Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dawac na sniadanie i kolacje dziecku zamiast kanapek?????????

Polecane posty

Gość gość

Ma 2 lata. Uwielbia jajka, ale nie bede dawac codziennie. A musze robic jej cos na szybko przed praca. Kanapki nie zje z niczym... Jogurtow, kaszek nie chce.

Gość gość
Muesli, owsianke, kasze jaglana, kakao, chleb z maslem, drozdzoWke

Gość gość
parowki,mleko z płatkami

Gość gość
domowe ciasto drożdżowe z mlekiem.

Gość gość
u nas teraz tylko parówki, jak mówi am idzie do lodówki i doskonale wie gdzie leżą... po za tym skoro nie chce kanapek i kaszek to może spróbuj makaronik np. koleżanka robi tak kupuje maliny, dodaje trochę cukru, blenduje i polewa makaron-jej córa wcina jak szalona, makaron możesz ugotować zawsze wieczorem :] zupa mleczna-makaron+mleko... U na tylko parówki, wszelkich innych rzeczy nie tknie więc nic więcej nie poradzę :]

Gość gość
Mnie lekarka dziecka zjechała za podawanie parówek tak że aż się popłakałam w drodze do domu- a kupujemy parówki drogie z cielęciny- pediatra twierdzi że samo zło, teraz moje dziecko które żle znosi mleko krowie jada jajecznice i kanapki

Gość gość
No ja robie jej jajecznice z cebula plus papryka, albo chleb razowy w jajku ze szpinakiem, albo omlet z miodem z pasieki i mlekiem kozi albo kabanos plus serek twarogowy lyzka (nie chce pieczywa, a z warzyw nakanapkowych tylko papryka) albo platki blonnikowe z mlekiem. Ew tosty na razowym pieczywie. Ale to sniadania i kolacje, wiec pomyslow nieco za malo, bo nie moze jesc codzien jajek...

Gość ex_debill_zaryczy_soon
u mnie jak jajo - to jednemu muszę jajecznicę robić, a drugiemu gotowac na twardo;) poza tym chleb w jajku z dżemem, albo miodem, rzadko parówkę, częsciej jakąś kiełbaskę z grila plus warzywo, fasolkę w pomidorach uwielbiają na toście, albo bez - zależy, krewetki na maśle z czosnkiem, pietruszką i pieczywem czosnkowym (ale bez pieczywa też można), na kolację jak już bardzo głodne to robię owsiankę z rodzynkami i jakimiś owocami, makaron albo ryż z truskawkami i kefirem (truskawki zmiksowane z kefirem i miodem), czasem wystarczy im jogurt

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
naleśniki

Gość gość
placuszki z jablkami :)

Gość gość
ale autorka nie ma czasu na bawienie sie w sniadania bo musi rano z********ac do roboty! Zrozumncie to ! to ma byc cos szybkiego

Gość gość
gość Mnie lekarka dziecka zjechała za podawanie parówek tak że aż się popłakałam w drodze do domu- a kupujemy parówki drogie z cielęciny- pediatra twierdzi że samo zło, teraz moje dziecko które żle znosi mleko krowie jada jajecznice i kanapki" z cieleciny? a moze ze znikomym dodatkiem cieleciny? jaka firma produkuje arowki z cieleciny? i jakby nie bylo to sa parowki.parowki z zalozenian ie moga byc dobre:) bo nawet jak maja niby dobry sklad to mozna byc oewnym,ze trafiaja tam miesa ktore do niczego innego sie nie nadadza. bo kto by orzeznaczyl na taki cel przepiekny kawalek szynki? to wszystko tylko chwyt marketingowy,a ze sa zmielone a wrecz zhomogenizowane to dzieci je lubia.

Gość gość
a ja kupuje Piratki parówki w lidlu i są najlepsze nie zawierają glutaminianu sodu a wszystkie inne zawierają ostatnio czytałam artykuł w gazecie na 1 miejscu są z sokołowa parówki jesli chodzi o zawartośc mięsa ale nie o tym chce pisać. Jesli parówka to Piratki jada 2 razy w tyg. Jest niejadkiem moje dziecko zero chleba, bulek,itd.... zazdroszcze wam że wasze dzieci tak łądnie jedza.

Gość gość
daj mu chleba z maslem!

Gość gość
jak to dziecko samo idzie do lodowki i ie gdzie sa parowki??? u mia parowki sztuk 4 w lodowce goszcza raz w miesiacu! dzeci dotaja po 2 na kolacje i potem nie ma! daj dziecku musli z mlekiem ryzowym abo migdalowym, jak nie lubi innego! Ja was nei rozumeiem w kelpach polki uginaja ie od rozjorodnych rpduktw a tu tylko parowki i parowki!

Gość gość
A ja osobiście na śniadanie uznaję tylko kanapki, po prostu nie wiem, jak rano można się najeść czymś innym. Mogą być z wędliną, serem żółtym, twarogiem, mogą być parówki itp, (jakieś tam dodatki warzywa czy keczup itp.). ale pieczywo muszę mieć. Mojemu dziecku (16m) też daję od dawna na śniadanie kanapki (czasem postać rzeczywiście kanapki, a czasem pieczywo plus np. gzik osobno podawany łyżeczką, albo niektóre warzywa, np. papryka, zamiast na kanapce to do rączki). Na kolacje daję kaszkę. Podawałabym też kanapki (czyli tak, jak sama jem), ale wiem, że jakiś posiłek mleczny powinien być, to niech je tę kaszkę. Nie wiem, co dawać dziecku zamiast kanapek. Mlekiem z płatkami kukurydzianymi czy innymi słodkimi się dziecko nie naje, a tylko dostanie energii do wariowania w żłobku czy w przedszkolu, a jakieś makarony i to na słodko to w ogóle na śniadanie nijak pasują. Próbuj dawać dziecku pieczywo i do tego połóż na talerz jakieś warzywa, wędlinę itp.. może sobie coś wybierze i za którymś razem zje.

Gość gość
Moja 4 latka uwielbia gotowana na gęsto na mleku kasze jaglana z rozgniecionym bananem i rodzynkami.Kasza jaglana jest jedną z najzdrowszych kasz. Lubi też pastę jajeczna z awokado i koperkiem.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
właśnie - można zrobić różne pasty rybno -warzywne, posmarować nimi tortillę, zawinąć i pokroić na ślimaczki - można przygotować poprzedniego wieczoru, żeby się nie bawić rano

Gość gość
a napiszesz, gdzie kupujesz kaszę jaglaną?Ja wiem, że ona jest zdrowa, ale nie mogę jej dostać. Dziecko na śniadanie je kanapki, a na wieczór kaszkę robioną na 2 sposoby: woda + kaszka pełnoziarnista bez cukru bobovita plus kaszka bobovita bez cukru junior (jakaś tam pomarańczowa czy waniliowa ), albo płatki błyskawiczne (żytnie, jęczmienne, wielozbożowe, lub mix płatków z kawałkami owoców) rozmoczone w gorącej wodzie, potem jak zmiękną, to dodaję trochę mleka i kaszki wielozbożowej z bobovity. Czasem, gdy zostanie mi jakiś owoc z deseru, to dorzucam odrobinę (truskawka, banan, malina), ale rzadko i daję niewiele, bo wiadomo, na wieczór owoce nie są wskazane. W każdym razie widzę na półkach kasze gryczane, jęczmienne, owsiane, kasze manny itp. a nigdzie dotąd nie znalazłam jaglanej. Czy ona też jest dostępna w postaci jakiś płatków błyskawicznych, czy to trzeba gotować? No i gdzie to kupić?

Gość gość
ja często wieczorem robię naleśniki i rano tylko podgrzewam w piekarniku i w 5 minut gotowe. albo jogurt naturalny z domowym musli - wsypuję otręby, płatki kukurydziane, suszone owoce i kandyzowanego ananasa - mały jest gotowy niemal zabić za takie śniadanie. no i oczywiście omlet. kanapek prawie w ogóle nie jada - a jeśli już to po południu ewentualnie na kolację. jego zestaw - bułka z szynką i papryką. parówek nie je - więc nie mam problemu, bo nie lubi :) za to lubi kabanosy - które też nie powalają składem :( a niby kosztują ponad 50zł/kg.... a jednak o E w składzie nie zapomnieli.

Gość gość
kasze jaglaną na pewno kupisz w MarcPolu, w Kauflandzie chyba też.

Gość gość
moj tez dlugo nie jadl chleba poki nie sprobowal tostowego z opiekacza z maslem teraz tylko taki jada bo chrupiacy i maselko sie fajnie na nim topi. do tego obok w miseczce ma paste jajeczna, twarozek ze smietana i rzodkiewka. czesto tez je platki z mlekiem ryzowe bez smaku lub czekoladowe kulki.

Gość gość
Kauflanda mam niestety po drugiej stronie miasta, po drugiej stronie rzeki, ale wezmę to pod uwagę, gdybym była w okolicach. Specjalnie po kaszkę jeździć nie będę (bo tak normalnie, to nam zupełnie nie po drodze, anikt z rodziny po tamtej stronie miasta nie mieszka), a ten drugi sklep, to nie znam, chyba go nie ma w mieście (muszę sprawdzić). Gdyby ktoś jeszcze wiedział, gdzie kupić kaszę jaglaną, to proszę piszcie. :)

U mnie "na chodzi" oprócz kanapek jest : Omlet - na wytrawnie lub na słodko Naleśniki Płatki z mlekiem Owsianka Serek homo Tosty

Gość szkotka uk
wiecie co moja corka nie je parowke w ogole - sami ich nie jemy wiec tym bardziej dziecku nie kupuje. Ja pieke buleczki drozdzowe albo rogaliki i zamrazam i potem rano podaje przed przedszkolem z kakao - ona ma sniadanie w przedszkolu (platki na mleku) ale nie chce zeby o pustym zoladku wychodzila. Na kolecje w dni kiedy jest w przedszkolu to jemy najczesciej zupe albo cos innego co jest przewidziane na obiad tego dnia. W dni kiedy nie jest w przedszkolu na kolacje je rozne salatki z ryzem czy makaronem, jajecznice, nalesniki, serek wiejski z pomidorami, paste rybna, a czasami chce owsianke.

Kup mu jakiś fajny pojemnik typu bento z ulubionym bohaterem kreskówki i wkladaj różne owoce, warzywa fajnie pokrojone, trzeba zachęcać niejadka jak się da