej wizycie teściowa ojca mojej wnuczki. kocham ją całą sobą.

Ale co ty chcesz kobieto osiągnąć? Dziecko będzie miało rodzeństwo Ci w tym złego?

Gość gość
To nie będzie jej biologiczne rodzeństwo. Będą teraz mieli swoje dziecko i pewnie będą małą zaniedbywać. Pewni to ich dziecko będzie ważniejsze.

Gość gosc2
Kobieto jesteś wyjątkowo uparta. Rozumiem, że kochasz wnuczkę ale swoim postępowaniem sprawisz, że ją stracisz. Opanuj się, a jeżeli zobaczysz, że jest zaniedbywana to wtedy działaj.

Gość gość
Wnuczka to jedyne co zostało po mojej córce.

Gość Kasia1989M
Ja to myślę, że jesteś nawiedzona i lekko psychiczna. Jak ty masz zamiar kobieto 2-wu latce że jej mamusia nie żyje skoro jest jeszcze tak mała że nie zrozumie? ! Głupia jesteś i nie dziwię się że oni nie chcą żebyś się z wnuczka kontaktowala bo przez ciebie będzie miała potem jakieś problemy psychiczne!

Gość Little M
To na pewno bolesna strata dla Ciebie, w końcu odeszła Twoja ukochana córka i pewnie obawiasz się tego, że stracisz wnuczkę. Porozmawiaj na spokojnie z ojcem dziewczynki, powiedz co czujesz i spróbuj się dogadać. W ostateczności jeśli to nie pomoże masz prawo ubiegać się o swoje prawa w sądzie. Sąd wówczas ustali Twoje kontakty z wnuczką.

Gość gość
Kocham to maleństwo. To część mojej córki.

Gość gość
Kto będzie jej opowiadać o mamie jak nie ja ? Boję się, że to ich dziecko będzie ważniejsze , a moja wnuczka będzie dla nich tylko dodatkiem.

Gość tawredna
Twoja wnuczka MA normalną rodzinę. Za to Ty ubzdurałas sobie, że cos jest nie tak. Straciła matkę, a Ty zamiast cieszyć się, że wychowuje się w domu w którym jest kocchana starasz się ro zburzyć. Nie dziw się, ze nie pozwalają ci samej spotykać się z wnuczka. Wnuczka będzie miala rodzeństwo i ciebie to nie powinno to interesowac , bo oni nie są nawet twoja rodzina i to tylko ich sprawa. Wychowują ja po swojemu i tobie kobiet o nic do tego nie masz żadnego prawa się wtrącać i mącić dziecku w glowie. Rob tak dalej to wnuczki widywać nie będziesz wcale i będzie to tylko twoja wina

Gość Little M
Poza tym 2-letnie dziecko jest za małe na to byś opowiadała jej o matce (i tak niczego nie zrozumie). Odczekaj trochę. Za kilka lat pokażesz jej zdjęcie matki, zapytasz czy wie kim jest kobieta na zdjęciu i wtedy się przekonasz czy ojciec rozmawiał z małą o mamie, czy nie. Odczekaj jak dziecko będzie trochę kleiło co i jak. Teraz mija się z celem i tylko wkurza ojca dziecka.

Gość waszkamasza
gość 23.05.2014 Ona nie będzie mi dyktować co mam kupować mojej wnuczce, ona jest dla niej nikim ważnym. x x żartujesz? jeżeli kochasz swoją wnuczkę , pozwól żeby nie cierpiała z powodu że nie ma mamy rozumiem twój ból po stracie córki opowiadaj wnusi o jej mamusi itd i mów że teraz ma nową mamusię która ją kocha nie dziwię się że ograniczają ci spotkania, skoro masz negatywne podejście oni nie chcą żebyś buntowała dziecko

Gość gość
Jestem pewna, że nie będzie mówić małej, że jego żona to nie jej mama. Jak to nie moja sprawa ? Właśnie, że moja. Z nimi jest moja wnuczka o muszę mieć kontrolę nad tym wszystkim. To i tak jej rodzeństwo nie będzie

Gość gość
Mamę ma jedną - nie żyje

Gość waszkamasza
To nie będzie jej biologiczne rodzeństwo. Będą teraz mieli swoje dziecko i pewnie będą małą zaniedbywać. Pewni to ich dziecko będzie ważniejsze. x x ale to będzie jej rodzeństwo przyrodnie,gdyby mieli zaniedbywać twoją wnuczkę, w ogóle by jej nie brali

Gość gość
Skąd wiesz ? Przecież ona bardziej pokocha swoje dziecko, urodzi je i będzie mamą.

Gość hil beny
eeee myślę że to prowo, na bank takiej głupiej baby chyba nie ma w realu

Gość gość
Kobieto opamiętaj się trochę. Nienawiść do tych ludzi przyćmiewa Ci wszystko.

Gość gość
Ja chce dla wnuczki jak najlepiej. A macocha nigdy nie stworzy jej prawdziwego domu - nie da jej ciepła, miłości.